INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Haos în Serie A! » Nu se joacă patru meciuri, dar Liga nu vrea să le amâne, nici să întrerupă campionatul

Juventus-Napoli// Foto: IMAGO / HochZwei/Syndication
Juventus-Napoli// Foto: IMAGO / HochZwei/Syndication

Articol de - Publicat joi, 06 ianuarie 2022 12:46 / Actualizat joi, 06 ianuarie 2022 13:56

Din cauza focarelor de Covid-19, Salernitana, Torino, Udinese și Bologna au fost oprite de autoritățile sanitare să joace astăzi și riscă să piardă la „masa verde”, 0-3.

Explozia infectărilor în valul al cincilea al pandemiei lovește și fotbalul italian. Serie A se reia în 2022 cu un program ciuntit al etapei de Bobotează. Prima etapă a returului va pune în scenă doar șase meciuri astăzi, pentru că deja patru nu vor avea loc. 

Declarația tăioasă a atacantului cu peste 300 de meciuri în Premier League: „Eu l-aș lăsa pe Ronaldo să plece. United a greșit când l-a adus!”
ANGLIA
Declarația tăioasă a atacantului cu peste 300 de meciuri în Premier League: „Eu l-aș lăsa pe Ronaldo să plece. United a greșit când l-a adus!”

Haos în Serie A!

Autoritățile sanitare peninsulare (ASL) au luat decizia de a interzice deplasarea sau prezentarea la stadion pentru Salernitana, Torino, Udinese și Bologna! În consecință, Bologna - Inter, Atalanta - Verona, Salernitana - Venezia și Fiorentina - Udinese au fost, teoretic, amânate.

Dar Liga nici nu vrea să audă, considerând că trebuiau să se joace, și anunță că face recurs la decizia ASL. Echipele ce nu ajung la stadion la ora stabilită riscă să piardă la „masa verde” și un punct penalizare! 

Liga va schimba protocolul, preluând modelul UEFA pentru cupele europene, și obligă cluburile să joace dacă au minimum 13 fotbaliști apți, dintre care un portar neapărat. Ei trebuie să fie profesioniști, majori și lotul se poate completa din efectivul formației Primavera.

Nu se joacă patru meciuri, dar Liga nu vrea să le amâne

La cele patru partide, arbitrul așteaptă 45 de minute și va fluiera finalul, urmând ca rezultatul să se stabilească la comisii. Liga contestă protocolul aplicat de ASL, invocând decretul din 30 decembrie în privința carantinei, cu o perioadă de 5 zile de autosupraveghere pentru cine a făcut și doza booster de vaccinare. De asemenea, cere aplicarea strictă a normelor privind organizarea deplasărilor, a cazării la hotel și a prevenirii infectărilor cu Omicron.

Cea mai afectată de cazuri pozitive e Bologna, Mihajlovici chemând și cinci jucători de la tineret și declarând cu umor: „Sunt cel mai bine plătit antrenor de la Primavera din Italia”. În total, sunt 91 de cazuri de Covid-19 în rândul echipelor și al membrilor staffului. 76 sunt jucători plus un antrenor, Spalletti de la Napoli (Șevcenko s-a negativizat între timp).

Și Juventus - Napoli era în pericol, după ce ASL i-a blocat pe Zielinski, Lobotka și Rrahmani, dar până la urmă s-a primit „undă verde”. Campionatul nu se oprește!

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Bogdan Stancu dă cărțile pe față: „FCSB e singurul club pentru care aș mai juca în România”

Dacă nu-i poți bate, cumpără-i! United vrea sa transfere un star de la Wolves

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează