INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Un star din Premier League a scăpat de acuzații după doi ani de anchetă pentru act sexual cu un minor, dar cariera i s-a terminat în 2021 din cauza acestui scandal!

Gylfi Sigurdsson, la unul din ultimele lui meciuri pentru Everton // Foto: Imago
Gylfi Sigurdsson, la unul din ultimele lui meciuri pentru Everton // Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 15 aprilie 2023 10:49 / Actualizat sambata, 15 aprilie 2023 11:36

Gylfi Sigurdsson, 33 de ani, cel mai mare jucător islandez din istorie, un deceniu în elita fotbalului englez, a fost arestat în iulie 2021, apoi investigat până acum, când poliția din Manchester a anunțat că dosarul a fost închis. A pierdut contractul cu Everton și naționala Islandei. Nu a mai jucat de atunci niciun meci.

Gylfi Sigurdsson avea 31 de ani în vara lui 2021 și era un nume important în Premier League.

Cel mai mare jucător din istoria Islandei, liderul „generației de aur” a nordicilor calificați în premieră la Euro și la Mondial, evolua de un deceniu în elita fotbalului englez, la Tottenham, Swansea și Everton. Era unul dintre căpitanii albaștrilor din Liverpool.

3 cazuri șocante în lumea fotbalului: un jucător acuzat de viol, altul la proces pentru atac cu armă albă și un fost președinte de club condamnat pentru pedofilie
JUSTIȚIE
3 cazuri șocante în lumea fotbalului: un jucător acuzat de viol, altul la proces pentru atac cu armă albă și un fost președinte de club condamnat pentru pedofilie

Dacă ar fi fost găsit vinovat, Gylfi Sigurdsson ar fi ajuns după gratii

Atunci, cariera lui s-a oprit brusc. Pe 16 iulie, poliția a bătut la ușa casei sale din Manchester și totul s-a întunecat. Ancheta împotriva lui începuse cu o lună înainte. 

A fost arestat în acea zi, fiind suspectat că a comis mai multe infracțiuni legate de actul sexual cu un minor. O adolescentă cu vârsta sub 16 ani. Dacă ar fi fost găsit vinovat, acesta ar fi fost condamnat la închisoare.

Știrea s-a aflat chiar pe 16 iulie. Presa britanică nu i-a divulgat identitatea, dar jurnaliștii islandezi au făcut-o. Era vorba de Gylfi Sigurdsson. 

A fost suspendat imediat de Everton, care se afla în perioada de pregătire, înaintea unui turneu în Statele Unite.

Concluzie în cazul Gylfi Sigurdsson: „Probele deținute nu sunt suficiente”

Interogat, mijlocașul a fost eliberat pe cauțiune, investigația continuând fără oprire. Aproape doi ani, 637 de zile. Până ieri.

Poliția din zona Greater Manchester a anunțat că dosarul a fost închis: „Bărbatul în vârstă de 33 de ani arestat în conexiune cu ancheta declanșată în iunie 2021 a fost considerat eliberat de toate acuzațiile. 

Echipa de investigație și procurorul de caz au colaborat și au ajuns la concluzia că probele deținute nu sunt suficiente”. Nu suficiente pentru a deschide un proces, la tribunal.

25de goluri a marcat Gylfi Sigurdsson la naționala Islandei în 78 de selecții, fiind al treilea golgheter all-time al echipei nordice

Gylfi Sigurdsson urma să joace contra României în preliminariile CM 2022

Sigurdsson a pierdut tot din cauza acestui scandal. Din acel moment, la mijlocul lui iulie 2021, nu a mai jucat niciun meci în nicio competiție. Exclus din lot de Everton (deși i s-a plătit salariul integral încă un sezon, 2021-2022), islandezului nu i s-a mai prelungit contractul în vara lui 2022 și nu s-a mai transferat nicăieri, el fiind obligat să rămână în Anglia în perioada investigației.

Cariera la națională s-a întrerupt și ea. Ar fi trebuit să evolueze pentru Islanda contra României, în preliminariile Mondialului din 2022. 

Nu a mai putut. Nordicii nu l-au mai convocat pentru acea campanie (2-0 pentru „tricolori” în tur, la Reykjavik, 0-0 la București). Și nu l-au mai chemat deloc. Pentru el, fotbalul a dispărut.

481de meciuri a jucat mijlocașul islandez de-a lungul carierei la echipele de club, pentru care a înscris în total 118 goluri

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Secretul succesului pentru Nicolae Stanciu: „Cu siguranță, pe mine banii nu m-au schimbat! La mine a fost o dorință foarte, foarte mare de a câștiga”

Măsură drastică luată în Premier League » Englezii le interzic, fotbalul românesc depinde de ele!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
nepriceput
nepriceput  •  16 Aprilie 2023, 11:50

Unii nu inteleg ce citesc. "probele deținute nu sunt suficiente. Nu suficiente pentru a deschide un proces, la tribunal." "a fost considerat eliberat de toate acuzațiile" nu inseamna absolvit de orice acuzatie. Inseamna,pe romaneste, ca s-a ajuns la o "intelegere" cu victima si procuratura. Si la nationala Islandei a facut aceleasi prostii cu colegii lui. Se credeau zei Nici acolo jucatorii islandezi nu au ajuns la inchisoare dar nici nu au mai jucat la nationala. S-a scimbat intreaga echipa

brujo
brujo  •  16 Aprilie 2023, 08:48

Mnoh, acu sa dea in judecata politia si statul englez, pentru despagubiri. Data viitoare sa fie mai "atenti" ce si cum fac. Parerea mea.

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  16 Aprilie 2023, 04:33
Postat de inshallah pe 15 Aprilie 2023, 17:16

În viața următoare, să și-o țină în pantaloni când trebuie

Sa tina ce? Scrie ca a fost absolvit de orice acuzatie...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close