INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Hatayspor, poveștile suferinței » Un jucător dispărut, altul a sărit pe geam, al treilea afectat psihic, în picioarele goale pe stradă

Victimele cutremurului nevoite să se adăpostească pe stradă în orașul Hatay / FOTO: Imago
Victimele cutremurului nevoite să se adăpostească pe stradă în orașul Hatay / FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 09 februarie 2023 16:32 / Actualizat joi, 09 februarie 2023 16:32

Hatayspor, echipa aflată în regiunea cea mai afectată de seismele din Turcia, a plecat la Istanbul fără Christian Atsu, încă negăsit sub dărâmături, dar cu Burak Öksüz, care a scăpat din blocul prăbușit, dar e afectat psihic, și cu portughezul Rúben Ribeiro, care a sărit pe geam la cutremur.

Turcia, locul dramelor, al poveștilor sfâșietoare. Numărul victimelor a trecut de 17.000 după cutremurele care au lovit luni sud-estul țării, afectând și Siria, sunt peste 50.000 de răniți și mii de dispăruți.

Pe Christian Atsu și pe directorul sportiv nu i-au găsit încă

Printre cei dispăruți, Christian Atsu și directorul sportiv Taner Savut, de la Hatayspor. Despre jucătorul ghanez, s-a anunțat marți că a fost găsit sub dărâmături și este în viață. Rănit, dar în viață. Miercuri s-a negat tot ce s-a spus cu o zi înainte.

Întreg lotul a părăsit fără ei provincia Hatay, zdrobită de seisme, și s-a mutat la cantonamentul naționalei Turciei de la Riva, Istanbul.

Kaan Kanak a rămas la cantonament și a scăpat

În grupul "Stelei Sudului", cum e numită Hatayspor, se află și Kaan Kanak, Burak Öksüz și Rúben Ribeiro. Poveștile lor au apărut în presa turcă.

Primul, Kaan Kanak, 32 de ani, fundaș stânga, locuiește în același bloc în care stăteau mai mulți fotbaliști, inclusiv Atsu. Dar duminică seară a făcut tratament și a decis să rămână la centrul sportiv al clubului. A scăpat.

Burak Oksuz, pe stradă în picioarele goale

Al doilea, Burak Öksüz, 27 de ani, stoper, a fost surprins de cutremurul de dimineață acasă, în aceeași clădire. Era cu mama lui. În câteva secunde, s-a trezit jos, într-o grămadă de bucăți de beton. A avut noroc. Și-a salvat părintele și au ieșit împreună din capcana blocului prăbușit. El este însă puternic afectat psihic. La câteva ore după seism, a fost văzut mergând singur pe stradă, în picioarele goale.

Al treilea, Rúben Ribeiro, 35 de ani, mijlocaș, s-a speriat foarte tare când a început să se miște casa cu el. Portughezul, singur în Turcia, nu a mai pierdut nicio clipă. A sărit de la geam. Era la etajul 1 și a aterizat bine. Nu s-a accidentat. z

Alex Maxim se mută la Istanbul

Două echipe din prima ligă turcă, Hatayspor și Gaziantep, aflate în cele mai afectate zone ale țării, au anunțat că nu vor să se retragă din campionat, dar vor continua campionatul de la Istanbul. Acolo se mută ambele cluburi până în vară. 

Alex Maxim, din ianuarie 2020 la Gaziantep, va locui și el la Istanbul în această perioadă. "Tricolorul" era în Germania când a lovit cutremurul, profitând de cele două zile libere primite de la antrenorul său. Și-a prelungit minivacanța la Stuttgart. 

Alte trei victime în fotbalul turc

După Ahmet Eyüp Türkaslan (Malatyaspor, D2) și Taner Kahriman (Istiklalspor, D5), alte trei victime în fotbalul turc. Hakan Doğan, Saruhan Bolat, ambii foști colegi cu Kahriman la Istiklal, și Ibrahim Halil Ölmez, membru al staffului tehnic la Iskenderun (D3). 

„Toți ar trece prin fața camerei lui Ahmet”

Yilmaz Vural, antrenorul Malatyei, acceptă că echipa sa nu mai poate continua acest sezon, confirmând ceea ce anunța președintele clubului, că se retrage din liga secundă. Jucătorii nu își revin după ce coechipierul lor, Ahmet Eyüp Türkaslan, a fost găsit fără suflare sub blocul prăbușit. "Străinii au părăsit orașul, iar băieții turci sunt la casele lor, nu-i putem aduce deocamdată la baza noastră. Toți ar trece prin fața camerei lui Ahmet. Sunt cu psihicul la pământ".

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Ucis de prieten după o ceartă declanșată de gelozie! Fostul internațional a fost împușcat în cap, în plină stradă

REZUMAT VIDEO PSG, eliminată în fața a 65.000 de oameni! » Messi încearcă la anul: e singurul trofeu care îi mai lipsește

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează