INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Cartonașul albastru a fost doar începutul » Se pregătesc noi reguli în fotbal: apar perioade de time-out + Ce riscă portarii care trag de timp

Gianni Infantino vrea să facă revoluție în fotbal / Foto: Imago
Gianni Infantino vrea să facă revoluție în fotbal / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2024 14:26 / Actualizat luni, 04 martie 2024 14:52

IFAB, organismul mondial care se ocupă de reglementarea legilor în fotbal, a aprobat testarea unor time-out-uri pentru momentele de maximă tensiune între echipe, o așa numită „pauză de calmare”. În plus, s-a mărit la 8 secunde timpul maxim acordat portarului pentru repunerea mingii, nerespectarea fiind penalizată cu corner sau aut.

Introducerea cartonașului albastru a fost amânată, dar „sin bin"-ul (eliminarea temporară pentru zece minute) va rămâne în testare. Nu sunt singurele „invenții" analizate de IFAB, la a 138-a reuniune de sâmbăta trecută, ținută în Scoția.

Cum și-a eliberat Boloni jucătorii la pauză. Ce le-a spus în vestiar + Și victoriile epuizează: „Sunt obosit fizic și mental”
FRANȚA
Cum și-a eliberat Boloni jucătorii la pauză. Ce le-a spus în vestiar + Și victoriile epuizează: „Sunt obosit fizic și mental”

Unicul organism mondial ce se ocupă de reglementarea legilor în fotbal a aprobat alte două noutăți, ce vor fi supuse experimentării. E vorba despre așa numita „pauză de calmare", prin care arbitrul va putea detensiona atmosfera din teren, atunci când apar altercații între mai mulți jucători, trimițând echipele la margine.

Regulă comparată cu „colțul rușinii"!

„Această prevedere ar semăna cu metoda punitivă cu care mulți părinți își trimit copiii la colț în momentele de «rebeliune». Cât vor dura însă aceste pauze de calmare? Este o altă întrebare la care deocamdată nu există un răspuns", a dezvăluit Mundo Deportivo.

Această inovație este în același ton cu regula care limitează posibilitatea căpitanului de a vorbi cu arbitrul și a protesta „în anumite situații", interzicându-le colegilor săi din teren să conteste deciziile centralului. O regulă inspirată din rugby și a cărei încălcare se sancționează.

Se testează la nivelul diviziei a treia

O a doua noutate, care s-a discutat sâmbătă și care a primit „undă verde" din partea IFAB, se referă la mărirea timpului în care portarii pot păstra mingea la opt secunde (în prezent sunt șase secunde), neasumându-și riscul pasării balonului către echipa adversă.

IFAB a adoptat și sancțiunile goalkeeperului care încearcă să tragă de timp: corner sau aut de margine, de la 11 metri distanță de linia de fund a terenului. Și aceasta va trebui să treacă de stadiul probelor.

Inovațiile vor fi aplicate în competițiile naționale începând cu liga a treia din fiecare țară. De exemplu, pentru fotbalul britanic, vor putea fi experimentate în Cupa Angliei la masculin și campionatul insular feminin, competiții la care se vor testa și eliminările temporare, după cum a scris The Times.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Pierdere importantă pentru campioana Europei. Abia revenise după o accidentare și s-a rupt din nou!
ITALIA
Pierdere importantă pentru campioana Europei. Abia revenise după o accidentare și s-a rupt din nou!
Accidentare șocantă și gravă a unui arbitru în Serie B. A fost scos pe targă și dus la spital!
ITALIA 2
Accidentare șocantă și gravă a unui arbitru în Serie B. A fost scos pe targă și dus la spital!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
iuliu
iuliu  •  05 Martie 2024, 10:58

Uite asa luam un joc simplu si incercam sa-l complicam inventand tot felul de reguli ciudate . De ce nu si un cartonas verde care sa-l trimita pe jucator sa stea 12 minute in genunchi pe tusa ? Se uita ca spectatorii platesc ca sa vada la lucru fotbalisti , nu arbitrii . Arbitrul devine un fel de suveran absolut care prin alegerea unei culori de cartonas ( albastru in loc de galben ) poate decide soarta unui meci . Cat priveste 8 secunde in loc de 6 , sa fim seriosi . A vazut cineva un arbitru care numara cele 6 secunde si pedepseste portarul ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează