INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Ionuț Lupescu, mesaj de la UEFA, din izolare: „Nu putem juca atunci când oamenii sunt în pericol de moarte. Orice predicție e inutilă”

Ionuț Lupescu
Ionuț Lupescu

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 martie 2020 15:59

Ionuț Lupescu, responsabilul la UEFA de colaborarea cu celelalte confederații, a vorbit despre pandemia de coronavirus care a afectat și fotbal. 

Fostul internațional a declarat că se află la izolare, în Elveția, și a vorbit despre când s-ar putea relua meciurile de fotbal. 

„Totul e închis și lucrăm de acasă. Sunt vreo 5.000 de persoane infestate cu Covid-19 aici. În plus, suntem aproape de Lombardia şi e normal ca măsurile să fie respectate. Nu e panică. Lumea e liniștită și se protejează, se stă în case. Stăm şi noi. Ne petrecem timpul cu nepoții, răspundem la provocările din online, jonglăm cu suluri de hârtie igienică. O să treacă. Trebuie doar să avem grijă de noi, de cei dragi și de cei din preajma noastră.

VIDEO » #vafibine Campanie GSP: „Lăsați coronavirusul în ofsaid!

Nu fotbalul este important acum. Nimic nu este mai important ca sănătatea noastră! Am văzut că se fac previziuni legate de data când se reiau antrenamentele sau când reîncep competițiile. Nu poți să faci estimări atât timp cât nu ştim cât va dura această pandemie. FIFA are un grup de lucru care colaborează cu Organizația Mondială a Sănătății, la fel şi noi, la UEFA. Toate deciziile se vor lua în funcție de recomandările OMS.

Datele de disputare ale barajelor de calificare la EURO și cele de disputare ale finalelor Champions League și Europa League sunt doar estimări. Dacă această criză va continua, datele vor fi altele. Nu poţi să joci fotbal când oamenii sunt în pericol de moarte. Aşa că orice predicții legate de terminarea acestui sezon sunt inutile", a declarat Ionuț Lupescu pentru TV Telekom Sport.

Citește și: 

Florinel Coman, între 11.625 de euro și 3.500 de lei! Scandal în Liga 1, după OUG care permite cluburilor să micșoreze salariile jucătorilor » Toate detaliile

EXCLUSIV Fotbalul e în pericol! Grup de WhatsApp pentru salvarea Ligii 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează