INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  IBRAHIMOVICI ÎŞI LANSEAZĂ CARTEA AUTOBIOGRAFICĂ

Ibrahimovici spune TOT ce are pe suflet în cartea autobiografică. Îi face praf pe Guardiola, Messi, Xavi şi Iniesta! :O

Ibrahimovic îl acuză pe Guardiola că l-a marginalizat pentru a-i face pe plac lui Messi
Ibrahimovic îl acuză pe Guardiola că l-a marginalizat pentru a-i face pe plac lui Messi

Articol de - Publicat joi, 03 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 29 decembrie 2014 14:17

În cartea autobiografică ce urmează a fi lansată săptămîna viitoare, Zlatan Ibrahimovici explică felul în care a decurs colaborarea sa cu tehnicianul Josep Guardiola, în perioada în care vîrful suedez a evoluat la Barcelona.

Iadul pe Pămînt! Aşa îşi descrie Zlatan perioada petrecută la Barcelona, în sezonul 2009/2010. Fotbalistul n-a mai rezistat şi a răbufnit la un moment dat, spunînd exact ce crede despre Guardiola: "Nu ai «cojones»! Eşti un rahat pe lîngă Mourinho! Du-te dracului!". A fost momentul în care n-a mai existat cale de întoarcere.

Ibrahimovici mărturiseşte că nu cenzurează nimic din ceea ce a crezut şi gîndit atunci ("Povestesc totul aşa cum a fost"). Şi cînd zice că va spune totul, chiar aşa e. "Aftonbladet", principala publicaţie suedeză, a publicat în exclusivitate primul capitol al cărţii, parte în care Zlatan vorbeşte despre anul petrecut la Barcelona. Italienii au preluat pasajele publicate de colegii din Suedia.

"Cînd am semnat cu Barca eram în al 9-lea cer". Dar, de la prima întîlnire cu Guardiola ceva nu a mers. Antrenorul i-a spus: "Ca să joci aici e nevoie să rămîi cu picioarele pe pămînt", i-a sugerat să renunţe să vină cu maşini de lux la antrenament: "Clubul nu vrea ca jucătorii noştri să vină cu Porsche sau Ferrari la antrenament", a fost replica lui Pep. "Mi-a mai zis că trebuie să am o atitudine mai modestă". Zlatan a acceptat, dar s-a cam supărat: "De ce să decidă clubul ce maşină pot conduce eu?!", se întreabă, retoric, Zlatan.

Printre altele, fotbalistul lui AC Milan mărturiseşte că are mania vitezei la volan: "Conduc ca un nebun. Am condus odată cu 325 de km/h, am depăşit maşina de poliţie. Am făcut atît de multe tîmpenii că nici nu vreau să mă gîndesc".

Cum descrie Zlatan atmosfera din vestiarul Barcelonei? "Toată lumea e tăcută, bună, aproape supusă: Messi, Xavi şi Iniesta erau ca nişte elevi la şcoală, care erau gata să respecte orice ordin, fără să protesteze. Eu însă sînt un tip căruia îi plac cei care nu se supun". Suedezul mai povesteşte că în loc să protesteze, a ales şi el să se adapteze, ajungînd la un punct în care aproape nu se mai recunoştea pe el însuşi. O schimbare de personalitate: "Deveneam prea bun", explică Ibra, care vedea cum dispare acea forţă cu care triumfase la celelalte echipe la care a jucat.

"Spre sfîrşitul anului 2009 totul era din ce în ce mai rău. Totul începuse bine la Barcelona, dar cînd Messi a început să vorbească, cerînd un alt rol pe teren, lucrurile s-au schimbat, Guardiola a preferat să-i facă pe plac lui".

A fost momentul în care Zlatan a cerut să aibă o discuţie cu Guardiola: "Eu sînt un Ferrari, dar mă conduci ca şi cum aş fi un Fiat", i-a zis lui Pep. După acea discuţie relaţia dintre ei s-a deteriorat definitiv. Guardiola nu i-a mai dat atenţie. Thierry Henry, care înţelesese despre ce e vorba, avea o glumă cu Zlatan pe tema asta: "Ciao, Zlatan, te-a privit azi?". Ibra răspundea: "Nu, dar i-am văzut spatele". Francezul concluziona: "Felicitări, situaţia se îmbunătăţeşte".

Obişnuit să aibă succes acolo unde a mai jucat, Ibrahimovici se simţea din ce în ce mai rău la Barcelona. Vorbea cu prietenii săi din Suedia şi le cerea sfaturi. Unii dintre ei i-au propus chiar să vină şi să îl ajute "să-l pună la punct" pe Guardiola."Au fost drăguţi - glumeşte Zlatan - dar să zicem că nu ar fi fost soluţia ideală".

În acea perioadă neagră pentru el, atacantul a avut sprijinul soţiei sale, Helena, şi al familiei, în general. Jose Mourinho are un loc special în inima lui, aşa că nu s-a sfiit să-i strige în faţă lui Guardiola: "Nu ai «cojones»! Eşti un rahat pe lîngă Mourinho! Faci pe tine în faţa lui. Du-te dracului!". Din acel moment, varianta despărţirii de Barcelona a devenit singura soluţie, iar Ibra a plecat la AC Milan.

Citește și:

Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Superliga
Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Ziua și plecarea la Rapid! A fost dat afară de la echipă: „Contractul a fost încheiat”
Superliga
Ziua și plecarea la Rapid! A fost dat afară de la echipă: „Contractul a fost încheiat”
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (62)
turbozero
turbozero  •  01 Februarie 2015, 15:02
Postat de csa21 pe 04 Decembrie 2011, 18:37

Zlatan pe cat se da el de dur pe atat se comporta ca un copil. Daca nu te vrea antrenorul pleci si gata.

daca nu l-a vrut de ce l-a adus?

dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  01 Februarie 2015, 13:23

pai daca a inceput Messi sa vorbeasca, a cerut si i s-a dat inseamna ca nu era chiar un scolarel pe-acolo, nu? :) bai Zlatane, ferari, mda?...

csa21
csa21  •  04 Decembrie 2011, 18:37

Zlatan pe cat se da el de dur pe atat se comporta ca un copil. Daca nu te vrea antrenorul pleci si gata.

Vezi toate comentariile (62)
Comentează