INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Ionuț Radu, descris de Gazzetta dello Sport înainte de primul meci ca titular la Inter: „Felina cu o inimă mare și cu un înger păzitor”

Ionuț Radu (23 de ani) FOTO Imago
Ionuț Radu (23 de ani) FOTO Imago

Articol de - Publicat joi, 18 martie 2021 10:09 / Actualizat joi, 18 martie 2021 10:23

Ionuț Radu (23 de ani) are o șansă uriașă de a juca primul meci ca titular în tricoul lui Inter, în meciul cu Sassuolo, după ce Samir Handanovic (36 de ani) a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

În ziua în care a aflat că va face parte din lotul echipei naționale pentru primele partide din preliminariile Cupei Mondiale (Macedonia de Nord, Germania și Armenia), Ionuț Radu a mai primit o veste bună. Goalkeeper-ul român ar putea bifa primele sale minute după un an și două luni. Ultima dată când Radu a jucat un meci a fost pe 9 ianuarie 2020, într-un duel pierdut de Genoa la loviturile de departajare, în șaisprezecimile Coppa Italia, contra celor de la Torino (6-4 după penalty).

După ce Ionuț Radu a devenit favorit să fie titular în partida de pe „Giuseppe Meazza”, jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport l-au analizat pe portarul român, într-un articol cu titlul: „Inter este pe mâna lui Radu, felina cu o inimă mare și cu un înger păzitor”.

Portret Ionuț Radu în Gazzetta dello Sport: „Este un tip cu o inimă mare și un înger păzitor”

„După ce a crescut la trei echipe de juniori din capitala României, Viitorul București, Steaua (n.r. FCSB) și Dinamo, Ionuț s-a mutat în Italia în ianuarie 2013, iar în vară s-a transferat la Inter. Mulțumită lui Roberto Mancini, a debutat în Serie A în 2016, după ce i-a luat locul lui Carrizo pe teren, iar Handanovic era accidentat. Sassuolo a câștigat 3-1, dar golurile nu au fost încasate de Radu. În tricoul roș-albastru (n.r. la Genoa), Radu a avut parade monstruoase, dar a făcut și greșeli copilărești. A realizat miracole cu reflexele sale de felină și a avut intervenții demne de jocuri video.

Fanii lui Inter care așteaptă să îl vadă titular pe Radu trebuie să fie siguri de un lucru. Este un tip cu inimă mare și are un înger păzitor pe nume Ema. Povestea surorii lui, care a murit în 2006 când avea doar 14 ani, a ieșit la iveală pe 22 iunie 2019, la Europeanul de tineret după ce România a învins Anglia cu 4-2. La finalul meciului, Radu a izbucnit în lacrimi și a arătat tricoul dedicat Emei: «Îți datorez totul ție»”, au scris jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport.

VIDEO. Cristi Munteanu îl consideră nepregătit pe Ionuț Radu: „El este urmașul, dar trebuie să joace”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

I-a luat doi ani ca să își revină » Real Madrid, prima dată în „sferturi” de la plecarea lui Ronaldo

Sergio Aguero a cedat nervos în timpul meciului cu nemții » Gestul care l-a înfuriat: s-a dus „glonț” la propria bancă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează