INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GEORGIA - SPANIA 1-2

Invincibila Armada » Recordurile fabuloase stabilite de Spania după victoria cu Georgia

Spania lui Luis Enrique a învins Georgia, 2-1, și și-a extins la 65 seria fără eșec
Spania lui Luis Enrique a învins Georgia, 2-1, și și-a extins la 65 seria fără eșec

Articol de - Publicat luni, 29 martie 2021 12:19 / Actualizat luni, 29 martie 2021 12:21

Spania lui Luis Enrique a învins Georgia, 2-1, și și-a extins la 65 seria fără eșec. Spania are 37 de meciuri la rând cu gol marcat în calificările CM, depășind performanța Germaniei stabilită în 1985. 

Spania s-a chinuit teribil la Tbilisi, dar a reușit să întoarcă duminică rezultatul contra Georgiei (2-1). „Dani Olmo a reglat situația în prelungiri, într-un haos mondial. Fără creativitate, profunzime și autoritate, echipa lui Luis Enrique s-a transformat într-o ruleta roja!", a remarcat cotidianul Marca.

Spania, 16 ani de goluri

Totuși, reprezentativa iberică a stabilit două recorduri contra formației pregătite de Willy Sagnol. A ajuns la 65 de meciuri consecutive fără înfrângere în calificările pentru CM, având 51 de victorii și 14 remize! N-a mai pierdut din 1993, într-un duel cu Danemarca (0-1). 

Tot în Georgia a depășit și performanța deținută de Germania, cu o serie de 36 de partide (între 1934 și 1985) cu gol marcat în aceleași preliminarii. Spania are acum 37 în lanț, cu un total de 95 de reușite. Ultimul duel pe sec pentru Furia Roja a fost acum 16 ani, pe 30 martie 2005, la un 0-0 cu Serbia în deplasare!

Radu Petrescu, 2 stele în Marca

Meciul de la Tbilisi n-a ridicat probleme deosebite brigăzii românești conduse de Radu Petrescu. Centralul a acordat numai trei cartonașe galbene și l-a eliminat corect în prelungiri pe Shengelia (90+4), pentru un atac brutal cu talpa asupra lui Pedri. Petrescu a primit două stele în Marca, calificativ ce înseamnă „bine”.

21 de anitrecuseră de la precedentul gol victorios marcat târziu în prelungiri de Spania (Alfonso Pérez la Euro 2000) într-un meci oficial. Dani Olmo l-a reușit la Tbilisi în 91’55"

A fost un meci de infarct. Ne-am pierdut încrederea, am greșit în apărare, nu am fost lucizi și nu ne-am creat ocazii. Sunt foarte îngrijorat pentru meciul din Kosovo
- Luis Enrique, selecționer Spania

Kung-fu Zlatan » Fază genială a suedezului în victoria cu Kosovo

Selecționerul Portugaliei a dezvăluit cum a reacționat arbitrul după ce a anulat golul valabil al lui Cristiano Ronaldo

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close