INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Vin arabii! Negocieri pentru cumpărarea unui club imens din Serie A!

Fază din derby-ul Inter - Milan / Foto: GettyImages
Fază din derby-ul Inter - Milan / Foto: GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 13 aprilie 2024 13:03 / Actualizat sambata, 13 aprilie 2024 14:11

Corriere della Sera anunță că Steven Zhang, patronul Interului, negociază în acest zile vânzarea clubului către un membru al dinastiei Al-Saud, aflată acum la guvernare în Arabia Saudită.

Se vinde Inter! Potrivit prestigiosului cotidian italian Corriere della Sera, patronul Steven Zhang s-ar afla în negocieri avansate pentru vânzarea clubului. Potențial cumpărător, un membru al dinastiei Al-Saud, aflată acum la guvernare în Arabia Saudită.

Cât a încasat Ion Țiriac pentru o reclamă de 30 de secunde » „A fost una dintre cele mai mari greşeli, m-am aranjat pe viaţă”
METROSPORT
Cât a încasat Ion Țiriac pentru o reclamă de 30 de secunde » „A fost una dintre cele mai mari greşeli, m-am aranjat pe viaţă”

Corriere della Sera mai dezvăluie că negocierile sunt conduse personal de Zhang, cu ajutorul băncilor de investiții Goldman Sachs și Raine , cărora li sa încredințat de multă vreme misiunea de a lucra la reorganizarea financiară a clubului.

Patronul Steven Zhang încearcă să „stingă” un împrumut făcut la fondul american de investiții Oaktree

Omul de afaceri chinez, proprietar al companiei Suning, caută să „stingă” prin vânzarea lui Inter împrumutul pe care l-a luat de la fondul de investiții Oaktree.

Cu americanii, președintele nerazzurro încearcă de ceva vreme, deocamdată fără succes, să găsească soluția potrivită pentru o eventuală refinanțare a datoriei de 250 de milioane, plus 70 de milioane dobânzi. Și se află sub presiune, în condițiile în care are ca termen scadent data de 20 mai!

Potrivit Corriere della Sera, Inter ar fi cotat la ora actuală undeva la aproximativ 1,3 miliarde de euro, ceea ce ar acoperi fără probleme suma totală de 350 de milioane. Steven Zhang, prin Suning Holdings Group, a cumpărat gruparea nerazzurro în 2016.

Arabii ar cumpăra un club plin de istorie

Fondat în 1908, clubul și-a trecut în palmares 36 de trofee naționale, între care 19 titluri de campioană a Italiei, 9 Cupe și 8 Supercupe ale Italiei.

În Europa, nerazzurrii și-au adjudecat trei Ligi ale Campionilor (1964, 1965, 2010), trei Cupe UEFA, actuala Europa League (1991, 1994, 1998), două Cupe Intercontinentale (1964, 1965) și Mondialul Cluburilor (2010).

Actualul lot al Interului este cotat la 622,5 milioane de euro pe transfermarkt.de, iar cei mai valoroși jucători sunt argentinianul Lautaro Martinez, apreciat la 110 milioane de euro, Nicolo Barella (75 milioane de euro) și Alessandro Bastoni (70 milioane de euro).

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Cum a trăit Chivu remiza Real Sociedad U19 - Inter U19 din UEFA Youth League

Mai puteți citi:

Bombă în Serie A. Vedeta lui Lazio s-a decis: „Nu mai vreau 1 euro! Am cerut rezilierea contractului”

O săptămână până la FCSB - Rapid, dar biletele se dau ca pâinea caldă!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
phnm
phnm  •  13 Aprilie 2024, 17:42

"cărora li sa încredințat" Li Sa Ce?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează