INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Haaland, blindat de „clauza Guardiola” » Cei care voiau să-l cumpere nu se mai pot apropia de irezistibilul vârf al lui City!

Haaland, cu mingea meciului în care a înscris 5 goluri // Foto: Getty Images
Haaland, cu mingea meciului în care a înscris 5 goluri // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 16 martie 2023 16:46 / Actualizat joi, 16 martie 2023 18:20

Erling Haaland, 22 de ani, ar fi trebuit să aibă clauză de eliberare începând din 2024 și marile cluburi plănuiau să-l ia. Dar faptul că Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City a amânat automat un an clauza lui Haaland. Pentru 2025!

Irezistibil, Erling Braut Haaland: supergolgheterul norvegian! De patru ani, starul norvegian a luat lumea fotbalului pe sus, ca o tornadă, și înscrie într-un ritm nebun.

Cel care rupe plasa! Erling Haaland a debutat în Ligă în aceeași zi și același joc cu Ianis Hagi » Norvegianul este unic în istoria Champions League
City - Leipzig 7-0
Cel care rupe plasa! Erling Haaland a debutat în Ligă în aceeași zi și același joc cu Ianis Hagi » Norvegianul este unic în istoria Champions League

Erling Haaland, singurul jucător din istoria Ligii cu o medie de peste un gol pe meci

Marți seară, a marcat de cinci ori la Man. City - Leipzig (7-0), în returul „optimilor” Ligii Campionilor, egalând performanța reușită în trecut de Leo Messi, la Barcelona, și de Luiz Adriano, în tricoul lui Șahtior. Iar EBH ar fi putut deveni primul jucător cu șase goluri într-o partidă de Champions, dacă Pep Guardiola nu l-ar fi înlocuit în minutul 63.

Haaland, care a bătut mai multe recorduri de vârstă, fiind unicul fotbalist din istoria Ligii cu peste un gol în medie pe meci (1,32), a fost cumpărat cu numai 60 de milioane de euro în vară de la Borussia Dortmund, urmând să aibă o clauză de reziliere activată în 2024. Ar fi fost de maximum 200 de milioane.

Real Madrid și PSG mai așteaptă: clauza lui Erling Haaland s-a amânat!

Această clauză a atras marile puteri ale lumii, printre ele Real Madrid și Paris Saint-Germain, convinse că l-ar putea achiziționa pe atacantul în vârstă de 22 de ani în vara lui 2024.

2027este anul în care expiră contractul lui Erling Haaland cu Manchester City

Numai că totul s-a schimbat între timp și forțele fotbalului vor trebui să mai aștepte cel puțin doi ani. Potrivit Radio Catalunya, clauza lui Haaland nu se va mai activa în 2024, ci în 2025. Cum a fost posibil?

În contractul nordicului, era specificat limpede. Dacă managerul Pep Guardiola își prelungea contractul cu Man. City, clauza de eliberare a lui Haaland se muta automat un an mai târziu. În 2025. Și tehnicianul a încheiat un nou acord cu gruparea din Manchester, spre sfârșitul anului trecut, spaniolul urmând să continue pe „Etihad” până în iunie 2025.

39de goluri și 5 pase decisive are atacantul norvegian în 36 de meciuri jucate la City în toate competițiile

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Jurgen Klopp și Carlo Ancelotti, discuție la marginea terenului despre Manchester City și Guardiola: „Ăsta nu e fotbal!”

Victor Osimhen scrie istorie în tricoul lui Napoli » Primul jucător din istoria clubului care reușește asta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează