INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA - ALBANIA 1-0

Hațegan, în centrul unui conflict uriaș! Turcia riscă pedeapsa UEFA după salutul militar și declarațiile selecționerului: „Cei care ne-au terorizat țara vor sfârși înecați în sânge” :O

Articol de - Publicat sambata, 12 octombrie 2019 14:29

Ovidiu Hațegan a dat patru cartonașe galbene în primele 12 minute din Turcia - Albania,  scor 1-0, într-un meci jucat la două zile după atacul Turciei asupra kurzilor din Siria.

Poate cel mai dificil meci arbitrat de Ovidiu Hațegan în Europa! Într-o perioadă extrem de tensionată, la doar două zile de la atacul Turciei asupra kurzilor din Siria, arădeanul a fost în centrul unor dueluri înverșunate pe „Şükrü Saracoğlu”.

După 12 minute, arătase patru cartonașe galbene încercând să-i liniștească pe jucători, care săreau unii la alții ca într-o prelungire a războiului de la graniță.

„Ienicerii” au învins în final, cu 1-0, Cenk Tosun profitând de gafa lui Strakosha. Vârful și coechipierii săi au sărbătorit în fața galeriei cu un salut militar. Un salut pentru soldații care luptă în Siria. Și pentru cei care au murit în acest conflict armat.

„Allah îi va lovi și mai rău pe cei care i-au ucis”

Toți turcii au vorbit la final doar despre victimele războiului. „Avem 17 martiri. Allah îi va lovi și mai rău pe cei care i-au ucis. Cei care ne-au terorizat țara vor sfârși înecați în sânge”, a afirmat selecționerul Şenol Güneş, imitat de jucători. „Odihnește-le sufletele, Doamne! Și ajută-i pe soldații noștri! Inimile noastre sunt cu ei”, a adăugat Merih Demiral. Pentru căpitanul Emre Belözoğlu, „ei sunt adevărații eroi”.

Dar Turcia riscă mult după acest salut și după declarațiile de la sfârșitul partidei. UEFA consideră că a fost un gest politic, va ancheta și pedepsi federația de la Istanbul.

Hațegan, în centrul unui conflict uriaș! Turcia riscă pedeapsa UEFA după salutul militar și declarațiile selecționerului: „Cei care ne-au terorizat țara vor sfârși înecați în sânge” :O

„Nimeni nu ar trebui să fie ucis nicăieri în lume. Țara noastră se confrunta cu teroarea de ani de zile”
Şenol Güneş, selecționer Turcia

„Nu știam despre martiri. Am fost foarte supărați în vestiar. Triști. Doamne, ajută-i pe soldații noștri să scape din acest război”
Cenk Tosun, atacant Turcia

„Sunt lucruri mai importante decât fotbalul în viață. Suntem fericiți dacă îi facem fericiți pe soldați. Lacrimile lor sunt lacrimile noastre„
Deniz Türüç, mijlocaș Turcia

8 cartonașe galbenea dat Hațegan vineri, la Istanbul (3 turcilor și 5 albanezilor)

Emre a ajuns la selecția 101

La 39 de ani, Emre Belözoğlu joacă încă. Mijlocașul care își începea cariera la Galatasaray când avea doar 16 ani, în 1996, după venirea lui Hagi, evoluează acum la Fenerbahce și e căpitanul naționalei. A fost sărbătorit pe „Şükrü Saracoğlu” pentru cea de-a 100-a selecție. Vineri, a jucat meciul 101 pentru Turcia (are 9 goluri).

Citește și:

Hooligans la Praga » Polițiștii cehi i-au imobilizat cu grenade paralizante pe fanii englezi!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
unfake
unfake  •  12 Octombrie 2019, 21:52

Asa..si de unde pana unde a fost hategan "in centrul" conflictului ?!? (ca arbitru de centru, sa intelegem ?) N-am inteles nici despre ce conflict a fost vorba la meciul asta ? Titlu scris de ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

badeadorian
badeadorian  •  12 Octombrie 2019, 19:33
Postat de badeadorian pe 12 Octombrie 2019, 19:26

Bine punctat . Sunt de acord in mare parte . Dar in conflictul actual , americanii nu sustine Turcia ...

sustin .... :P

badeadorian
badeadorian  •  12 Octombrie 2019, 19:26
Postat de fuller pe 12 Octombrie 2019, 18:49

Vrei sa spui ca americanii i-au tradat pe kurzi, ca si alte dati in trecut. S-au folosit doar de ei si acum s-au descotorosit. Intre altele, americanii i-au convins pe kurzi sa renunte la niste fortificatii avansate de aparare, ca sa faca un fel de cordon de securitate, in discutiile turco-americane. Acum, dupa ce kurzii au renuntat la acele pozitii de siguranta, Trump le-a zis pa, iar turcii incep decimarea. Ultima data cand o tradare americana similara s-a intamplat a fost in fostul Irak al lui Sadam. Americanii i-au inarmat pe kurzi si i-au incurajat in revolta lor, ca sa slabeasca regimul irakian. Apoi, cand au schimbat macazul politic, i-au abandonat complet, si sute de mii au fost omorati cu arme chimice de Sadam. Nu ii sprijin pe kurzi, insa trebuie sa intelegem ca politica marilor puteri foloseste alre natii ca sa scoata castanele din foc, si le sacrifica. Nu e vreo diferenta intre America, Rusia, China, in aceasta privinta. Niciuna nu va actiona international respectand niste reguli de moralitate umana.

Bine punctat . Sunt de acord in mare parte . Dar in conflictul actual , americanii nu sustine Turcia ...

Vezi toate comentariile (17)
Comentează