INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  A MURIT MARADONA

EXCLUSIV Cine e inginerul român care a dus tricoul Bocăi pe vârful Negoiu în cinstea lui Maradona: „Am spus că măcar atât pot face”

Articol de - Publicat duminica, 29 noiembrie 2020 10:30 / Actualizat duminica, 29 noiembrie 2020 15:29

Diego Maradona a murit miercuri, 25 noiembrie 2020, la doar 60 de ani. Deși nu l-a prins pe Diego decât la final de carieră, Dragoș Ionuț Matei (33 ani) a primit un tricou cu Boca Juniors de la un vecin din copilărie. „A fost primul sau al doilea meu tricou cu o echipă de fotbal și, chiar dacă poate fi mai nou și n-are vreun nume trecut pe spate, l-am considerat mereu al lui Maradona”, spune rapidistul. El l-a urcat la 2.535m, pe al doilea cel mai înalt vârf din țară.

  • Maradona, considerat de mulți cel mai mare fotbalist din istorie, a murit din cauza unui stop cardio-respirator. Argentinianul se afla la locuința sa din Tigre, unde se recupera după operația pe creier suferită la începutul lui noiembrie.

Un vârf greu de urcat la trecerea din noiembrie spre decembrie nu l-a împiedicat pe Dragoș Ionuț Matei să ducă tricoul lui Maradona la 2.535m. S-a întâmplat sâmbătă, pe Negoiu, la 3 zile după decesul fotbalistului argentinian. Inginerul bucureștean a primit, când era un adolescent, un tricou cu Boca Juniors de la un vecin „care nu prea se uita la fotbal”. Își aduce aminte că a fost „primul sau al doilea tricou cu o echipă de fotbal din colecția mea”.

Și, cum era fan Maradona, l-a asociat cu idolul argentinian, cu toate că tricoul este mai nou față de perioadele în care El Pibe D’Oro a jucat pentru Boca Juniors (1981-1982, 1995-1997). Boca a rămas, însă, clubul argentinian care se confundă cu imaginea lui Diego, cel care i-a oferit o lojă fostului decar. El mai jucase și la Argentinos Juniors și la Newell’s Old Boys, însă fanii fotbalului îl asociază cu Boca.

„Îți mulțumim, don Diego”

Ieri, într-o ascensiune făcută cu alte 6 persoane din București și Timișoara, Matei a dus tricoul pe vârful Negoiu din munții Făgăraș, al doilea din țară ca înălțime (2.535m).

Matei, rapidist din 3 generații și fan Aston Villa, spune că gestul său este unul simbolic. „Măcar atât am putut face și eu”, punctează Dragoș, care nu e străin de sport: a făcut fotbal, kickboxing și culturism.

Plus pasionat de munte

Spune că ascensiunea a fost grea, însă colegii săi mai experimentați l-au ajutat cu echipamentele. Ajuns în vârful Negoiu, el a pus tricoul în fața bornei și a îngenunchiat. „Cu un pas mai aproape de Rai. Odihnește-te în pace, Don Diego Maradona. Îți mulțumim că ai fost icoana, simbolul acestui sport după care cei mai mulți dintre noi sunt nebuni!”, au fost cuvintele sale.

A murit Diego Maradona. Cifrele unei legende:

  • Maradona a jucat la 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell's (1993-1994);
  • 312 goluri a marcat Diego Maradona în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
  • 91 de selecții a strâns „El Pibe de Oro” la naționala Argentinei în perioada 1977-1994;
  • 10 trofee a cucerit El Diez, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).
+34 FOTO

VIDEO. Gabi Balint, amintirile de la România-Argentina: „Maradona a fost un idol pentru mine! Dansa cu mingea”

Citește mai multe știri despre Diego Maradona:

Străinul cu peste 100 de meciuri în România, despre întâlnirea și discuția cu Maradona » Cadoul și sfaturile primite: „Ne-a spus că așa ajungem fotbaliști”

Kusturica despre Maradona: „E ultimul personaj. Un film despre Cristiano Ronaldo? Nu, n-are nimic de povestit!”

OPINIE GSP. Caravaggio și Maradona. O dezbatere necesară: trebuie separat omul de operă?

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
jaleimensa
jaleimensa  •  30 Noiembrie 2020, 08:12

Plina lumea de idioti...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

toss
toss  •  29 Noiembrie 2020, 17:05

Hipsetereala de prost gust..sa duci un tricou fara nume, care poate fi al oricarui jucator de la Boca, si sa ingenunchiezi...vai vai. Si la 33 de ani, avea 10 ani cand juca Maradona ultimele meciuri...da, da, il stie bine. Acum sincer, sa imi zica dl. Matei daca calc in picioare un tricou fara nume de la Boca, il calc in picioare pe Maradona?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close