INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCANDAL

Scandal cu 12 zile înaintea meciului cu România » Selecționer demis din cauza unei convocări!

Marco Balbul // FOTO: Imago
Marco Balbul // FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 17 martie 2022 12:19 / Actualizat joi, 17 martie 2022 19:53

Cu 12 zile înainte de amicalul cu România, Israel și-a demis selecționerul interimar, pe Marco Balbul.

UPDATE 20:00 / Naționala din Israel și-a găsit selecționer

Federația din Israel s-a mișcat rapid și a numit un staff interimar pentru meciul cu România. Gadi Bruner și Alon Harazi, antrenorii de la reprezentativa U17, au fost avansați provizoriu. Harazi, fost internațional cu 89 de selecții, activează și în cadrul clubului Maccabi Haifa, antrenorul echipei de juniori.

Naționala lui Edi Iordănescu are două partide amicale în martie, pe 25 martie cu Grecia și pe 29 martie cu Israel. Situația la naționala Israelului este una tensionată înainte de amicalul cu România. Marco Balbul, cel care a fost numit interimar după ce Willy Ruttensteiner a plecat, a fost demis de federație. 

Tremură Orban, tremură și Sepsi » Clubul din Liga 1 depinde de soarta alegerilor din Ungaria
FINANȚARE
Tremură Orban, tremură și Sepsi » Clubul din Liga 1 depinde de soarta alegerilor din Ungaria

Selecționerul Marco Balbul, demis de la naționala Israelului

Azi, la Federația urma să aibă loc o conferință de presă prin care selecționerul să anunțe lotul pentru partidele cu Germania (26 martie) și România, dar lucrurile s-au schimbat radical. Yossi Benayoun, fostul mare jucător israelian, a fost numit miercuri manager general al Federației și l-a demis pe selecționer, după ce nu a ajuns la un consens cu acesta.

Balbul dorea ca portarul Daniel Peretz ( 21 de ani, Maccabi Tel Aviv) să fie convocat la naționala de senior, dar Benayoun insista ca acesta să fie lăsat la naționala de tineret, care joacă în preliminariile pentru europeanul de tineret cu Polonia și Germania și care speră la calificare. Pentru că Balbul nu a fost de acord, Benayoun a decis să-l dea afară, urmând să numească un nou selecționer pentru cele două partide de verificare.

Scandal cu 12 zile înaintea meciului cu România » Selecționer demis din cauza unei convocări!
Daniel Peretz // FOTO: Imago

„În această funcție, câteodată trebuie să iei decizii mai grele. Naționala de tineret are meciuri oficiale și importante. Naționala de seniori are doar partide amicale. Vom vedea ce urmează. Nu voiam să-mi încep așa mandatul. Eu și Balbul suntem foarte buni prieteni. Mi-a fost antrenor și am și jucat împreună. E un om foarte bun. Am discutat foarte mult cu el, i-am explicat că Peretz ar trebui să meargă la U21, unde avem partide extrem de importante și șanse de calificare. Vom anunța în curând lotul și noul antrenor. ”, a spus Benayoun.

Scandal cu 12 zile înaintea meciului cu România » Selecționer demis din cauza unei convocări!
Yossi Benayoun

Pentru meciurile cu Germania și România, nu va fi convocat golgeterul naționalei, Eran Zahavi. Atacantul de 34 de ani revine după o accidentare și Federația a ajuns la un acord cu PSV Eindhoven pentru că acesta să rămână la club.

VIDEO Edi Iordănescu, detaliu neștiut despre numirea la națională: „Acum a fost prima dată când tata m-a trădat! S-a plasat de partea cealaltă a baricadei”

Citește și: 

Seară groaznică trăită de Pogba » În timp ce pierdea cu Atletico în Champions League, casa sa era prădată de hoți

Străinul din Liga 1 care așteaptă telefonul lui Edi Iordănescu: „Îmi iau cetățenia, vreau să joc pentru România”

Playtech: ȘOC! Putin, pus la pământ de SUA. Decizia istorică luată ACUM! E INCREDIBIL


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  17 Martie 2022, 16:13

...antrenorul trebuia lasat sa faca lotul ...ce tineret ?...numai echipa mare conteaza ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează