INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Inter, noul lider din Serie A » Echipa lui Simone Inzaghi, unică în Top 5 campionate din Europa!

Inter, noul lider din Serie A » Echipa lui Simone Inzaghi, unică în Top 5 campionate din Europa! (foto: Imago)
Inter, noul lider din Serie A » Echipa lui Simone Inzaghi, unică în Top 5 campionate din Europa! (foto: Imago)

Articol de - Publicat luni, 13 decembrie 2021 12:04 / Actualizat luni, 13 decembrie 2021 12:42

Cu cinci victorii la rând, campioana Inter a recuperat handicapul de 7 puncte față de AC Milan și Napoli și comandă singură Serie A, având un atac și alte statistici formidabile.

Inter rezistă pe două fronturi. Calificată în „optimile” Ligii, campioana Italiei înșiră victimele în Serie A, legând cu Cagliari (4-0, 15 șuturi cadrate!) al cincilea succes și recuperând un handicap de 7 puncte față de Milan și Napoli.

Inter, noul lider din Serie A » Echipa lui Simone Inzaghi, unică în Top 5 campionate din Europa!

Comandă singură trupa lui Simone Inzaghi grație unor cifre incredibile: +28 golaveraj, 43 de goluri marcate, cel mai bun atac, și 15 primite. Doar Napoli a încasat mai puține (13). 

În Top 5 campionate Europa, nimeni n-are 22 de victorii în ultimele 25 de meciuri acasă, 18 din 20 în 2021, egalând recordul clubului vechi din 1989. În acest an, nerazzurrii au marcat 98 de goluri în Serie A, iar cu Salernitana și Torino pot depăși performanța clubului de 99 în 1950!

Rezumatul partidei Inter - Cagliari 4-0

Lautaro Martinez on fire

Vioara întâi a fost Lautaro Martínez (doppietta) ce a reușit în premieră al patrulea meci la rând cu gol în Serie A. Cel poreclit „Toro” a ratat un penalty, cum făcuse în derbyul cu Milan, dar rămâne executantul favorit al antrenorului și a făcut pace cu tifosii, executându-și victima favorită din campionat. 

Reușita decisivă cu Napoli l-a descătușat pe Lautaro Martinez și l-a plasat peste Džeko în topul realizatorilor interiști. Are 10 goluri, punctând duminică și din fază fixă, nerazzurrii ajungând la 14 după momente statice, șase din cormerele marca Çalhanoğlu.

Răzvan Marin, nota 5,5

Sarzii au limitat proporțiile eșecului, cu Răzvan Marin integralist, notat cu 5,5 de Gazzetta dello Sport: „Unicul care a încercat mereu să reacționeze și să dea drumul contraatacului, folosind calitatea picioarelor. Opt recuperări, dar l-a scăpat pe Çalhanoğlu la șutul de 3-0”.

Citește și alte articole despre Serie A:

VIDEO + FOTO Juventus, pas greșit cu o nou-promovată » AC Milan, salvată de execuția magistrală a lui Zlatan

Final de drum pentru Tătărușanu la Milan! Anunțul făcut de italieni

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  13 Decembrie 2021, 19:39

Forzza Inter!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează