INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTER

Inter ar putea rămâne fără patron » Directiva emisă de guvernul chinez care îl afectează pe Steven Zhang, cel care conduce clubul din Serie A

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 mai 2022 12:21 / Actualizat sambata, 21 mai 2022 12:57

Inter poate fi direct afectată de decizia Partidului Comunist Chinez, care a emis o directivă prin care se precizează clar că deținerea bunurilor străine de către înalții funcționari este interzisă.

Familia Zhang, cea care conduce clubul Inter, este și ea afectată de această decizie, având legături puternice cu Xi Jinping, președintele Chinei.

„Emisă în martie, directiva interzice soților și copiilor funcționarilor de la nivel ministerial să dețină, în mod direct sau indirect, orice proprietate în străinătate sau acțiuni ale entităților înregistrate în afara Republicii Populare Chineze, notează cei de la Wall Street Journal.

Roland Garros creează „o bulă” pentru jucători, după scandalul cu Naomi Osaka de anul trecut. Amelie Mauresmo: „Nu e împotriva jurnaliștilor, dar vom pune moderatori în săli”
ROLAND GARROS
Roland Garros creează „o bulă” pentru jucători, după scandalul cu Naomi Osaka de anul trecut. Amelie Mauresmo: „Nu e împotriva jurnaliștilor, dar vom pune moderatori în săli”

Decizia a fost luată de Xi Jinping pentru a evita un scenariu în care oamenii săi de încredere să fie puși într-o situație asemănătoare cu cea a oligarhilor ruși, care au fost sancționați masiv de statele occidentale după începerea războiului în Ucraina.

Directiva îl vizează însă și pe Steven Zhang, patronul de 30 de ani al clubului milanez. Chiar dacă el nu este implicat, tatăl său, Zhang Jindong, joacă un rol important pe scena politică din China, astfel că Interul ar putea fi vândut în următoarea perioadă.

Cine este Steven Zhang, actualul patron al lui Inter?

Născut Zhang Kangyang, proprietarul Interului este fiul lui Zhang Jindong, unul dintre cei mai bogați și influenți oameni din China. Celebra publicație Forbes estimează averea sa la peste 7,5 miliarde de dolari. 

Mai mult decât atât, familia Zhang are legături puternice cu Xi Jinping, liderul Partidul Comunist Chinez. 

Steven a făcut facultatea în Statele Unite ale Americii, în Philadelphia, fiind specializat în domeniul economic. 

În momentul în care a preluat-o pe Inter, în octombrie 2018, a devenit cel mai tânăr proprietar de club din fotbalul european, având doar 26 de ani. 

692 de milioane de euroa fost prețul achitat de Steven Zhang pentru 41% din acțiunile lui Inter

Rezultatele au fost unele pozitive din momentul tranzacției, cel puțin pe plan intern. Cu Zhang la conducere, nerazzurri au cucerit titlul de campioană, Supercupa și Cupa Italiei.

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:

Acord Juventus - Pogba! Francezul revine la echipa care l-a vândut pentru 105 milioane de euro

Richarlison, mesaj tranșant pentru o legendă de la Liverpool: „Spală-ți gura înainte să vorbești despre mine și Everton!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
mandelu
mandelu  •  22 Mai 2022, 13:07

Pai de abia asteapta cowboy sa puna mana pe tot.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează