INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN MUNCHEN

Eroul neașteptat! Hans Flick, povestea unui an formidabil: e egalul lui Pep Guardiola!

Foto: Getty Images +26   FOTO
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 12 februarie 2021 12:12 / Actualizat vineri, 12 februarie 2021 12:20

Numit în noiembrie 2019 ca interimar, Hans Flick a făcut minuni, transformând-o pe Bayern în cea mai bună echipă a Germaniei, a Europei și a lumii. 6 trofee, a doua în istorie, după Barcelona lui Guardiola, în 2009.

Hansi Flick, 55 de ani, tocmai a reușit o performanță incrediblă. A câștigat și Mondialul Cluburilor, al 6-lea trofeu cu Bayern în șapte luni incredibile! Cine s-ar fi așteptat ca tocmai el să egaleze recordul lui Guardiola! Este egalul marelui Pep. Marele Hansi!

Hans Flick, Bayern Munchen: „Sentimentul că suntem invincibili"

Pe 3 noiembrie 2019, în plin haos la München, după demiterea lui Niko Kovaci, Flick a fost numit antrenor interimar. Nici nu se știa cât va sta, șefii clubului căutau înlocuitor. 

„Încă din prima zi, a creat o atmosferă foarte bună, ne-a dat încredere. Ne-a inoculat sentimentul că suntem invincibili", spunea Joshua Kimmich. Nu doar atât. A modificat jocul echipei, presing mai intens, linia defensivă mai avansată... Și victoriile s-au legat, Bayern a renăscut. Pe 22 decembrie 2019, s-a anunțat că rămâne până la sfârșitul sezonului. Mai târziu, în aprilie 2020, a semnat un contract pe trei ani.

Hans Flick, Bayern Munchen: „Cea mai bună perioadă din istoria lui Bayern!"

Cu Flick, roș-albii au avut o serie de 32 de meciuri fără înfrângere în toate competițiile și au cucerit tot: Bundesliga, Cupa și Supercupa Germaniei, Liga Campionilor și Supercupa Europei. 

Un „sextet" completat de Mondialul Cluburilor (mutat din decembrie în februarie din cauza pandemiei), după 1-0 cu Tigres în finala de la Al-Rayyan (Qatar). A devenit primul tehnician care câștigă CM (2014, ca asistent al lui Joachim Löw) și CM Cluburi.

„Felicitări, băieților! Șase titluri, cea mai bună perioadă din istoria lui Bayern!", a exclamat Flick, în culmea fericirii. „E numai meritul echipei. A jucat extraordinar.

Flick controlează realitatea fotbalului

Șase trofee, mai multe decât numărul înfrângerilor suferite de bavarezi (5) în 68 de meciuri cu el pe bancă. Un trofeu la fiecare 11 partide. UEFA l-a ales antrenorul anului. Total meritat.

Cei care realizează pagina de Twitter a lui Bayern în America l-au prezentat pe Flick drept Thanos, personajul de benzi desenate care a strâns în mănușa sa „cele șase pietre ale infinitului", ce îți permit să controlezi realitatea. Hansi Flick controlează realitatea fotbalului.

58de victorii are Hansi Flick în 68 de meciuri disputate ca antrenor al lui Bayern (5 egaluri și 5 înfrângeri)

6milioane de dolari a primit Bayern pentru succesul de la Mondialul Cluburilor, plus un bonus de 4 milioane din publicitate

8trofee la rând au cucerit echipele europene la CM Cluburi, începând din 2013 (au triumfat de 13 ori în 17 finale)

Premiile CM Cluburi:

  • Locul 1: Bayern (Germania); 
  • Locul 2: Tigres (Mexic); 
  • Locul 3: Al-Ahly (Egipt); 
  • Cel mai bun jucător: Lewandowski (Bayern); 
  • Golgeterul turneului: Gignac (Tigres, 3 goluri)

Cristian Panin: „Am intrat în istoria lui Bayern Munchen. Le-am marcat golul cu numărul 500 în cupele europene!”

Citește și alte știri despre Bayern:

FOTO Bayern e Campioana Mondială a Cluburilor! Victorie cu Tigres în finală

După Real Madrid și Manchester City, încă un club mare îl vrea pe David Alaba! Fundașul cere un salariu uriaș

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează