CAMPIONATE  ·  ITALIA

Inter - Juventus 2-0 » Andrea Pirlo, necruțător cu jucătorii săi: „Mai prost de-atât nu puteam juca! N-am intrat pe teren!”

foto: Imago
foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 18 ianuarie 2021 11:07 / Actualizat luni, 18 ianuarie 2021 11:18

Andrea Pirlo, antrenorul campioanei Juventus, își asumă eșecul în fața lui Inter: „Am avut o atitudine greșită din start și eu sunt primul vinovat”. Conte jubilează după victoria cu 2-0: „Numai sfidând perfecțiunea o poți învinge pe Juventus”.

Parcă niciodată de când și-a început dictatura în Serie A Juventus n-a arătat așa neputincioasă în Derby d'Italia ca duminică seară. Interul lui Conte a câștigat clar bătălia de la mijlocul terenului și a pus campioana - fără cap și coadă pe „Meazza” - în derizoriu. 

Andrea Pirlo, nemilos cu jucătorii săi după Inter - Juventus 2-0

Evidență admisă și de Andrea Pirlo. „Mai prost de-atât nu puteam juca! Am avut o atitudine greșită din start, am fost prea pasivi, părea că nici n-am intrat pe teren. Fricoși și retrași, nu ne-am gândit decât la faza defensivă, nici măcar aceea făcută într-o manieră agresivă. E un eșec urât pentru care sunt primul responsabil”.

Antonio Conte, ce premieră!

Inter a interpretat meciul excelent tactic, a verticalizat și a dat viteză acțiunilor, având multe ocazii și putând câștiga mai clar în fața unei trupe deseori lungi, lipsită de idei și cu un Ronaldo absent. „Ce victorie frumoasă, prima ca antrenor contra lui Juventus! Pentru a o învinge trebuie să sfidezi perfecțiunea. Am aplicat în teren tot ce-am pregătit ca să-i producem daune. Avem credibilitate și autostimă, este cea mai mare satisfacție după un an și jumătate. Noi ne gândim doar la fotbal, să oferim bucurii tifosilor, însă sper ca problemele, cu care luptăm din august, să se rezolve curând. Cu o floare nu se face primăvară, totuși suntem pe drumul bun dacă am învins atâția campioni”.

Au punctat mijlocașii în Inter - Juventus 2-0

Elocvent e că verdictul a fost dat de golurile lui Vidal și Barella (ce pasă i-a servit Bastoni!), Juve creându-și oportunități doar la capetele partidei, între care golul anulat lui Cristiano pentru ofsaid. 

N-am câștigat niciun duel și devine dificil să mai comentez. E cea mai slabă partidă a noastră, la egalitate cu cea împotriva Fiorentinei, dar încercăm să menținem în viață ciclul extraordinar. 
- Giorgio Chiellini, căpitan Juventus

Rezumat video Inter - Juventus 2-0

10 ani și 9 lunitrecuseră de la ultimul derby câștigat în campionat de Inter fără gol primit. A fost tot 2-0, la fel într-un meci la Milano

45 de goluria reușit Inter, cel mai prolific atac din Serie A. Iar Juventus, cu 18 goluri încasate, nu mai are cea mai ermetică defensivă

Citește și alte știri din fotbalul internațional:Ce legătură e între criminalul de la Onești și soția unuia dintre cei uciși! Noi detalii ies la lumină
Libertatea
Comentarii (1)
reteleanu  •  18 Ianuarie 2021, 11:30

nimic surprinzator. conte e la ani-lumina de bietul pirlo (un fotbalist urias, dar inca invatand ca antrenor).

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA
Turneul din Lyon
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
13:30 Tenis, WTA
Turneul din Doha
Digi 2
17:30 Fotbal, Cupa României
Universitatea Cluj - Viitorul Pandurii
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Volei F
Diamant Kaposvar - CSM Volei Alba Blaj
Digi 4
19:30 Fotbal, Serie A
Sassuolo - Napoli
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
20:30 Fotbal, Cupa României
Petrolul - Astra
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
AC Milan - Udinese
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:45 Fotbal, Serie A
Fiorentina - Roma
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
Program TV complet
Liga 1