INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DRAMĂ

Inuman! Un fotbalist care luptă cu o boală cumplită a fost dat afară, printr-o telegramă: "Au luat la şuturi un om aflat deja la pămînt"

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 04 ianuarie 2014 22:42

Uruguayanului Sebastian Ariosa, 28 de ani, i-a fost reziliat contractul cu Olimpia Asuncion (Paraguay) pe motiv că nu mai poate reveni pe teren din cauza bolii cumplite cu care se confruntă: cancer.

Clubul din Paraguay la care era legitimat i-a trimis acasă o scrisoare prin care îl informa că renunţă la serviciile sale. Ariosa n-a mai evoluat de peste jumătate de an, fiind nevoit să se supună unor intervenţii chirurgicale dificile şi unor şedinţe de chimioterapie. "Sînt distrus, au decis să ia la şuturi un om care deja e la pămînt", a spus uruguayanul.

Ariosa avea contract valabil pînă în 2015 cu Olimpia Asuncion. Gestul clubului e aspru criticat în presa din Uruguay: "decizie şocantă", dar şi în Chile: "gest inuman"

Jucătorul luptă cu nemiloasa boală din 2011, cînd doctorii au depistat o tumoare în zona toracică, după ce jucătorul acuzase dureri puternice în piept. A fost operat în Statele Unite şi a început un lung proces cu şedinţe de chimioterapie, pe care ar trebui să-l încheie în aproximativ o lună.

Iniţial, clubul său l-a susţinut public, prin intermediul unor comunicate oficiale, dar de la sfîrşitul lunii octombrie 2013 nimeni nu i-a mai plătit salariul. Iar vineri a fost înştiinţat că i-a fost reziliat contractul.

"Am fost concediat printr-o telegramă. Încă o lovitură după boala cu care mă lupt. Dau într-un om care deja e la pămînt. Am fost abandonat exact în momentul în care aveam mai mare nevoie de ei. E trist să tratezi aşa un om", spune Sebastian abţinîndu-se cu greu să nu plîngă.

Dacă rezultatele analizelor vor fi bune după ce va încheia şedinţele de chimioterapie, Ariosa poate relua antrenamentele uşoare, spun medicii. Însă medicamentele de care are nevoie pentru a continua tratamentul costă foarte mult: "Nu e chiar cel mai bun moment să rămîi fără salariu", spune, amar, uruguayanul.

sursa: gazzetta.it

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  05 Ianuarie 2014, 10:25
Postat de cj1960i pe 05 Ianuarie 2014, 06:25

dar daca era vreun strungar sau tamplar?

Căutaţi motive ca să vă arătaţi micimea ! Probabil sunteţi nişte NIMENI care nu aţi dat vreun leu taxă la Buget dar criticaţi orice şi vă daţi cu părerea despre orice...Ţipă frustrarea şi invidia în voi !Ăia l-au plătit pentru că aveau un contract. La ce bani câştigă ăia de pe urma fotbaliştilor v-aţi gândit ? În general, fotbaliştii produc înzecit faţă de cât câştigă : cluburilor, televiziunilor etc. Fac parte dintr-un fenomen social şi economic. Lovit de cancer, un strungar are asigurare, se operează şi tratează gratuit (+ şpăgile) şi primeşte pensie de la stat. Deci, nu e lăsat în câmp...El nu are contract cu uzina, ca fotbalistul respectiv. N-are nici o legătură !!

cj1960i
cj1960i  •  05 Ianuarie 2014, 06:25
Postat de eagleye pe 05 Ianuarie 2014, 03:29

Vai ce mi se rupe… Cati dintre voi ,cei care comenteaza aici si au un loc de munca, cred ca isi vor primi salariul in continuare pana in 2015 in cazul unei boli ce v-ar impiedica sa va faceti treaba? De notat ar mai fi ca din articol reiese ca aia l-au platit degeaba din 2011 pana acum. Cati dintre oamenii de rand se pot lauda cu asa ceva?

dar daca era vreun strungar sau tamplar?

ion.ionescu
ion.ionescu  •  05 Ianuarie 2014, 06:06
Postat de paul.o.53 pe 05 Ianuarie 2014, 05:24

Este trist insa, ca in orice meserie, jucatorii de fotbal pot sa-si incheie o asigurare pentru incapacitate de munca. Unii o includ in contract, altii se asigura singuri, altii nu o fac de loc.

Într-un fel ai dreptate. Vorbim însă de Am. Lat., unde sărăcia e generalizată iar majoritatea fotbaliştilor se bucură dacă prind un contract, nu mai pun condiţii. Nu putem judeca situaţia fără să ştim clauzele din contract şi salariul stabilit. Moralmente, clubul era obligat să-l ajute : sponsori, campanie etc. Măcar să-i asigure tratamentul. Mulţi bolnavi de cancer mor...de frică, prin autosugestie negativă. Lovitura primită poate fi mortală, psihic. Pe de altă parte, cancerul poate fi provocat de lovituri sau de şocuri psihice, deci în timpul contractului. Un avocat bun poate dovedi asta...dar cu ce iar timpul e scurt.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează