INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Infantino anunță o nouă schimbare: primul Mondial al Cluburilor XXL! 32 de echipe în 2025, deși europenii nu sunt de acord!

Gianni Infantino, foto: Imago
Gianni Infantino, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 16 decembrie 2022 14:44 / Actualizat vineri, 16 decembrie 2022 15:27

Gianni Infantino a anunțat astăzi că turneul final al cluburilor în noua formulă va avea loc în premieră în 2025, în Maroc.

Dacă Mondialul naționalelor se juca, începând din ediția viitoare, în 2026, cu 48 de echipe, de ce nu s-ar mări și Mondialul cluburilor?

N-a mai avut răbdare! Imaginea interzisă publicată de Ivana pe plajele din Qatar ar putea fi prea mult
CROAȚIA
N-a mai avut răbdare! Imaginea interzisă publicată de Ivana pe plajele din Qatar ar putea fi prea mult

Gianni Infantino despre noul Mondial al cluburilor: „Vor fi cele mai bune echipe din lume"

Gianni Infantino avea demult acest plan, dar pandemia i-a blocat ideea și turneul final XXL din China 2021 a fost anulat. Și, chiar dacă marile grupări europene nu sunt de acord, președintele FIFA a trecut peste opoziția lui.

Astăzi, într-o conferință de presă, elvețianul a dezvăluit că primul CM „extra-large" la nivel de club va avea loc în 2025, în Maroc. Cu 32 de formații (cel puțin opt din Europa), de peste 4 ori mai multe decât în prezent (7).

„Vor fi cele mai bune echipe din lume", a afirmat Infantino, anunțând că în același an se va disputa o competiție similară și în fotbalul feminin.

„FIFA World Series”. Turneu intercontinental în anii pari

Tot astăzi, liderul forului de la Zürich a informat că „a fost creat conceptul FIFA World Series", un turneu amical între patru selecționate de pe continente diferite care se va desfășura în anii pari, pauza dedicată naționalelor în luna martie. 

Următorul Mondial al Cluburilor, în februarie, în Maroc

Momentan, Mondialul Cluburilor se va juca după actualul format. â

Cu șapte reprezentante, campioanele continentale. Va fi găzduit de Maroc în perioada 1-11 februarie 2023 și vor participa Real Madrid (Europa), Flamengo (AmSud), Seattle Sounders (America de Nord), Wydad Casablanca (Africa), Raja Casablanca (gazdă), Auckland City (Oceania) și campioana Asiei, încă necunoscută. 

Match Quiz finala CM: Argentina - Franța
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Argentina - Franța și poți câștiga 1.200 de lei cash! Premii totale de 4.000 de lei.

Gazdele CM 2030 se află în 2024

Infantino a anunțat și când se va decide candidatura câștigătoare pentru a organiza Mondialul din 2030. Peste doi ani, în 2024. Deocamdată, doar Europa și-a oficializat planul (Spania-Portugalia-Ucraina). Se așteaptă America de Sud (Uruguay-Argentina-Chile-Paraguay), Africa (Maroc) și proiectul intercontinental (Egipt-Grecia-Arabia Saudită). 

Gianni Infantino a uitat Olanda - Argentina

Președintele FIFA a repetat ce a spus mereu: „Acesta a fost cel mai bun Mondial din toate timpurile". 

Infantino a detaliat: „Am avut 3,27 milioane de spectatori pe stadioane și s-au jucat 62 de meciuri fără incidente, într-o atmosferă extraordinară. Pentru prima oară, țări de pe toate continentele au intrat în faza knock-out". A completat: „A fost o Cupă Mondială foarte corectă pe teren, cu puține trageri de timp și nu atât de multe cartonașe". A uitat Olanda - Argentina, un meci plin de incidente în sferturi, cu 16 "galbene" și un "roșu".

Citește alte știri despre Campionatul Mondial de fotbal: 

Neymar i-a înfuriat pe brazilieni » A dat o petrecere uriașă după eliminarea de la Campionatul Mondial

Griezmann l-a făcut uitat pe Kante! Pariul câștigător al lui Deschamps la Campionatul Mondial

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
boreal47
boreal47  •  11 Mai 2023, 16:50

Daca rămâne Steaua cu palmaresul 1998-2003 , restul la FCSB, Dnul. viitor general Talpan pleaca in Ukraina, ca e de treaba.

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  16 Decembrie 2022, 21:55
Postat de adi_stelistul pe 16 Decembrie 2022, 16:10

O competitie nedorita de marile cluburi, ca si cea redusa, in formula actuala. Sunt curios insa cum si unde va gasi FIFA 4 saptamani (cel putin) pentru un turneu cu 32 de echipe.

se gaseste. Nu ii plange de mila ca se vor imbogati doar alergand. E munca intradevar, dar nu ii plange de mila...nu e munca de miner sau de camp...e ok. Prea se victimizeaza

alexiosas
alexiosas  •  16 Decembrie 2022, 20:09
Postat de boreal47 pe 16 Decembrie 2022, 16:32

Hai Alexiosas au fost aproape tura asta: 7×4 28...până le 32 nu e mult. Nu fiti carcotaşi !

1. ".... de peste ori mai multe decât în prezent (7)" e cel mult un copy/paste de pe un translator google,dar nu se zice asa in limba romana....2. daca ala de unde a luat si "tradus" articolul a gresit,el trebuia sa corecteze....dar cand esti jumatate de caracter,nu faci lucrurile astea

Vezi toate comentariile (7)
Comentează