INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC PORTO

Iker Casillas, pe teren la sărbătoarea titlului lui FC Porto: „De 14 luni nu mai fusesem aici”

Casillas a coborât pe gazon la final, sărbătorind în iarbă al 29-lea titlu cucerit de Porto.
Casillas a coborât pe gazon la final, sărbătorind în iarbă al 29-lea titlu cucerit de Porto.

Articol de - Publicat joi, 16 iulie 2020 11:33 / Actualizat marti, 15 decembrie 2020 18:30

Iker Casillas, cel mai mare portar spaniol, retras din fotbal pe 18 februarie după infarctul suferit anul trecut, a fost în lotul lui Porto în acest sezon, dar nu a jucat niciun minut. 

Anul trecut, pe 1 mai, Iker Casillas suferea un infarct în timpul antrenamentului la Porto și, în acel moment, cariera lui se întrerupea brusc. Ulterior, a mai făcut o încercare, s-a întors la pregătire în iulie, iar în august a fost trecut în lotul alb-albaștrilor pentru actualul sezon, dar nu a jucat niciun minut. Pe 18 februarie, anunța că se retrage, la 39 de ani.

Campania #ikercampeao 

Înaintea meciului cu Sporting, decisiv pentru titlu în Portugalia, potrivit presei lusitane, fanii alb-albaștri au făcut o campanie pe rețelele de socializare, #ikercampeao, pentru ca el să fie folosit un minut în acest campionat, să fie și triumful său. Fără succes.

Al 29-lea titlu pentru FC Porto

Totuși, cel mai mare portar spaniol a fost în tribună miercuri seară, pe „Dragão”. Și a coborât pe gazon la final, sărbătorind în iarbă al 29-lea titlu cucerit de Porto. 

„De 14 luni nu mai fusesem pe acest teren. Sigur că aș fi vrut să joc. Acum aș juca, dacă aș mai putea, dacă nu ar depinde și de medici, de club”, a declarat Casillas la Porto TV. „Le mulțumesc suporterilor pentru dragostea pe care mi-au arătat-o în tot acest timp”. Venise la Porto în 2015, pentru sfârșitul carierei, după 16 ani la Real Madrid

156 de meciuria jucat Iker Casillas la FC Porto în toate competițiile, în perioada 2015-2019

2a fost numărul trofeelor cucerite de spaniol pe "Dragão": titlul și Supercupa Portugaliei în 2018

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Meci nebun în Serie A, cu Vlad Chiricheș titular » „Bătrâna Doamnă” conducea cu 2-0 în minutul 12, apoi a început thriller-ul!

Decizie majoră în fotbalul mondial: se aplică până în vara lui 2021

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează