INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INCIDENTE

Decizia FIFA după bătaia de la Anglia - Ungaria » Maghiarii și-au aflat pedeapsa!

Fani Ungariei nu-și vor putea susține naționala în meciul cu Polonia (deplasare) din preliminariile Campionatului Mondial, după haosul creat la partida cu Anglia de pe Wembley. Anunțul a fost făcut de FIFA. +12   FOTO
Fani Ungariei nu-și vor putea susține naționala în meciul cu Polonia (deplasare) din preliminariile Campionatului Mondial, după haosul creat la partida cu Anglia de pe Wembley. Anunțul a fost făcut de FIFA.

Articol de GSP - Publicat luni, 01 noiembrie 2021 21:43 / Actualizat luni, 01 noiembrie 2021 21:50

Fanii Ungariei nu-și vor putea susține naționala în meciul cu Polonia (deplasare) din preliminariile Campionatului Mondial, după haosul creat la partida cu Anglia de pe Wembley. Anunțul a fost făcut de FIFA.

AICI ai toate rezultatele din preliminariile CM + clasamentele

Maghiarii tocmai veneau după o altă interdicție care nu le-a permis să deschidă porțile la meciul cu Albania. De asemenea, federația de la Budapesta a fost amendată acum cu 75.000 de franci elvețieni.

Din nou scandal la Anglia - Ungaria! » Bătaie pe Wembley

Pe filmările venite de pe stadion, se vede încăierarea dintre fanii maghiari și polițiștii englezi nevoiți să intervină în arenă. Forțele de ordine folosesc bastoanele, însă par că dau înapoi în fața violenților maghiari și se regrupează pe tunelul care duce spre sectorul ultrașilor. Evenimentele reprobabile s-au petrecut chiar în startul meciului.

O parte dintre fanii Ungariei prezenți pe Wembley au batjocorit momentul în care jucătorii Albionului au îngenuncheat înainte de joc, anunță Sky Sports. Din acest motiv a intervenit poliția, iar lucrurile au escaladat rapid. Un spectator maghiar a fost arestat.

+8 FOTO

Peter Smith, jurnalist Sky Sports prezent pe Wembley, a dezvăluit: „Cineva din tribuna Ungariei a ridicat un mesaj care condamna gestul de a îngenunchea”.

Înaintea partidei, jucătorii Angliei au decis să îngenuncheze, spre deosebire de fotbaliștii din reprezentativa Ungariei care au rămas în picioare.

Imediat după începerea partidei, polițiștii au pătruns pe stadion pentru a aresta un spectator care a abuzat rasial un steward. A urmat o tulburare minoră, în care s-au implicat și alți spectatori. Ordinea a fost restabilită rapid și nu au mai existat incidente
Poliția metropolitană britanică

800 de spectatorimaghiari au făcut deplasarea în Anglia

Incidente rasiste în tur, la Ungaria - Anglia

Comitetul de Disciplină al FIFA a sancționat dur Federația Maghiară de Fotbal pentru derapajele rasiste ale suporterilor de la Budapesta din timpul meciului tur Ungaria - Anglia, scor 0-4, care a contat pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

În timpul meciului disputat pe 2 septembrie, Jude Bellingham și Raheem Sterling au fost ținta unor scandări rasiste din partea fanilor maghiari. Fanii gazdelor au aruncat obiecte pe teren, au folosit materiale pirotehnice și au provocat incidente în tribune. Toate acestea au determinat FIFA să deschidă o anchetă disciplinară, în urma căreia s-a lăsat cu sancțiuni drastice pentru Federația Maghiară de Fotbal.

Astfel, reprezentativa Ungariei a jucat următorul meci pe teren propriu în competițiile aflate sub egida FIFA fără suporteri. Sancțiunea se aplică cu suspendare și pentru al doilea meci „acasă”, maghiarii fiind de acum într-o perioadă de probă de doi ani. 

Pe deasupra, Federația Maghiară a fost amendată cu 200.000 de franci elvețieni, echivalentul a aproximativ 185.000 euro. Este una dintre cele mai mari amenzi dictate vreodată de forul internațional, conform Sports Illustrated. „Poziția FIFA rămâne fermă și respinge absolut orice formă de rasism și de violență, precum orice altă formă de discriminare sau abuzuri. FIFA adoptă o poziție cu zero toleranță împotriva unui astfel de comportament oribil”, se arată în decizia forului internațional.

De unde a pornit gestul de a îngenunchea

Prima persoană care a îngenuncheat la un eveniment sportiv în semn de protest a fost fundașul de fotbal american Colin Kaepernick, în 2016. Nu a vrut să stea în picioare în timpul intonării imnului național al SUA înainte de meciuri, motivând că „nu mă voi arăta mândru de un steag al unei țări oprimă negrii și oamenii de culoare”. Kaepernick a vorbit cu veteranul de război și fostul jucător al NFL, Nate Boyer, și a decis să îngenuncheze în timpul imnului național, pentru că a considerat că este mai respectuos decât să stea jos, scrie BBC. 

După moartea lui George Floyd, în 2020, îngenuncherea a devenit o imagine frecventă la demonstrațiile pentru egalitatea rasială din întreaga lume. Mesajul a fost politizat de mișcarea Black Lives Matter, cea care susține că reprezintă cetățenii de culoare de peste Ocean îngrijorați de „rasismul sistemic din societatea americană”.

Fanii maghiari au comis-o și la Euro

Naționala Ungariei a fost sancționată de UEFA să joace două meciuri teren propriu organizate de forul european fără spectatori, din cauza incidentelor de la Euro 2020, când fanii maghiari au comis derapaje rasiste și homofobe.

De asemenea, UEFA a amendat federația maghiară cu 100.000 de euro. Decizia nu se aplică în preliminariile Campionatului Mondial, competiție aflată sub egida FIFA, ci doar în partidele organizate de UEFA.

Potrivit L'Equipe, mai mulți fotografi acreditați la partida de la Budapesta au auzit strigăte de maimuță dinspre peluza ultrașilor maghiari la meciul Ungaria - Franța (1-1) Nu o dată, de mai multe ori, în special în prima repriză, când mingea era la Pogba sau Kante.

De asemenea, cotidianul spaniol AS a dezvăluit că ultrașii Ungariei au făcut gesturi obscene spre Cristiano Ronaldo, insultându-l: „Cristiano, homosexualule!”, în timpul partidei Portugalia - Ungaria 3-0.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Tătărușanu, titular la AC Milan » Va apăra inclusiv în Liga Campionilor

Mihăilă și Buffon s-au înfruntat la „Piatră, hârtie, foarfecă”: „Mai aveam unul de învins și am reușit!” :)

Playtech: BOMBĂ! Vestea uriașă dată de șeful Pfizer. Milioane de români trebuie să afle ce pățesc


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  02 Noiembrie 2021, 07:54

Viktor Orban a decretat vaccinarea obligatorie pentru orice angajat (stat și privat) dacă angajatorul i-o cere. Așadar, conducătorul de la care “iau lumină” extremiștii români, V Orban, a făcut ceva contrar convingerilor celor ce-l proslăvesc.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează