INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

I-a recidivat cancerul » Barcelona în stare de şoc! Tito Vilanova şi-a depus demisia

Vilanova a fost timp de un an antrenorul Barcelonei.
Vilanova a fost timp de un an antrenorul Barcelonei.

Articol de - Publicat sambata, 20 iulie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 19 iulie 2013 22:35

Tehnicianul catalan şi-a depus demisia ieri dimineaţă. Noul antrenor va fi anunţat în următoarele zile.

Tito Vilanova trebuia să anunţe aseară lista jucătorilor cu care Barcelona urma să plece azi în turneu în Polonia. N-a mai făcut-o.

Dimineaţă s-a prezentat în biroul preşedintelui Sandro Rosell şi i-a dat vestea: "Ultimele analize mi-au ieşit prost. A recidivat cancerul. Voi urma un tratament incompatibil cu exercitarea funcţiei de antrenor". Şi şi-a depus demisia.

Tito se luptă cu nemiloasa maladie de aproape doi ani:

Noiembrie 2011. I se îndepărtează o tumoare malignă la glanda parotidă

Decembrie 2012. E operat din nou, după ce i se descoperă un ganglion la doi centimetri de locul unde-i fusese extirpată tumoarea

Ianuarie 2013. Începe un tratament în SUA, lipsind mai multe săptămîni de la echipă

Şi acum, o nouă recidivă! Dacă 2012-2013, primul lui sezon ca principal al catalanilor, Vilanova l-a dus pe picioare, cucerind titlul, acum sănătatea are prioritate. Maximă! Rosell i-a acceptat demisia şi aseară a anunţat că "vom angaja un nou antrenor în următoarele zile". De echipă se va ocupa temporar Joan Francesc Ferrer "Rubi". Fostul antrenor al Gironei fusese încorporat recent în staff, ca asistent.

Luis Enrique sau Villas-Boas?
Imediat după renunţarea lui Vilanova au început speculaţiile cu privire la succesorul său. Cotidianul AS susţine că favoriţi ar fi Luis Enrique, abia numit la Celta, şi Villas-Boas, managerul lui Tottenham.

Tot lotul la conferinţă!
Barcelona şi-a anulat antrenamentul programat după-amiază, precum şi zborul către Gdansk, unde avea programat un prim amical. Iar aseară, la conferinţa de presă a preşedintelului Sandro Rosell, au fost prezenţi toţi jucătorii, în frunte cu Messi şi căpitanul Puyol, vizibil afectaţi de vestea tristă.

Avertizaţi de Cruyff
Şefii Barcelonei fuseseră puşi în gardă de Johan Cruyff în privinţa lui Vilanova. "Tito trebuie înlocuit. E un om bolnav şi cel mai important pentru el e să-şi vadă de sănătate", aprecia fostul tehnician al catalanilor în mai.

"Tito nu se retrage, doar se concentrează asupra celei mai importante partide a vieţii" (Adria Vilanova, fiul fostului antrenor)

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
vladb9
vladb9  •  20 Iulie 2013, 16:40

inainte de a fi fan al lui real sunt om.ii doresc tot binele din lume si insanatosire grabnica!!

vvalentin85
vvalentin85  •  20 Iulie 2013, 16:01

Continuare II : A avut dreptate Guardiola cand a vrut sa-i dea afara pe Pique, Fabregas si Villa. Uitati-va cum au jucat in sezonul recent incheiat : CA NISTE CIZME !! Poate s-a inselat in privinta lui Dani Alves, dar ceilalti nu mai au ce cauta la aceasta echipa, e limpede lucrul asta. Din punctul meu de vedere, Barcelona nu va mai juca niciodata asa cum a facut-o in " era Guardiola ". Oricine ar veni, nu va mai reusi asemenea performante in veci. Chiar si cu Messi in maxima forma. Pentru ca una e sa dispui de cel mai bun jucator al planetei si sa n-ai antrenor, iar alta e sa beneficiezi si de cel mai bun jucator al planetei, dar si de cel mai bun antrenor, probabil, din istorie.

vvalentin85
vvalentin85  •  20 Iulie 2013, 15:51

Continuare : In multe momente ale sezonului si doar Messi i-a scos de fiecare data din rahat, caci fara el, nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi incheiat stagiunea. Sunt foarte sigur ca daca ar fi continuat tot cu el pe banca, lucrurile ar fi mers din rau in mai rau. Ma uitam la dubla cu Bayern si nu intelegeam cum la 3-0 el nu schita niciun gest, nu facea nicio modificare, nimic. O echipa de un asemenea calibru, care in ultimii ani a spulberat tot in calea ei, nu are voie sa se puna in genunchi atat de usor, nici chiar la un asemenea scor. Asta denota faptul ca Tito n-a stiut sa-si motiveze piesele de rezistenta. In multe momente, jocul lor era de-o penibilitate rar intalnita. A avut

Vezi toate comentariile (24)
Comentează