INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUA

În SUA, un jucător a fost dat afară din cauza soției rasiste! Îndemna deschis la „omorârea" manifestanților

Aleksandar Katai în tricoul naționalei Sergiei // Sursă foto: Getty +13   FOTO
Aleksandar Katai în tricoul naționalei Sergiei // Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat sambata, 06 iunie 2020 11:37

Sârbul Aleksandar Katai a fost dat afară ieri de LA Galaxy. De vină sunt comentariile făcute de nevastă pe rețelele sociale la protestele de stradă după uciderea lui George Floyd.

  • CONTEXTGeorge Floyd a fost omorât de un polițist din Minneapolis (Minnesota), după ce a fost presat cu genunchiul pe gât până și-a dat ultima suflare;
  • Crima a provocat proteste de proporții în Statele Unite ale Americii, cu epicentrul la Minneapolis. Unele dintre proteste au degenerat, iar președintele Trump a cerut intervenția Gărzilor Naționale;
  • Lumea sportului nu a rămas impasibilă. Starurile din NBA, în frunte cu LeBron James, s-au alăturat unei campanii intitulate „Nu pot respira”;  

Un fotbalist din MLS nu va mai relua sezonul întrerupt de pandemie. Los Angeles Galaxy l-a dat afară, dar nu pentru că ar fi încălcat carantina ori protocolul sanitar american, ci din cauza soției! 

Doamna Katai a postat comentarii rasiste pe rețelele sociale la adresa celor care au protestat pe străzi după uciderea de către poliție a afro-americanului George Floyd, 46 de ani, în Minneapolis. Aceasta îndemna deschis la „omorârea" manifestanților, pe care i-a calificat „prea dezgustători".

A jucat doar două meciuri pentru LA Galaxy

Fosta echipă a lui Ibrahimovic a dezaprobat seria de mesaje „rasiste și violente" postate de Tea Katai, afirmând că „se opune vehement oricăror forme de rasism și apelării la forță și e împotriva celor ce vor relaxarea eforturilor pentru asigurarea egalității între rase".

„Îmi asum toată responsabiltatea"

Imediat, s-a disociat de atitudinea nevestei și Aleksandar, venit la Galaxy de la Chicago Fire și fost anterior în Europa la Olympiakos, Steaua Roșie și Alaves: „Aceste idei distribuite pe net nu sunt cele tolerate în familia mea. E o greșeală și-mi asum întreaga responsabilitate". 

Tardiv însă. Katai, mijlocaș de 29 de ani, nu jucase decât două meciuri în 2020 pentru LA.

FOTO Imagini de la protestele din întreaga lume după moartea lui George Floyd

+9 FOTO

Citește și alte știri despre tragedia George Floyd:

Povestea vieții lui George Floyd, americanul ucis de un polițist » Cum a trecut de la o carieră promițătoare în sport la a face închisoare

Revoltat de cazul George Floyd, Michael Jordan a donat o sumă uriașă pentru lupta împotriva rasismului

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  06 Iunie 2020, 15:38

Sper sa dea clubul in judecata pentru discriminare

cpt.ahab
cpt.ahab  •  06 Iunie 2020, 13:12

Comentariile ei au fost la adresa derbedeilor care numai de proteste nu se ocupă, ci de jaf și distrugeri. Și pentru că SUA este o țară distrusă de curentul progresist-anarhist, nu mai poți avea nicio opinie contrară fără a fi stigmatizat. Ne-am găsit și noi cu cine să ne "aliem", de fapt pe cine să slugărim!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează