CAMPIONATE  ·  CORONAVIRUS

Hleb e șocat de situația din Belarus: „Aici nu le pasă de coronavirus. Messi și Ronaldo ar trebui să vină aici”

Hleb în duel cu Pique FOTO: Guliver/GettyImages
Hleb în duel cu Pique FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 23 martie 2020 17:18

Bielorusul Alexander Hleb, 38 de ani, ex-Arsenal și Barcelona, spune: „Poate că președintele nostru așteaptă să vadă ce se întâmplă cu virusul”.

La 38 de ani, retras de anul trecut, Alexander Hleb privește ce se petrece în Belarus și nu-i vine să creadă. Cel mai mare fotbalist bielorus, fost la Stuttgart, Arsenal și Barcelona, spune tot ce se petrece și ce-l nemulțumește în țara sa într-un interviu pentru The Sun.

„Cu Messi și Ronaldo, vor fi și compatrioții mei fericiți” 

„Toată lumea privește acum liga din Belarus. Doar aici se poate vedea fotbal la televizor. Când NHL a decis să închidă sezonul, o mulțime de hocheiști s-au dus în Rusia să joace. Poate că Messi și Ronaldo ar trebui să vină în Belarus să continue. Cel puțin, atunci vor fi compatrioții mei fericiți. Cine știe? A rămas unicul loc din Europa în care se mai joacă", declară Hleb. 

„Tractorul îi însănătoșește pe toți” 

Acesta nu se lasă păcălit de ceea ce zice propriul său președinte, Lukașenko, dictatorul fostei membre a URSS-ului: „Oamenii muncesc pe tractoare, nimeni nu vorbește de virus. În sate, tractorul îi însănătoșește pe toți. Câmpul îi însănătoșește pe toți. Bielorușii nu suferă de psihoza Europei de Vest”. 

VIDEO / Ultimele informații despre Covid-19 în România

„Străzile și restaurantele sunt încă aglomerate” 

„Coronavirusul a închis Champions și Europa League. Asta e bine, pentru că trebuie să faci totul ca să-l oprești. UEFA a procedat corect. Dar în Belarus nimănui nu-i pasă. E incredibil! Poate că într-o săptămână sau două se va pune stop și aici. Poate că președintele nostru așteaptă să vadă ce se întâmplă cu virusul.

Toți văd ce se petrece în Italia și Spania. Nu arată deloc bine. La noi, oamenii din administrația prezidențială cred că nu e totul atât de extrem, așa cum e prezentat. O mulțime de tineri, de studenți, gândesc astfel. Eu stau acasă cu familia mea. Însă când ies, străzile și restaurantele sunt încă aglomerate”, afirmă Hleb.

„Toți se antrenează normal, gata de noul sezon. Pur și simplu, nu le pasă. Mie îmi pasă de sănătatea mea și a familiei mele, ies cât de rar pot"

"E foarte dificil să le explic totul compatrioților mei. Toate ligile s-au închis, dar se pare că noi nu credem că e vreo problemă. De ce? Nu știu”

Alexander Hleb, fost internațional bielorus

Citește și alte știri despre coronavirus:La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:10 Formula 1
MP al Marii Britanii
Digi, Look Sport, Telekom
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1