INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

PREZENTARE Începe La Liga! Probleme în paradis, la Barcelona și Real Madrid » Profită Atletico?

Articol de - Publicat vineri, 11 august 2023 19:15 / Actualizat vineri, 11 august 2023 19:32

Barcelona are aceleași dificultăți financiare și plecarea lui Dembele la PSG ar putea afecta echipa. Real Madrid i-a pierdut pe Courtois și Arda. În plus, nu are vârf. Pe acest fond, Simeone spune: „Victoria e totul”. Va repeta Atletico Madrid triumful din 2021?

La Liga, întrecerea celui mai așteptat meci al planetei, El Clasico, e gata de debut. Cine are mai multe șanse la titlu în Spania? Pare o altă cursă cu doi maratoniști favoriți, Barcelona și Real Madrid, dar ambii au probleme. Și n-ar fi exclus ca Atletico, echipa de foc a lui Diego Simeone, să profite ca în urmă cu doi ani.

Neymar, acord total cu Barcelona! » Decizia luată de PSG
BARCELONA
Neymar, acord total cu Barcelona! » Decizia luată de PSG

Barcelona a găsit bani în ultima clipă

Barca vine după al 27-lea titlu, însă dificultățile financiare au afectat clubul și e greu de crezut că vestiarul a scăpat neatins psihic. Catalanii au stat iar cu sufletul la gură până în ultima clipă pentru a înregistra jucătorii transferați în această vară și pe cei cărora li s-au prelungit contractele.

Până în această săptămână, aveau doar 12 nume încrise la liga spaniolă. Cu Ilkay Gundogan, chiar erau îngrijorați: germanul venit gratis de la Manchester City avertizase că, dacă nu va putea fi trecut pe lista oficială până la startul campionatului, va părăsi Barcelona!

Potrivit Mundo Deportivo, președintele Joan Laporta a găsit în cele din urmă bani pentru a rezolva problemele urgente: 50 de milioane de euro pentru transferul lui Ousmane Dembele (PSG) și 12,5 pentru Franck Kessie (Al-Ahli). Plus 60 de milioane de la un fond de investiții german. Însă dispariția lui Dembele din echipă îi provoacă alte griji lui Xavi. Antrenorul nu are un înlocuitor pe măsura lui Dembele.

Vine De Gea?! Dar cine marchează la Real Madrid?

La Real, Carlo Ancelotti se bucura de sosirea lui Jude Bellingham. Scump, 103 milioane, dar englezul cumpărat de la Dortmund s-a integrat imediat. Despărțirea surprinzătoare de Karim Benzema, atras de sutele de milioane din Arabia Saudită, a lăsat totuși un spațiu neacoperit. 

Madridul nu are vârf acum, Joselu (împrumutat de la Espanyol) nu e de nivelul „blancos” și cuplul Vinicius-Rodrygo nu pare performant fără un atacant central. E nevoie urgentă de Kylian Mbappe. Ceea ce ar însemna încă 200 de milioane!

Pe lângă dilema vârfului, două accidentări au dat peste cap Realul. Mai ales cea de ieri. La antrenament, Thibaut Courtois a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior la genunchiul stâng, ieșind în lacrimi de pe teren la Valdebebas. Va fi operat și va fi indisponibil 8-9 luni! E nevoie de alt portar. Foarte probabil, se va apela la David de Gea, ex-Man. United, liber de contract.

Și turcul Arda Guler, cumpărat cu 20 de milioane de la Fenerbahce, va fi supus unei intervenții chirurgicale. Tot la antrenament s-a accidentat, are ruptură parțială a meniscului intern la genunchiul drept. Va lipsi două-trei luni!

Diego Simeone, antrenor Atletico Madrid: „Să joci frumos înseamnă să învingi”

Pe acest fond, n-ar fi exclus să profite Atletico Madrid și să se infiltreze înaintea marilor favorite. Într-un interviu pentru Marca, Diego Simeone (antrenorul „colchoneros” din decembrie 2011), a declarat: „Fanii noștri ne vor campioni, nu pe locul 3". Și a mai zis ceva interesant, în stilul lui: "Pentru mine, victoria e totul. Să joci frumos înseamnă să învingi. Orice altceva e un paragraf întreg de minciuni”.

4,69 miliarde de euroeste cota totală a celor 515 jucători din La Liga (27,3 ani medie de vârstă)

291,6 milioane de euroau investit cele 20 de cluburi în transferuri în această vară; au vândut de 365,6 milioane

150 de milioane de eurovalorează Vinicius Junior, atacantul lui Real Madrid, cel mai scump fotbalist

41,4 la sutădintre jucătorii care evoluează în campionatul spaniol sunt străini (213)

Barcelona joacă pe Montjuic

Noutatea anului, Barcelona nu va mai juca pe Camp Nou, ci pe Estadi Olimpic de Montjuic (54.000 de locuri). Clubul blaugrana a început renovarea faimoasei sale arene, care se va încheia în 2026 și va costa în total 1,5 miliarde de euro. Proiectul lui Real, de un miliard, e aproape finalizat. Renovarea Santiago Bernabeu va fi gata în decembrie 2023, dar „los blancos” au revenit de doi ani pe stadionul mare, după ce au evoluat la Valdebebas în 2020-2021. 

El Clasico, pe 29 octombrie și pe 21 aprilie

Cel mai așteptat meci al Spaniei și al lumii fotbalului, El Clasico, va avea primul show pe 29 octombrie. Barcelona - Real, pe Montjuic. Revanșa, la Madrid, pe 21 aprilie. Derbyul capitalei, Atletico - Real, se va juca pe 24 septembrie. Replica, pe Bernabeu, în data de 4 februarie. 

TOP 5 ACHIZIȚII LA LIGA

NumeFost clubClub actualSumă
1. Jude BellinghamDortmundReal Madrid103*
2-3. Arda GulerFenerbahceReal Madrid20
Antoine GriezmannBarcelonaAtletico20
4-5. Loic BadeRennesFC Sevilla12
Artem DovbykDniproGirona12

* Sumele sunt exprimate în milioane de euro (transfermarkt.de)

TOP 5 VÂNZĂRI LA LIGA

NumeFost clubClub actualSumă
1. Matheus CunhaAtleticoWolverhampton50*
2. Nicolas JacksonVillarrealChelsea37
3. Pau TorresVillarrealAston Villa33
4. El Bilal ToureAlmeriaAtalanta28
5. Antoine GriezmannBarcelonaAtletico20

* Sumele sunt exprimate în milioane de euro (transfermarkt.de)

PRIMA ETAPĂ DIN LA LIGA

Astăzi

  • 20:30 / Almeria - Rayo Vallecano - Digi 3, Orange 3, Prima S3 
  • 22:30 / FC Sevilla - Valencia - Digi 3, Orange 3, Prima S3

Mâine

  • 18:00 / Real Sociedad - Girona 
  • 20:30 / Las Palmas - Mallorca - Digi 3, Orange 2 
  • 22:30 / Bilbao - Real Madrid - Digi 3, Orange 2, Prima S2

Duminică

  • 18:00 / Celta Vigo - Osasuna - Digi 2, Orange 2, Prima S3 
  • 20:30 / Villarreal - Betis Sevilla - Digi 2, Orange 2, Prima S2 
  • 22:30 / Getafe - Barcelona - Digi 2, Orange 2, Prima S2

Luni

  • 20:30 / Cadiz - Alaves - Digi 4, Prima S3 
  • 22:30 / Atletico - Granada - Digi 4, Prima S3

Nouă din zece dueluri sunt în direct la TV

Spania a fost mereu o atracție pentru televiziunile noastre. Precum în 2022-2023, partidele vor putea fi urmărite pe Digi, Orange și Prima Sport. În prima etapă, doar una din cele zece întâlniri nu va fi live, Real Sociedad - Girona. 

TREI FAVORITE LA TITLU

  • BARCELONA 
  • SISTEM 4-3-3: Ter Stegen - Kounde, Araujo, Christensen, Balde - Pedri, De Jong, GUNDOGAN - Raphinha, Lewandowski, Gavi 
  • Antrenor: XAVI HERNANDEZ
  • REAL MADRID 
  • SISTEM 4-3-1-2: Courtois - Dani Carvajal, Eder Militao, Alaba, Mendy - Valverde, Tchouameni, Modric - BELLINGHAM - Rodrygo, Vinicius 
  • Antrenor: CARLO ANCELOTTI
  • ATLETICO MADRID
  • SISTEM 3-5-2 Oblak - SOYUNCU, Witsel, Hermoso - Molina, De Paul, Koke, Lemar, Carrasco - Morata, Griezmann
  • Antrenor: DIEGO SIMEONE

Celelalte prezentări GSP:

Noul fotbal de aur începe astăzi! » GSP prefațează campionatul de două miliarde din Arabia Saudită. 5 români lângă Ronaldo, Benzema și Mahrez
ARABIA SAUDITĂ
Noul fotbal de aur începe astăzi! » GSP prefațează campionatul de două miliarde din Arabia Saudită. 5 români lângă Ronaldo, Benzema și Mahrez
Azi începe noul sezon din Ligue 1 » PSG e din nou favorită la titlu! Cum arată TOP 5 achiziții și vânzări + Cu cine joacă în prima etapă Ladislau Boloni
LIGUE 1
Azi începe noul sezon din Ligue 1 » PSG e din nou favorită la titlu! Cum arată TOP 5 achiziții și vânzări + Cu cine joacă în prima etapă Ladislau Boloni
Începe Premier League: va fi Arsenal versus Manchester City? 70% jucători străini, 4 miliarde drepturile TV! Cine e favorita surpriză a lui Gary Lineker
PREMIER LEAGUE
Începe Premier League: va fi Arsenal versus Manchester City? 70% jucători străini, 4 miliarde drepturile TV! Cine e favorita surpriză a lui Gary Lineker

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mishu_74
mishu_74  •  11 August 2023, 20:55

daca varianta Neymar se concretizeaza nici nu se mai pune problema cine va castiga la liga in 2024. cu Gavi, Pedri, Gundogan, de Jong la mijloc si Neymar, Rafinha si Lewa in atac au ceva sanse si la CL. mai trebuie eventual un fundas central langa Araujo, Koundé pare mai bun in banda. ok, sper si ca Neymar in sfarsit se trezeste dupa 4 ani de letargie. om trai si om vedea.

valyomanyd
valyomanyd  •  11 August 2023, 20:20

Nea Jumătate, în campionatul trecut Dembele a fost accidentat, vreo trei luni adunat, și tot a câștigat La Liga ! Asa ca...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează