INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRAGEDIE ÎN EGIPT

În Egipt, ultraşii lui Al Ahly au pornit o nouă revoluţie » ”Jos dictatura!”

Epuizat, Ronaldo nu rezistă la ciocnirea cu portarul francez Barthez, în finala CM 1998
Epuizat, Ronaldo nu rezistă la ciocnirea cu portarul francez Barthez, în finala CM 1998

Articol de - Publicat sambata, 04 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 03 februarie 2012 22:03

De două zile, fanii luptă în stradă. Vor să "dărîme" şi Consiliul militar aflat acum la putere. Joi şi vineri au mai murit 5 oameni.

Baia de sînge de la Port Said, unde miercuri, la finele meciului Al Masry - Al Ahly (3-1), şi-au găsit sfîrşitul 74 de oameni, a declanşat o nouă revoltă populară în Egipt. Oamenii sînt convinşi că masacrul de pe stadion a fost premeditat de actualul Consiliu militar aflat la conducerea ţării: "Au vrut să ne demonstreze că nu sîntem încă pregătiţi pentru o guvernare civilă". Şi vor să-l dea jos aşa cum au făcut anul trecut şi cu regimul Mubarak.

Printre cei mai înverşunaţi luptători ai Revoluţiei care a dus la căderea fostului preşedinte, ultraşii lui Al Ahly scăpaţi din infernul de la Port Said au ridicat iar baricade în piaţa Tahrir din Cairo. Li s-au alăturat şi rivalii de la Zamalek, iar joi noapte şi în cursul zilei de ieri s-au războit cu forţele de ordine: "N-am dat jos dictatura lui Mubarak ca să acceptăm acum o alta!".

Nici frămîntările de acum nu sînt lipsite de victime. La Suez, trei demonstranţi au fost ucişi joi noapte în luptele cu poliţia. Iar ieri, la Cairo, alţi doi au murit, intoxicaţi cu gaze lacrimogene.

"Am vrut să mergem la meciul de la Port Said, dar am fost sfătuiţi să stăm acasă, că va ieşi rău. N-am mai plecat" ( Tomek Kaczmarek, antrenor secund al "naţionalei" Egiptului)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
alex_1923
alex_1923  •  04 Februarie 2012, 13:22

Unde-i Ronaldo in poza..?..pe Bartez parca il vad dar nu sunt sigur ca e el...Trezirea domnilor ziaristi...e dimineata...beti o cafea ceva..

vladutz13
vladutz13  •  04 Februarie 2012, 02:04

Sa lupte!! si sa speram toti ca nu o sa rezulte un regim extremist ca in Iran sau o nebunie ca in Irak

biancorossi
biancorossi  •  04 Februarie 2012, 01:41
Postat de biancorossi pe 04 Februarie 2012, 01:44

aha iata unde era adevarul. mortii aia nu sunt efectul Ultras si efectul unei crize politice nationale.

ci...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează