INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FOTBAL AMERICAN

Harry Kane i-a lăsat mască pe toți » Golgeterul lui Tottenham are un vis incredibil: „Vreau să joc în NFL după ce mă retrag!”

Harry Kane // FOTO: Reuters
Harry Kane // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 28 martie 2019 17:15

Harry Kane, atacantul de 25 de ani al celor de la Tottenham, a surprins pe toată lumea anunțând că vrea să joace fotbal american.

Harry Kane, unul dintre cei mai buni atacanți din lume, a vorbit pentru ESPN despre pasiunea sa pentru fotbalul american și declarat că după ce renunță la fotbal vrea să ajungă în NFL.

„Am început să-l urmăresc pe Tom Brady pe Youtube. Am avut un drum asemănător, ambii am fost desconsiderați când eram tineri. Poate că în copilărie nu eram cei mai buni sportivi. Brady este o inspirație. Nu mulți au crezut că va deveni așa bun sau că va juca în NFL. Și acum este cel mai bun. Mi-a dat încredere.

Dorința mea de a juca în NFL este reală. E ceva ce vreau să fac în 10 sau 12 ani. Cu siguranță vreau să încerc. Dacă joci în Premier League, la Campionatul Mondial și în NFL, poți să fii considerat unul dintre cei mai mari sportivi?”, a declarat Harry Kane penru ESPN.

În NFL, Kane și-ar dori să fie kicker, cel responsabil cu degajarea balonului și transformarea loviturilor care aduc puncte bonus.

Ce face un kicker în NFL?

Fotbalul american este un sport extrem de tacticizat. Echipa care are mingea are patru încercări pentru a „cuceri” 10 yarzi din terenul adversarului. Fiecare încercare se numește down. La al patrulea down, majoritatea echipelor aflate în atac trimit pe teren linia specială din care face parte și kicker-ul. Dacă balonul se află în apropierea terenului de țintă, acesta trebuie să-l trimită printre buturi, exact ca la rugby. Acesta se ocupă și cu convertirea touch-down-urilor pentru punctul bonus.

Zoltan Mesko, cel mai cunoscut român din NFL

România a avut și ea un reprezentant în NFL pe o poziție asemănătoare celei pe care Kane visează să joace. Zoltan Mesko, 33 de ani, a avut o scurtă carieră în fotbalul american între 2010 și 2013 pe postul de punter. Treaba lui era ca la al patrulea down să degajeze cât mai departe balonul în terenul advers. Acesta a fost ales de New England Patriots la draft și a fost coleg cu celebrul Tom Brady. A evoluat și în Super Bowl XLVI, în 2012, însă a pierdut finala în fața celor de la New York Giants, scor 17-21.

150.000.000 €este cota lui Harry Kane, potrivit transfermarkt

24de goluri are Kane în acest sezon, în 36 de meciuri 

Citește și:

Manchester United a făcut anunțul oficial în privința lui Ole Gunnar Solskjaer » „Vreau să le mulțumesc tuturor”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
allez_lfc
allez_lfc  •  28 Martie 2019, 19:46

"Mr Touch" mai bine s-ar fi apucat inca din sezonul trecut de fotbal american, asa poate nu si-ar fi atribuit golurile altor jucatori(in complicitate cu conducerea Premier League) in incercarea lui de a fura titlul de golgheter.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează