FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

EXCLUSIV Fotbalul e în pericol! Grup de WhatsApp pentru salvarea Ligii 1

Articol de , , - Publicat vineri, 20 martie 2020 18:50

Liga 1 a fost suspendată şi încă nu există cu certitudine o dată la care actualul campionat să poată fi reluat. 

Fără meciuri, fără activitate şi cu aproape toate firmele raportând mari dificultăţi financiare, cluburile de fotbal sunt şi ele lovite în plin de criza economică determinată de pandemia de coronavirus.

Primele probleme au apărut în Franța

Deja în alte campionate importante de pe continent s-au luat măsuri dure, iar jucătorii au fost anunţaţi că le vor fi diminuate salariile, un exemplu în acest sens fiind situaţia din Franţa, unde şi Lyon, la care activează românul Tătăruşanu, a decis să taie din contractele fotbaliştilor.

28 de milioane de europe an e suma pe care Liga 1 o primeşte din contractul de drepturi TV, ceea ce înseamnă 35% din banii care se rulează într-un sezon întreg la cele 14 echipe

Şi echipele din Liga 1 sunt în stare de alertă. Situaţia fără precedent traversată în această perioadă, care nu s-a mai întâlnit în campionatul nostru, i-a determinat pe cei care conduc cele 14 cluburi să-şi dea mâna şi să colaboreze pentru găsirea de soluţiii prin care să reuşească să traverseze cu bine dificultăţile financiare care vor urma.

Grup de WhatsApp cu președinții din Liga 1

De câteva zile s-a creat un grup de WhatsApp din care fac parte toţi preşedinţii şi oamenii de decizie, la nivel administrativ, de la fiecare dintre cele 14 cluburi. Aici se discută inclusiv pe marginea Ordonanţei emise de Guvernul Orban care dă şi echipelor de fotbal dreptul de a trimite jucătorii în şomaj tehnic, chiar dacă ei activează pe contract de activitate sportivă, nu pe un contract individual de muncă.

Şefii cluburilor analizează şi din punct de vedete juridic măsurile pe care au de gând să le ia şi îşi doresc să ajungă la un numitor comun, tocmai pentru a exista unitate şi echilibru în privinţa strategiei de traversare a crizei financiare. Inclusiv LPF e la curent cu aceste discuţii şi e de aşteptat ca în cel mai scurt timp să se treacă la decizii.

9 martiee ziua în care s-a disputat ultimul meci în Liga 1, Gaz Metan - CFR 0-0

Există posibilitatea ca şi Liga 1 să treacă la măsuri precum cele luate de societăţi ca Dacia și Ford, care şi-au trimis angajaţii în şomaj tehnic. În această situaţie, salariatul, în cazul Ligii 1 fotbalistul, va fi plătit cu cel puţin 75% din salariul mediu brut, ceea ce ar însemna în jur de 3.700 de lei lunar. Ar fi o măsură temporară, măcar pe perioada celor 30 de zile de stare de urgenţă, care a intrat în vigoare pe 16 martie.

80 de milioanede euro e bugetul mediu anual al tuturor echipelor din Liga 1

Scenariul unui virusolog german demontează toată strategia de pe continent: „Sunt convins că abia atunci vom putea începe meciurile”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  21 Martie 2020, 09:51
Postat de 1923rapidgiulesti pe 20 Martie 2020, 21:28

O "competitie" cu 16 echipe , cațiva conducatori si niste ziaristi cu pret mic, care impreuna traiesc pentru mafia pariurilor,chiar nu merita regretata...

Corecct o competitie cu 16 echipe 30 de etape ajuta si finalizarea normala a actualei competitii care poate sa se mai prelungeasca rezolva si campionatul viitor mai scurt si ne alegem si cu un sistem competitional corect. Trebuie sa fim tot mai multi cei ce optam pentru aceasta varianta pentru cs si FRF sa ia aceasta decizie. Retrogradeaza anul asta numai 2 , promoveaza 4 din B. De la anul retrogradeaza 4 promoveaza 4 plus barem de penalizare de40 de puncte si barem de bonificare de 60 de puncte.

ctinescu
ctinescu  •  20 Martie 2020, 21:59

eu tot nu inteleg de ce se plang astia din liga1,ei si-au primit acum o luna banii din drepturile tv anticipat ca la ... bani cu care trebuiau sa se descurce in conditii normale de competitie si anume salarii,organizare de joc pe teren propriu inclusiv barem la arbitrii utilitati samd,cheltuieli pentru joc in deplasare recte cazare,masa,transport plus cheltuielile pe utilitati cand sunt in cantonament ori in situatia actuala un club in afara de salariile jucatorilor si o minima cheltuiala pentru intretinerea stadionului pe care joaca meciurile acasa nu au alte cheltuieli, cantonamente nu mai au,deplasari nu,cheltuieli cu baremurile arbitrilor si organizarea meciurilor pe teren propriu nu,de ce se vaicaresc din moment ce banii din drepturile tv le-au intrat anticipat de acum o luna pentru finalul de sezon ?

1923rapidgiulesti
1923rapidgiulesti  •  20 Martie 2020, 21:28

O "competitie" cu 16 echipe , cațiva conducatori si niste ziaristi cu pret mic, care impreuna traiesc pentru mafia pariurilor,chiar nu merita regretata...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează