INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Impresionant! Marcus Rashford, fotbalistul care face guvernul să se miște. 1,3 milioane de copii ajutați datorită lui!

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 17 iunie 2020 11:35 / Actualizat miercuri, 17 iunie 2020 13:11

Marcus Rashford, atacantul lui Manchester United, 22 de ani, care strânsese 20 de milioane de lire pentru a ajuta oamenii sărmani, l-a convins pe premierul Boris Johnson să ofere 120 de milioane pentru a-i ajuta și în perioada vacanței pe cei 1,3 milioane de copii britanici vulnerabili care primeau o masă gratuită la școală.

De luni de zile se luptă Marcus Rashford pentru a-i ajuta pe cei sărmani. 

Atacantul lui Manchester United, 22 de ani, care a avut o copilărie dificilă, crescut doar de mamă într-o familie cu cinci copii cu mari dificultăți financiare, a pornit o campanie de la începutul pandemiei. Voia să strângă bani pentru a le oferi oamenilor nevoiași mâncare. 

Inițial, a adunat 134.000 de lire din donații, a completat el până la 400.000 de lire. Apoi, planul a crescut, și-a stabilit o altă țintă: trei milioane de mese pentru persoanele vulnerabile. Și, sprijinit de lumea întreagă, a reușit să ducă la capăt acest proiect. Cu 20 de milioane de lire (aproximativ 22,3 milioane de euro).

„Știu ce simți când ești înfometat”

Nici atunci nu s-a oprit. A lansat un apel spre guvernul de la Londra. Să extindă și pentru perioada vacanței acel sistem de ajutorare dedicat copiilor cu probleme din Marea Britanie. Inițial, cererea sa a fost respinsă. Nu a abandonat. În week-end, i-a trimis o scrisoare premierului Boris Johnson. Iar luni prestigiosul The Times i-a publicat un articol intitulat „Cel mai prețios trofeu". Tulburător. Emoționant.

„Nu susțin că am educația unui membru al parlamentului, însă am o educație socială. Știu ce ar înseamna această decizie pentru cei 1,3 milioane de copii înregistrați cu masă gratuită la școală. Am fost unul dintre ei în urmă cu zece ani. Știu ce simți când ești înfometat. Nu am uitat că, uneori, prietenii mă invitau acasă la ei pentru că părinții lor voiau să se asigure că mănânc ceva în acea seară"
- Marcus Rashford

„Trecând prin centrul Manchesterului cu autobuzul și văzând homeless la fiecare colț de stradă, mi-am jurat ca, dacă voi avea într-o zi putere, pe ei îi voi ajuta. Vă rog să ascultați povestea acelor familii vulnerabile. Oamenii suferă și noi continuăm să le ignorăm strigătul. Dintre cei 1,3 milioane de copii cu mese gratuite la școală, un sfert n-au primit niciun sprijin în timp ce țara era închisă în pandemie. O generație uitată".

10,4 milioane de lire sterline(echivalentul a 11,6 milioane de euro) este salariul anual al lui Marcus Rashford la Man. United

134 de milioane de euro pentru copii

Mesajul a avut efect. Marți, guvernul și-a schimbat hotărârea. Ceea ce refuzase inițial acceptă acum. Îi susține pe copiii cu probleme. Acei 1,3 milioane de copii de care vorbea Rashford vor primi câte un tichet de 15 lire pe săptămână în vacanță, bani pe care îi vor putea cheltui în supermarketuri. În Downing Street 10 e pregătit un fond de 120 de milioane lire (134 de milioane de euro).

Chiar premierul Boris Johnson l-a sunat tot marți pe internaționalul englez să-i mulțumească și să-l felicite pentru întreaga campanie. Făcând o mărturisire uluitoare: "Am aflat de gestul lui Marcus foarte recent. Astăzi".

201 meciuria jucat Rashford în toate competițiile la Manchester United, pentru care a marcat 64 de goluri

10 goluria înscris atacantul de 22 de ani în 38 de selecții la naționala Angliei

Personalitatea Anului în Sport?

Fotbalistul s-a bucurat enorm. "Nici nu știu ce să mai spun. Doar priviți ce putem face când suntem uniți. Aceasta este Anglia în 2020. Mai este încă un drum lung de parcurs, dar vă sunt recunoscător tuturor celor care s-au implicat. Datorită vouă, aceste familii au o grijă mai puțin în fiecare seară".Considerat un erou în Marea Britanie, Marcus Rashford ar putea fi ales de BBC Personalitatea Anului în Sport. Gary Lineker, fostul golgeter al lui Tottenham și al naționalei Angliei, l-a bătut pe spate, admirându-l: "Bravo, Marcus! Bine jucat!". 

"Când te uiți la Marcus Rashford, te gândești că e un fotbalist de 22 de ani. Nu el ar trebui să rezolve aceste probleme. Dar e foarte important că el a reușit. E impresionant. Un tânăr care se implică, o imagine reprezentativă pentru familia sa, pentru sportul său"
- Gary Lineker, fost internațional englez

Citește și alte știri din Premier League

Premier League repornește azi! Pep Guardiola se teme: „Să ne spunem rugăciunea”

Alt superstar din Premier League JEFUIT! Pagubă de 500.000 de lire sterline pentru jucătorul lui Manchester City

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
steaua.libera
steaua.libera  •  17 Iunie 2020, 15:54

Good lad

mariuss72
mariuss72  •  17 Iunie 2020, 15:00

Intre timp, in Romania, tinerii fotbalisti isi rup capul cu manele, alcool, *** si alte porcarii...tot respectul pentru acest om!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

amicu
amicu  •  17 Iunie 2020, 12:26

tot respectul ...ne inclinam

Vezi toate comentariile (3)
Comentează