INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

Un star al lui Chelsea exclus de la națională! Acuzat că simulează accidentări pentru a nu se antrena

Hakim Ziyech în tricoul Marocului // Foto: Getty Images
Hakim Ziyech în tricoul Marocului // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 03 ianuarie 2022 13:24 / Actualizat luni, 03 ianuarie 2022 14:14

Hakim Ziyech, 28 de ani, nu a fost convocat la naționala Marocului pentru Cupa Africii, fiind în conflict cu selecționerul Halilhodzic: „Pentru prima oară în carieră, am văzut un internațional care refuză să se antreneze”.

La 28 de ani, Hakim Ziyech e unul dintre cei mai buni fotbaliști marocani. Titular la Ajax în memorabila campanie din 2018-2019, la un pas de finala Champions League, și transferat în 2020 la Chelsea pentru 40 de milioane de euro, mijlocașul are o mare problemă la națională.

„Hakim Ziyech nu vrea să facă niciun efort la națională"

„Vrăjitorul”, supranumele lui Ziyech, în conflict și cu președintele federației, și cu selecționerul, care nu l-a convocat la ultimele zece meciuri și nici pentru Cupa Africii (CAN), turneul final continental programat în Camerun între 9 ianuarie și 6 februarie. Cum s-a întâmplat și 2017, când pe banca „leilor din Atlas” era francezul Hervé Renard.

Amândoi oficialii l-au criticat aspru, tehnicianul susținând chiar că simulează accidentări pentru a nu se antrena și juca.

„Ne așteptam ca Hakim să fie jucătorul care să conducă Marocul spre succes, nu unul care nu vrea să facă niciun efort”, l-a descris Fouzi Lekjaa, liderul forului de la Rabat.

17goluri a marcat Hakim Ziyech în 40 de selecții pentru naționala Marocului

„Hakim Ziyech nu luptă pentru țara sa”

Selecționerul Vahid Halilhodzic e mult mai aspru. „Ziyech nu arată ca un fotbalist ce luptă pentru țara sa. Nu a fost deloc disciplinat la ultimele două cantonamente", a declarat bosniacul în vârstă de 69 de ani. 

„Pentru prima oară în carieră, am văzut un internațional care refuză să se antreneze, pretinzând că este accidentat, deși toate testele indică faptul că e apt de joc. Nu voi tolera un asemenea comportament”, a mai adăugat selecționerul Marocului. 

17goluri (9 reușite, 8 assisturi) a influențat Ziyech la Chelsea în 57 de meciuri jucate

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Incident grav în Premier League » Un jucător a fost lovit în cap cu o sticlă aruncată din tribune!

Nu e etapă fără scandal de arbitraj în Premier League! » „Galben” pentru cot în figură: „E greu de suportat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
974312599269118
Adrian Preda  •  03 Ianuarie 2022, 15:57

Ziyech este născut în Olanda și a acceptat să joace pentru Maroc din dragoste pentru țara mamei sale. Dacă el nu mai vrea să joace pentru națională e clar că ceva l-a deranjat. În loc să pornească războaie ieftine, mai bine l-ar chema la discuții. Totuși, e un semifinalist (cu Ajax) și un câștigător (cu Chelsea) de Liga Campionilor, nu e chiar un terchea-berchea

Vezi toate comentariile (1)
Comentează