INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

UPDATE Leo Messi și-a aflat pedeapsa! Câte meciuri ratează după eliminarea din Supercupă

Lionel Messi a fost eliminat cu Bilbao / Sursă foto: Guliver/Getty Images +18   FOTO
Lionel Messi a fost eliminat cu Bilbao / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 19 ianuarie 2021 15:35 / Actualizat marti, 19 ianuarie 2021 15:35

Athletic Bilbao a învins-o pe Barcelona, scor 3-2, în finala Supercupei Spaniei. Catalanii au condus cu 2-1, dar au pierdut în prelungiri, într-un meci în care Lionel Messi a fost eliminat.

UPDATE 19 ianuarie, ora 15:30: Messi, două meciuri de suspendare

Messi a aflat azi ce pedeapsă a primit. Starul catalanilor e suspendat două partide după eliminarea din final Supercupei. Astfel va rata meciul din 16-imile Cupei Spaniei, contre celor de la Cornella, la care ar fi avut șanse minime să joace, și partida cu Elche, din La Liga.

UPDATE 13:00 Răstunare de situație: Ce se întâmplă cu Messi, după eliminarea din Supercupă

Presa din Spania anunță că suspendarea lui Messi nu va fi sub nicio formă de patru etape. Argumentul jurnaliștilor iberici e întărit de explicația oferită de arbitru în foaia de joc. „Cetralul” a considerat că faultul lui Messi a fost făcut în timp ce mingea se afla în joc, nefiind vorba de o agresiune fără minge. Astfel, o suspendare de patru etape e considerată nejustificată.

UPDATE ora 13:00 Messi află miercuri câte meciuri va fi suspendat 

Cazul lui Messi va ajunge miercuri pe masa comisiilor abilitate din Spania, care vor decide pedeapsa pe care i-o vor acorda argentinianului. Decizia se află în mâinile judecătorului Carmen Perez, reprezentantul Federației Spaniole de Fotbal.

Știrea inițială:

Messi a văzut cartonașul roșu spre finalul partidei, după o intrare dură la Villalibre, și ar putea primi o suspendare de până la patru meciuri, scriu jurnaliștii de la ESPN

Săptămâna aceasta, Comisiile din Spania se vor reuni pentru a stabili cât de dură va fi suspendarea superstarului argentinian. În mod cert, el va absenta timp de două meciuri, dar pedeapsa ar putea fi dublată! 

Astfel, Leo Messi va rata partida din Copa de Rey cu Cornella, o formație din a treia ligă, dar și partida de sâmbăta viitoare cu Elche. Dacă suspendarea îi va fi mărită, el va absenta și de la partida cu Athletic Bilbao din La Liga, de pe 31 ianuarie, dar și la următorul meci din Cupă, dacă Barca va trece de Cornella. 

  • VIDEO AICI cu rezumatul meciului Athletic Bilbao - Barcelona 3-2!

Leo Messi, prima eliminare la Barcelona

Cartonașul roșu primit de Messi reprezintă prima eliminare suferită de argentinian în 753 de meciuri la prima echipă a Barcelonei. E a patra eliminare a carierei, după ce mai suferise două la naționala Argentinei și una la Barcelona B, în 2005. 

Ronald Koeman, antrenorul catalanilor, s-a solidarizat cu Messi: „Pot să înțeleg ce a făcut. Nici nu mai știu de câte ori a fost faultat și e normal să reacționeze așa când ei tot încearcă să te faulteze”.

+14 FOTO

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

FOTO+VIDEO. Barcelona - Bilbao 2-3 » Bascii mai fac o surpriză și câștigă a 3-a Supercupă din istorie! Messi a văzut „ROȘU”

Inter Milano - Juventus 2-0 » VIDEO Trupa lui Antonio Conte obține o victorie uriașă în Derby d'Italia

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
cky33
cky33  •  20 Ianuarie 2021, 11:22

Un jucător normal lua 4 etape, in fine. Asa ii va depăși recordul lui xavi si pleaca la vara. Sper ca in sua sau argentina. Doar dacă e *** merge la city..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2528389220528911
Ionut Costache  •  18 Ianuarie 2021, 12:21

Nu stiu cat de serioasa ar tb sa fie suspendarea, tinand cont de faptul ca era un duel destul de fizic. Da, lovirea e evidenta, dar si Villalibre a jucat foarte murdar, mai ales pe final de meci: trageri de tricou, tavalit pe jos, provocarea adversarului, mingi aruncate aiurea, toate ingredientele pt a provoca un catalan. Imi aduc aminte ca acum cativa ani CR7 a luat suspendare de 4 etape pentru ca a imbrancit un arbitru, ceea ce e mult mai grav decat ce a facut Messi. Asa, jucatori ca Pepe, Ramos, D. Costa ar fi trebuit sa stea mai mult pe bara in La Liga, ca la ei astfel de lovituri erau ceva obisnuit...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează