INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Inter este noua campioană din Serie A! Hegemonia lui Juventus, oprită

Inter este noua campioană din Serie A, după ce Atalanta, singura echipă care o mai putea prinde din urmă teoretic, s-a încurcat în deplasarea de la Sassuolo, 1-1.
Inter este noua campioană din Serie A, după ce Atalanta, singura echipă care o mai putea prinde din urmă teoretic, s-a încurcat în deplasarea de la Sassuolo, 1-1.

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 mai 2021 17:19 / Actualizat duminica, 02 mai 2021 20:04

Inter este noua campioană din Serie A, după ce Atalanta, singura echipă care o mai putea prinde din urmă teoretic, s-a încurcat în deplasarea de la Sassuolo, 1-1.

Inter câștigă astfel primul titlu după 11 ani de pauză și pune stop hegemoniei lui Juventus, campioana ultimelor 9 ediții care în acest an luptă pentru prinderea unui loc de Champions League.

Trupa lui Antonio Conte își trece în palmares al 19-lea campionat din istorie și o depășește pe rivala de moarte din oraș, AC Milan, care a triumfat de 18 ori în Serie A. 

3 titluria mai câștigat Antonio Conte în Seria A, cu Juventus, în sezoanele 2011/12, 2012/13 și 2013/14

Fanii au început deja să sărbătorească în Piața Domului din Milano: 

Revine Ionuț Radu în poarta lui Inter?

Ionuț Radu (23 de ani) ar putea bifa primele sale minute la Inter în acest sezon, odată ce triumful nerrazurro în Serie A. 

Gazzetta dello Sport scrie că ce Inter va miza în acest final de sezon pe mai mulți jucători obișnuiți în general cu statutul de rezervă. Aceștia sunt Ionuț Radu, Kolarov, Vecino și Pinamonti. Totuși, Radu nu ar urma să joace decât după ce Samir Handanovic îl va depăși pe Walter Zenga în privința numărului de meciuri jucate la Inter în Serie A. Zenga are 328, Handanovic 326 în acest moment.

În Serie A mai sunt patru etape de jucat, astfel că Radu ar putea intra în ultima, când Inter va da piept cu Udinese, acasă. Cchiar și în penultima etapă, cu Juventus, în deplasare.

Radu are un singur meci la prima echipă a lui Inter, consemnat în mai 2016, cu Sassuolo. Portarul român a apărat 18 minute atunci și nu a primit vreun gol, dar Inter a pierdut, scor 1-3.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Parma, fără Mihăilă și Man la meciul cu Torino! Antrenorul a explicat de ce lipsește Valentin

Rangers, victorie zdrobitoare în „Old Firm”, cu Ianis pe teren în final

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ripensistu
ripensistu  •  02 Mai 2021, 20:42

Rubentus este cea mai cocalara echipa din Italia, se comporta de parca titlul exista doar ca sa fie castigat de ei. Nu au voie sa prinda UCL si ar trebui retrogradati pentru faza cu super league.

2528389220528911
Ionut Costache  •  02 Mai 2021, 20:03

Asta arata ca era nevoie de o intarire a lotului la Juventus, pt ca doar cu Ronaldo nu se poate aduce titlul. Au pierdut jucatori importanti ca Higuain, Pjanic sau Matuidi, iar cei adusi nu au confirmat (gen Rabiot, Demiral, Arthur sau McKennie), plus ca au avut absente importante din cauza accidentarilor (ca Dybala si Chiellini). Situatia mi se pare similara cu cea de la Barca unde fie nu au inlocuit unii din cei vechi cand era cazul, fie au adus jucatori care nu sunt potriviti echipei, asa ca degeaba da Messi goluri pe banda rulanta, daca echipa nu joaca....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează