INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AC MILAN

Ibrahimovic vorbește despre cum e să fii fotbalist la 40 de ani: „În fiecare zi mă trezesc plin de dureri, dar acest Milan mă ține tânăr”

Zlatan Ibrahimovic // Foto: Getty Images
Zlatan Ibrahimovic // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 23 noiembrie 2021 12:38 / Actualizat vineri, 10 decembrie 2021 20:11

Zlatan Ibrahimovici, 40 de ani, intervievat în The Guardian, mai crede în calificarea în „optimile” Ligii Campionilor, deși AC Milan are un singur punct după patru meciuri în grupe: „Cât timp am obiective și adrenalină, merg mai departe. Pentru mine suferința este ca și cum ai lua micul dejun”.

Ibrahimovici a prefațat ciocnirea de la Madrid, ultima șansă a Milanului de a mai spera la calificarea în „optimile” Ligii fiind un succes cu Atletico. 

Suedezul de 40 de ani le-a acordat un interviu celor de la The Guardian, în stilu-i inconfundabil: „A fi Zlatan nu este ușor. În fiecare zi când mă trezesc, am dureri peste tot. Dar atâta timp cât am obiective, am adrenalină, eu merg mai departe. Voi continua cât pot. Nu vreau să am regrete peste câțiva ani. Mentalitatea mea spune altceva. Eu trăiesc numai la timpul prezent. Trăiesc clipa.”

Ibrahimovici: „Milan e uimitor”

Ibra își dezvăluie secretul: „Nu e vorba de contracte sau de a fi celebru. Eu nu am nicio problemă cu suferința. Pentru mine, este ca și cum ai lua micul dejun. Dar mulți oameni nu înțeleg suferința pentru că noua generație, cu toate aceste platforme, trebuie să facă puțin pentru a obține credit. Generația anterioară a trebuit să facă multe pentru a realiza ceva. 

Sunt foarte mândru că aparțin generației mai vechi, iar Milan mă face să arăt tânăr. Este uimitor. Are acest efect, ca Benjamin Button. Alerg la fel de mult ca jucătorii tineri, care-și asumă mai multă responsabilitate și au mentalitatea corectă. Fac asta de 20 de ani. Trebuie să rămân un exemplu. Nu sunt acel câine care latră și nu face nimic. Eu sunt opusul.”

Viața este făcută din extreme, sus și în jos. Dacă totul ar fi fost perfect, cum ne arată filtrele digitale, n-am avea ce să vorbim. Încă fac greșeli, dar învăț din ele. Nimeni nu e perfect.

-  Zlatan Ibrahimovici, atacant AC Milan

Ibrahimovic: „Trăiesc un miracol”

Ibra a făcut o comparație între Paolo Maldini și fiul său: „Am jucat cu ambii. Unul este tipul drăgut, celălalt te-ar ucide dacă ar putea. Deja e un miracol că i-am prins pe amândoi în teren. Daniel este unul dintre marile talente ale acestei Milan, cea mai tânără echipă din Europa, care se află în vârf. Avem un proiect diferit, dar de succes și fără superstaruri.”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Payet, încă șocat după ce a fost lovit a doua oară în cap: „Mi-e frică să mai bat cornere!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
maresal_rinu
maresal_rinu  •  23 Noiembrie 2021, 19:40
Postat de toss pe 23 Noiembrie 2021, 15:08

"Nu sunt acel câine care latră și nu face nimic." ....mare adevar...Ibra loveste/musca fara sa latre...nu a mai existat jucator asa de razbunator . Pentru mine Ibra e un mediocru care se tine sus doar prin frica pe care o impune...in rest...numai de bine...sa nu ma caute...

Prietene, televizorul tau pe ce frventa merge? Omul are peste 500 de goluri marcate. Alții nu au minute jucate câte goluri are ăsta.

toss
toss  •  23 Noiembrie 2021, 15:08

"Nu sunt acel câine care latră și nu face nimic." ....mare adevar...Ibra loveste/musca fara sa latre...nu a mai existat jucator asa de razbunator . Pentru mine Ibra e un mediocru care se tine sus doar prin frica pe care o impune...in rest...numai de bine...sa nu ma caute...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează