INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Guardiola simte că s-a încheiat un ciclu » Ia Liga şi pleacă?

În februarie, Guardiola şi-a prelungit acordul cu Barca pînă în 2012. Să plece acum, în plin triumf al jucătorilor săi? Foto:Getty Images
În februarie, Guardiola şi-a prelungit acordul cu Barca pînă în 2012. Să plece acum, în plin triumf al jucătorilor săi? Foto:Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 13 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 12 mai 2011 21:50

După 3 sezoane fantastice, antrenorul de 40 de ani s-a gîndit s-o rupă cu Barcelona. ”Mă simt bătrîn şi am început să-mi pierd răbdarea” e mărturia făcută unor prieteni apropiaţi

"Timpul meu s-a încheiat! Acum îmi e bine, însă cînd eşti la un club atît de mare pentru o perioadă atît de lungă, nu poţi să stai prea mult". Dezvăluirile făcute de Guardiola în urmă cu şase săptămîni pentru televiziunea italiană RAI încep să capete contur. Antrenorul Barcelonei chiar s-a gîndit să renunţe la finele acestui sezon atît de agitat de seria infinită cu Real, deşi mai are 1 an de contract.

"Ameninţat de Ibrahimovici la început şi atacat de Mourinho spre sfîrşit, Guardiola a visat să plece de pe Camp Nou înainte ca Barca să cîştige al treilea titlu consecutiv", scrie El Pais. Cotidianul se bazează şi pe confesiunile făcute de tehnician unor amici apropiaţi: "Mă simt bătrîn şi am început să-mi pierd răbdarea". Războiul cu Jose Mourinho a lăsat urme foarte adînci şi, după ce i-a arătat portughezului cine e cel mai bun, Pep ar abandona Spania. "Este un tip atît de romantic încît dacă l-aţi întreba cu ce sechele a rămas după conflictele cu Real v-ar răspunde că se simte o persoană mai puţin bună", a întărit unul dintre colaboratorii antrenorului de 40 de ani, citat de acelaşi El Pais.

Inter favorită la Pep
Bookmakerii au început să facă pariurile pentru viitoarea formaţie a lui Guardiola. Inter, care caută înlocuitor pentru Leonardo, iar Pep ar fi pe gustul patronului Moratti, rămîne în topul favoritelor, cu o cotă de 3,25. A doua variantă probabilă oferită de casele de pariuri este "naţionala" Spaniei (4,50), şanse mici de realizare avînd un transfer la Arsenal (7,50), Chelsea sau Juventus (ambele cu 10).

La doi paşi de Dream Team-ul lui Cruyff!
"Pep Team" poate intra în istoria Barcelonei în 2011, devenind cea mai galonată trupă. În doar trei sezoane, elevii lui Guardiola au cucerit 10 trofee: trei în primul, şase în al doilea şi campionatul în cel în curs. Cu două mai puţin decît "Dream Team"-ul lui Johan Cruyff, cîştigate însă în 7 stagiuni, începînd din 1988. Încă un triumf cu Manchester United în finala Ligii şi altul în Supercupa cu Real ar însemna egalarea acelei performanţe, iar cu eventuala Supercupă a Europei ar doborî recordul!

Puţini, dar atît de buni!
FC Barcelona a reuşit să domine Spania şi să ajungă de două ori în patru finale de Ligă cu cel mai restrîns lot dintre granzi. Avantajat de faptul că a avut şi foarte puţini accidentaţi, Pep Guardiola s-a descurcat cu numai 21 de jucători, apelînd în caz de urgenţă la puşti de la echipa a doua. Spre comparaţie, Man. United are 37 de jucător în lot, Milan 31, Inter 28, Chelsea 27 şi Real Madrid 24.

"Guardiola mai are un an de contract şi nu există nici o posibilitate să plece de la Barcelona. E o persoană corectă şi şi-a respectat întotdeauna angajamentele"
Jose Maria Orobitg, agentul tehnicianului

17 finale de cupe europene are în palmares Barcelona, record pe continent, cu una mai mult decît Real Madrid

92 de goluri a marcat Barca în 36 de etape, cu unul peste Real. Campionii au primit 20 de goluri, avînd şi cea mai bună defensivă din Spania

62 de goluri au reuşit împreună în campionat Messi, Villa şi Pedro, două treimi din totalul echipei

815 şuturi au trimis jucătorii lui Pep Guardiola, dintre care 599 au nimerit cadrul porţilor adverse

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
liviuemil
liviuemil  •  13 Mai 2011, 01:26

Daca vrei o noua provocare vino la Steaua. Aproximativ aceleasi culori dar cu siguranta nu o sa-ti pierzi rabdarea in confruntarea cu ....BECALI !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează