INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RUSIA

Primul nume important care vorbește! » Un căpitan al naționalei Rusiei protestează împotriva războiului: „Poate voi fi arestat sau ucis, dar e o catastrofă”

Igor Denisov (cu numărul 7) // Foto: Getty Images
Igor Denisov (cu numărul 7) // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 16 iunie 2022 11:08 / Actualizat joi, 16 iunie 2022 18:24

Igor Denisov, 38 de ani, fost căpitan al naționalei, care locuiește în Rusia, spune ce i-a transmis dictatorului Putin: „Sunt gata să îngenunchez în fața ta doar ca să oprești totul”.

La aproape patru luni de la invadarea Ucrainei, primul nume important din fotbalul rus, care locuiește în Rusia, vorbește deschis împotriva războiului. Fără teamă de consecințe. 

Igor Denisov: „Nu mai era un șoc, ci oroare”

Este Igor Denisov, 38 de ani, căpitan al naționalei între 2012 și 2016, fost mijlocaș la Zenit, Dinamo și Lokomotiv Moscova, mărturisește tot ce a gândit și a făcut de la începutul „operațiunii militare” a lui Putin în Ucraina. 

„Pe 25 februarie, am fost șocat. Credeam că totul se va opri, așa cum ni s-a spus. Nu știu, Donbas și atât. Dar când am aflat că ne-am dus mai departe, nu mai era un șoc, ci o oroare”, a declarat acesta în interviul apărut pe canalul de YouTube al jurnalistului rus Nobel Arustamian (redat de site-ul ucrainean Tribuna.com). Care i-a cenzurat un singur cuvânt de-a lungul discuției: război. 

112zile au trecut de la începutul războiului. Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie

Denisov a continuat: „Eu nu pot ucide o muscă. Pentru mine, acest război e o catastrofă. O oroare totală. Poate voi fi arestat sau ucis pentru cuvintele mele, dar trebuie să vorbesc. Am fost pur și simplu șocat. Nu înțeleg de ce în 2022... Și nu-mi explică nimeni. Poate sunt incult, poate nu cunosc multă istorie, totuși, nu pot accepta, sunt împotriva războiului, împotriva uciderii oamenilor.” 

Am o soră foarte deșteaptă, dar ea are o altă opinie și nu o pot convinge, mi-e imposibil. Dacă în interiorul familiilor nu putem ajunge la un punct comun, ce e bine și ce nu e bine, cum să influențezi familiile altora? Nu se poate

- Igor Denisov, fost fotbalist rus

Igor Densiov: „Sunt speriat, însă mă ascund și nu plec nicăieri”

A dezvăluit cum a reacționat, ce i-a transmis lui Putin, cum a încercat să răspândească mesajul și cum nimeni nu a vrut să-l ajute în mass-media rusă. 

„Am vorbit cu avocatul meu și i-am scris lui Putin să oprească totul. Cuvintele mele: «Sunt gata să îngenunchez în fața ta». Doar ca să pună capăt ororii. Sunt un om mândru, dar aș fi fost gata să mă pun în genunchi. Ce înseamnă viața unei persoane, a unui Denisov? Nu mai există mândrie, pentru că îmi făcusem o idee asupra a ceea ce se întâmplă. Totuși, nimeni din mass-media nu a vrut să-mi transmită mesajul.” 

Fotbalistul a fost dezamăgit de refuzul tuturor: „Au dat legea prin care te bagă la închisoare. Sunt un om simplu, și acum sunt speriat, însă nu mai tac și nu mă ascund nicăieri, nu plec nicăieri. Nu e nevoie, ce va fi va fi. Cum să nu zic dacă asta simt?”. 

15ani de închisoare este pedeasa maximă în Rusia pentru oricine se ridică împotriva războiului

Igor Denisov: „E vina noastră, a tuturor. Toți suntem implicați”

Întrebat cum i se pare decizia UEFA de a exclude toate cluburile și naționala Rusiei, Denisov a răspuns: „Cred că e corect”. Privind spre jurnalist, i-a spus: „Tu, eu și toți cei de aici suntem implicați în ce se întâmplă. Toți! Am preferat puterea”. Cum vrea să acționeze acum? „Trebuie să spunem stop. E o oroare”. 

Regretă că a lăsat timpul să treacă tăcând: „Eram absolut convins că e rău, dar nu exprimam ce gândeam. Până astăzi”. Simte că vocea lui nu e suficientă, înseamnă prea puțin. „Faptul că eu afirm că e o greșeală nu va schimba nimic. Dacă o mie de oameni sau un milion vor susține asta, la fel, nu se va schimba nimic. Doar când toți, 150 de milioane, vor înțelege că e greșit ceea ce facem, atunci se va putea schimba ceva. Pentru că e vina noastră, a tuturor, că țara noastră e acolo”. 

54de meciuri a jucat Igor Denisov pentru Sbornaia; 522 de meciuri are la nivel de club (33 de goluri)

Nu pot înțelege cum de tace Timoșciuk. Mi-a fost coleg, mi-a fost exemplu, am învățat atât de multe lucruri bune de la el. E un băiat extraordinar

- Igor Denisov, fost fotbalist rus

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Perez, despre culisele alegerii lui Mbappe de a rămâne la PSG. Cine a intervenit decisiv + „Mi s-a spus că mama lui a fost foarte tristă”

Vinicius, contract „galactic” la Real Madrid » Cum arată noua înțelegere + Clauză de reziliere uriașă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
inshallah
inshallah  •  16 Iunie 2022, 20:39

Igor Denisov, ce om!

roadghost
roadghost  •  16 Iunie 2022, 16:59

Chiar de apreciat acest om, Igor Denisov, mai rar atata sinceritate si curaj!

gigimarga2
gigimarga2  •  16 Iunie 2022, 14:50

Sportul genereaza astfel de OAMENI care inteleg viata la un alt nivel si îsi asuma cu umilinta , demnitate si curaj astfel de poziții . De aceea Tariceanu ,acest implant al serviciilor secrete franceze , vanzator de neam , ne-a transmis sec faptul ca,, sportul nu este in primele 10 prioritati ale guvernului" . Hai *** tradatorule de neam si țara . RESPECT MAXIM domnule IGOR DENISOV

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close