INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Inter a reușit al doilea transfer al acestei veri » Nerazzurrii vor plăti 27 de milioane de euro plus un jucător la schimb

Inter a reușit cel mai scump transfer al acestei veri: Davide Frattesi (dreapta). Foto: Imago Images
Inter a reușit cel mai scump transfer al acestei veri: Davide Frattesi (dreapta). Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 14:05 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 14:21

Mijlocașul central Davide Frattesi (23 de ani) a semnat până în 2028 cu Inter și va câștiga 2,7 milioane de euro pe sezon. Sassuolo va primi 5 milioane acum pentru împrumut, 22 de milioane la finele sezonului viitor plus atacantul Samuele Mulattieri (22), evaluat la 6 milioane.

După atacantul Marcus Thuram, venit liber de Borussia Monchengladbach, și fundașul Yann Bisek, pentru care a plătit lui Aarhus clauza de reziliere de 7 milioane de euro, Inter s-a întărit și la mijloc.

Gazzetta dello Sport a anunțat astăzi pe copertă achiziționarea lui Davide Frattesi, pentru o sumă totală de 33 de milioane de euro. Internaționalul italian, cu cinci selecții în squadra azzurra, a semmnat un contract pe cinci sezoane și va avea un salariu de 2,7 milioane de euro net pe an.

Se face! „Diamantul” Turciei a ales între Barcelona și Real Madrid » „Unul ca el se naște la 100 de ani”
MERCATO
Se face! „Diamantul” Turciei a ales între Barcelona și Real Madrid » „Unul ca el se naște la 100 de ani”

AS Roma primește 10 milioane pentru Davide Frattesi

Din acești bani, Sassuolo va încasa 5 milioane acum, pentru sezonul de împrumut, 22 de milioane vara viitoare când se va activa obligația de cumpărare plus un jucător la schimb, Samuele Mulattieri, atacant de 22 de ani care a evoluat în campionatul trecut la Frosinone, marcând 12 goluri. 

Din această afacere iese și AS Roma în câștig, urmând să primească 30% din suma totală, adică 10-11 milioane de euro, giallorosii fiind cei care l-au crescut.

Davide Frattesi va juca alături de Nicolo Barella la mijlocul lui Inter

Inter a bătut toată concurența, inclusiv pe rivala AC Milan, care s-a oprit în licitație la 30 de milioane. Campioana Italiei din 2021-2022 s-a acoperit astfel la mijloc, după plecarea lui Marcelo Brozovic în Arabia Saudită, din care a obținut 18 milioane de euro, cumpărând un jucător mai tânăr și mare perspectivă. 

Dar și un jucător ce apare des la finalizare, Davide având 7 goluri marcate în 37 de apariții în ultima ediției a Seriei A. Frattesi este un mijlocaș box-to-box, care se pliază bine și pe sistemul 4-3-3, folosit la Sassuolo, și pe 3-5-2-ul lui Simone Inzaghi.

24 de golurimarcate în 75 de meciuri are Davide Frattesi în ultimele patru sezoane în toate competițiile disputate la Ascoli, Empoli, Monza și Sassuolo

Citește și:

Barcelona și-a prezentat al doilea transfer: exact piesa care îi lipsea lui Xavi

Luis Enrique va fi prezentat azi la PSG alături de 6 transferuri

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  05 Iulie 2023, 14:22

Bun jucator pana acum.Bafta!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează