INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM U17

Hațegan, la centru într-o semifinală a CM U17 » Cum s-a descurcat românul și ce i se reproșează

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 25 octombrie 2017 18:25

Rhian Brewster, atacantul lui Liverpool, i-a dus pe britanici în finala Campionatului Mondial U17 din India, cu un hat-trick reușit în meciul cu Brazilia, 3-1.

Partida a fost arbitrată de Ovidiu Hațegan, iar englezii i-au cerut un penalty "centralului" arădean în prima repriză.

Dacă la seniori, Anglia n-a mai fost în ultimul act al unui Mondial din 1966, selecționata U20 a cucerit titlul în Coreea de Sud, iar U17 s-a calificat azi în finală. Eliminând Brazilia, mare favorită după ce-i scosese din competiție pe nemți (2-1), în "sferturi", și bătuse Spania în grupe (2-1).

Are 7 goluri

Omul meciului de la Calcutta, arbitrat de brigada lui Ovidiu Hațegan, a fost atacantul Rhian Brewster. Jucătorul lui Liverpool a reușit un hat-trick (10, 39, 77), al doilea în competiție, după cel din "sfertul" cu SUA. Brazilia? N-a mai avut șvungul din precedenta partidă, contra Germaniei, când a întors de la 0-1. I-a reușit doar egalarea.

"Se putea da"

Hațegan? A avut o singură decizie contestată, la o intrare prin alunecare a lui Paulinho la McEachran (26), când le-a refuzat englezilor un penalty. "Se putea da", a comentat fostul internațional Trevor Sinclair (ex-Man. City) în direct la BBC.

Asistenții, OK

Asistentul Sebastian Gheorghe n-a ridicat steagul la primul gol al lui Brewster. Decizie corectă, britanicul nu era în ofsaid la centrarea lui Hudson-Odoi. La fel a procedat și Octavian Șovre, colegul de pe cealaltă parte, când Brenner a fost lansat în adâncime, scăpând singur cu portarul în minutul 23. De asemenea, corect.

7 reușite
are Brewster la turneul final. Două hat-trick-uri și un gol la 3-2 cu Mexic, în grupă

3 meciuri
a arbitrat Ovidiu Hațegan la CM under 17 din India

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
100002473541087
Danut Ognean  •  25 Octombrie 2017, 20:50

asa au vazut si strainii ce poate arbitrul ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

whiteredarad
whiteredarad  •  25 Octombrie 2017, 19:14

Bravo Ovidiu Hategan, arbitraj 8impecabil, care ii deschide calea spre delegarea la Campionatul Mondial....Cel mare ! Crapa craciunescu de invidie si ciuda ! Meciul a fost dat diewct pe Eurosport, nici vorba de greseli de penalty , dar ziaristul scrie articolul fara sa vada meciul...!

adrian_riga
adrian_riga  •  25 Octombrie 2017, 19:04

"N-a mai avut șvungul ? " unde ai invatat limba romana, ziaristule?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează