INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTER MILANO - LAZIO ROMA 1-0

Handanovic e imbatabil! A făcut-o pe Inter Milano să fie unica echipă din Top 5 Europa cu un singur gol primit

Articol de - Publicat joi, 26 septembrie 2019 16:24

Handanovic e un fenomen la 35 de ani. Cu el în poartă, Interul lui Conte este unica echipă din Top 5 Europa cu un singur gol primit în cinci etape.

Cu Antonio Conte, Inter e altă echipă. Riguroasă, eficientă. Care câștigă tot, fiind lider cu maximum de puncte (15), și care primește puține goluri. Foarte puține. Unul singur, cu patru clean sheet-uri în primele cinci etape. E unică în cele mai importante campionate ale continentului. 

„Nu vreau să mă retrag înainte de a fi campion”

Dincolo de strategia noului antrenor, secretul „zidului" nerazzurro, simbolul squadrei lui Conte, este însă portarul. Căpitanul. La 35 de ani, Samir Handanovici e cel mai valoros goalkeeper din Serie A și printre cei mai buni din lume. Miercuri, când apărarea a fost depășită de laziali, slovenul a fost acolo, ca o caracatiță, respingând tot.  

„În Italia, înving cei care primesc cele mai puține goluri”, spune Handanovici, care și-a stabilit un obiectiv în acest final de carieră: titlul cu Inter: „În fiecare sezon mă simt și mai bine, am crescut în valoare odată cu anii. Pentru mine, nu există limite. Și nu vreau să mă retrag înainte de a fi campion”. 

300 de meciuria jucat Samir Handanovici la Inter, 109 fără gol primit (97 în Serie A)

8 a fost notaprimită de portarul sloven în Gazzetta dello Sport, cea mai mare pe "Meazza"

3 starturi de sezona avut Inter cu cinci victorii în primele 5 etape: 1966, 2015 și 2019

„În Serie A, niciodată nu e ușor. Important e să supraviețuim atacurilor adverse și să lovim când e momentul. Mă simt mai puternic ca anul trecut”
Samir Handanovici, portar Inter 

Citește și:

FOTO „Fotbal la capătul lumii” » New York Times, reportaj spectaculos din Groenlanda! Toate meciurile se joacă într-o săptămână + campionii primesc câte un harpon de aur

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează