INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Guardiola vrea să aducă la Manchester City un jucător promovat de el la Bayern

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat luni, 13 martie 2017 19:27

Joshua Kimmich, fotbalistul lui Bayern Munchen, în vârstă de 22 de ani, a avut un start de sezon excelent la campioana Germaniei, însă în ultima vreme, Carlo Ancelotti a mizat mai puţin pe el.

Fotbalistul a fost adus la Bayern în 2015, de la Stuttgart, iar Pep Guardiola, antrenorul din sezonul trecut al nemţilor, l-a folosit cu regularitate pe Kimmich, atât pe postul de mijlocaş la închidere, cât şi în poziţia de fundaş central.

Acesta a avut un start foarte bun de sezon şi sub comanda lui Carlo Ancelotti, în stagiunea actuală, reuşind să înscrie de şapte ori în perioada septembrie-octombrie 2016. Totuşi, italianul i-a oferit doar 42 de minute în ultimele cinci meciuri ale lui Bayern, iar jucătorul şi-a exprimat nemulţumirea.

"Nu contează dacă înţeleg sau nu decizia antrenorului. Important este că nu sunt mulţumit cu situaţia asta şi vreau să o schimb.

Antrenorul ştie că pot juca drept număr 6, fundaş dreapta sau fundaş central. De aici, el are multe opţiuni unde mă poate folosi. Îmi cunosc slăbiciunile şi lucrez la ele, mai ales atunci când nu joc. În Bundesliga avem un avantaj important şi poate voi beneficia de sistemul de rotaţie", a declarat Kimmich, conform Daily Mirror.

Cotidianul englez susţine că Pep Guardiola ar fi gata să-l aducă pe mijlocaş la Manchester City, mai ales că el i-a oferit mult credit în primul sezon al jucătorului la Bayern şi a spus despre el că "are tot ce îi trebuie pentru a deveni un jucător de clasă mondială".

Totuşi, atât Philip Lahm, cât şi Xabi Alonso şi-au anunţat retragerea din fotbal la finalul acestui sezon, astfel că lui Bayern i-ar fi destul de dificil să se despartă şi de Kimmich, care ar putea evolua pe oricare dintre cele două posturi.

Chiar Philipp Lahm a încercat să-l încurajeze pe tânărul jucător, spunând că este o chestiune de timp până când va evolua din nou constant pentru Bayern:

"Josh a arătat la ce nivel poate juca, dar suntem la Bayern. Aici este mereu dificil să joci din start, trebuie să accepţi asta. Îl consider un profesionist desăvârşit şi cred că este doar o chestiune de timp până când va juca din nou", a declarat căpitanul formaţiei de pe Allianz Arena.

2 meciuria bifat Kimmich, în calitate de integralist pentru Bayern, de la finalul lunii octombrie şi până acum

 

25 de milioane €este cota jucătorului, conform transfermarkt.com

sursa: mirror.co.uk

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează