INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Henrikh Mkhitaryan, eroul lui Inter, genial la 34 de ani: „Suntem precum cărămizile unui zid”

Henrikh Mkhitaryan, eroul lui Inter. Foto: Imago Images
Henrikh Mkhitaryan, eroul lui Inter. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 17 septembrie 2023 16:20 / Actualizat duminica, 17 septembrie 2023 16:36

Derbyul Lombardiei e dominat copleșitor de Inter, un an cu cinci succese consecutive, iar Henrikh Mkhitaryan (34 de ani) e liderul squadrei nerazzurre. Două goluri și un assist sâmbătă, la 5-1 cu AC Milan: „Dacă Simone Inzaghi ar forma echipa în parc, cum fac copiii, l-ar alege primul pe el”.

Inter a survolat Derby della Madonnina în acest an. Cinci victorii la rând, în Serie A, Liga Campionilor și Supercupa Italiei, golaveraj 12-1! În patru dueluri, Milan nici n-a înscris. A făcut-o sâmbătă, dar a luat cinci!

Florin Răducioiu o scoate din lupta la titlu: „Am semne de întrebare” + Mesaj pentru vedeta echipei: „Îl ador, dar cu răsfăţul nu faci nimic”
ANALIZĂ
Florin Răducioiu o scoate din lupta la titlu: „Am semne de întrebare” + Mesaj pentru vedeta echipei: „Îl ador, dar cu răsfăţul nu faci nimic”

Henrikh Mkhitaryan și colegii de la Inter, singurii cu maximum de puncte în Serie A

Nerazzurrii vor al 20-lea titlu de campioni ai Peninsulei, primul după trei ani, și sunt irestibili în acest start de sezon. Patru etape, patru succese, 13 goluri marcate, unul singur primit. Singurii cu maximum de puncte, având cel mai performant atac și cea mai rezistentă apărare.

Marcus Thuram, 26 de ani, venit gratis de la Monchengladbach în vară, l-a făcut deja uitat pe Romelu Lukaku, are două goluri și trei assisturi în primele patru runde. Dar omul zilei în vestiarul lui Simone Inzaghi e Henrikh Mkhitaryan.

Henrikh Mkhitaryan, cea mai mare notă în Inter - Milan: 8,5

La 34 de ani, armeanul e printre cei mai în formă interiști, dacă nu primul. Titular în toate partidele în actuala stagiune (integralist în trei), mijlocașul a fost cel mai bun sâmbătă. Creator și finalizator, două goluri și o pasă decisivă.

Gazzetta dello Sport i-a oferit cea mai mare notă, 8,5, cu o frumoasă caracterizare: „Ar fi trebuit să-i cedeze postul lui Frattesi? După cinci minute, Miki a înscris în poarta în care a marcat și Frattesi marți. Puștiul a dat două la națională? Acum a reușit și el două. Și nu a fost suficient. Pentru a-și dovedi măreția, i-a dăruit un gol chiar lui Frattesi. Dacă Inzaghi ar forma echipa în parc, cum fac copiii, l-ar alege primul pe Mkhitaryan”.

VIDEO. Rezumatul meciului Inter-Milan (5-1)

Henrikh Mkhitaryan: „Cu fanii alături, putem obține totul”

Ce spune Henrikh? „Nu-mi pasă dacă sunt titular sau dacă intru de pe bancă, trebuie să fim mereu unul lângă altul. Suntem precum cărămizile unui zid”, a declarat el presei italiene.

„Suntem foarte fericiți, mai ales eu. Am pornit excelent sezonul, acum e nevoie de continuitate. Am câștigat cinci derbyuri? Cu fanii alături, putem obține totul, de aceea vreau să le mulțumesc. Să fim împreună!”.

A încercat să rămână realist: „Titlul? Să o luăm încet, pas cu pas”. 

Suporterii Inter-ului: „Nu e ploaie, sunt lacrimile milaniștilor”

Tifosi lui Inter s-au amuzat pe seama marilor rivali după încă o victorie în Derby della Madonnina. „Nu e ploaie, sunt lacrimile milaniștilor”, i-a ironizat un fan nerazzurro, potrivit Gazzetta dello Sport. 

„Derbyul nu mai există”, a adăugat altul. Și „dacă aș fi fan rossonero nu aș mai ieși din casă trei luni”.

+4 FOTO

Citește și:

Răducioiu o scoate din lupta la titlu: „Am semne de întrebare”

Radu Drăgușin i-a cucerit pe italieni: „Excepțional! L-a îmblânzit pe Osimhen”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează