FOTBAL  »  NATIONALA  »  NATURALIZARE

Străinul din Liga 1 care așteaptă telefonul lui Edi Iordănescu: „Îmi iau cetățenia, vreau să joc pentru România”

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de GSP - Publicat marti, 15 martie 2022 17:51 / Actualizat marti, 15 martie 2022 19:07

Mirko Pigliacelli (28 de ani), din 2018 la CSU Craiova, este gata să-și ia cetățenia română și să devină o soluție pentru Edi Iordănescu la echipa națională.

Italianul a anunțat că a început demersurile pentru a primi cetățenia română și speră ca în iunie să primească pașaportul și să poată fi convocat la naționala României.

Burleanu a mers în campanie electorală la Craiova și s-a contrat cu un jurnalist: „Veți demisiona dacă nu ne calificăm la Euro 2024?”
FRF
Burleanu a mers în campanie electorală la Craiova și s-a contrat cu un jurnalist: „Veți demisiona dacă nu ne calificăm la Euro 2024?”

Mirko Pigliacelli vrea să joace pentru România

„M-am gândit să am dublă cetățenie. Deja am vorbit pentru lucrul acesta și o vom face. O vom face. În iunie cred că îmi voi lua cetățenia. Și sper, cu pașaportul, să am și eu o șansă la echipa națională”, a declarat Pigliacelli într-un interviu oferit pentru CSU Craiova.

Dacă ar fi convocat de Edi iordănescu, Pigliacelli ar fi al doilea străin naturalizat din istoria fotbalului românesc, după ce Mario Camora, căpitanul celor de la CFR Cluj, și-a făcut debutul pentru România în eșecul cu Islanda din semifinalele barajului pentru Euro 2020, scor 1-2.

Probleme cu portarii pentru Edi Iordănescu

Postul de portar reprezintă o mare problemă pentru România înainte de startul Nations League:

  • Florin Niță (34 de ani) - Fotbalistul Anului 2021 în Ancheta GSP a ajuns rezervă la Sparta Praga, după ce își câștigase locul în poarta naționalei;
  • Ionuț Radu (24 de ani) - Fostul căpitan al naționalei U21 e rezerva lui Handanovic la Inter, unde a bifat doar 3 meciuri în doi ani! Italienii s-au înțeles deja cu Onana, care va veni gratis de la Ajax;
  • Andrei Vlad (22 de ani) - Și-a pierdut locul de titular de la FCSB, după mai multe erori;
  • Otto Hindrich (19 ani) - A devenit titular la CFR în acest sezon, unde a bifat 8 meciuri consecutive fără gol primit! A încasat doar 7 goluri în 16 partide;
  • Horațiu Moldovan (24 de ani) - Titular cu evoluții bune la Rapid, însă fără experiență la nivel înalt;
  • Mihai Aioani (22 de ani) - Titular cu evoluții bune la Farul, însă fără experiență la nivel înalt;
  • Mihai Popa (21 de ani) - Titular cu evoluții bune la FC Voluntari, alături de care s-a calificat în premieră în play-off;
  • Ciprian Tătărușanu (36 de ani) - Retras la finalul lui 2020, rezerva lui AC Milan i-ar fi promis lui Edi Iordănescu că va reveni între buturi dacă selecționerul nu va avea soluții mai bune. A apărat în 9 meciuri în acest sezon, 6 în Serie A, 3 în UCL.

154 de meciuriare Pigliacelli în tricoul celor de la CSU Craiova, în care a încasat 145 de goluri, a păstrat poarta intactă în 63 de partide și a reușit și un gol

Marko Pigliacelli e la sfârșit de contract cu CSU Craiova

Pigliacelli a ajuns la Craiova în vara anului 2018 de la Pro Vercelli, mai întâi sub formă de împrumut, iar ulterior clubul din Bănie l-a cumpărat definitiv.

Viitorul său la Universitatea Craiova a fost de multe ori incert, mai ales în perioada în care tehnician la gruparea olteană era Victor Pițurcă. S-a vorbit în mai multe rânduri despre o posibilă despărțire a lui Pigliacelli, mai multe echipe din Italia fiind interesate de serviciile sale.

2 trofeea câștigat Pigliacelli la Craiova, Cupa și Supercupa României, ambele în 2021

Danilo Carvallo, agentul fotbalistului, a vorbit la începutul lunii în presa din Peninsulă despre viitorul portarului. Acesta mai are contract cu echipa din Bănie până la finalul acestui sezon, dar sunt șanse mari ca goalkeeper-ul să își continue cariera alături de alb-albaștri.

Mirko Pigliacelli este considerat esenţial pentru Universitatea Craiova, echipă care este în mare revenire în campionat, cu el protagonist. Pentru a discuta de negocieri cu alte echipe trebuie să fie toate părţile dispuse la tratative şi nu se întrunesc condiţiile.

El mai are contract cu Craiova și e titular. E prematur să vorbim despre un viitor al său în Italia, ne gândim numai la ceea ce are de făcut în teren la Universitatea”, a declarat agentul lui Pigliacelli, potrivit Tuttomercatoweb.

Gustavo își face planuri serioase pentru play-off: „Dacă luăm titlul, nu doar Craiova se oprește, ci în întreaga Românie o să fie o nebunie!”

Citește alte știri despre echipa națională:

Vești bune pentru naționala României » UEFA plănuiește să mărească numărul de echipe la Campionatul European din 2028
CAMPIONATUL EUROPEAN
Vești bune pentru naționala României » UEFA plănuiește să mărească numărul de echipe la Campionatul European din 2028
Situație incredibilă cu mingile trimise de Burleanu cadou votanților din Liga 3 » Nu pot fi folosite la meciuri oficiale: „Sunt bune, dar numai pentru antrenamente!”
FRF
Situație incredibilă cu mingile trimise de Burleanu cadou votanților din Liga 3 » Nu pot fi folosite la meciuri oficiale: „Sunt bune, dar numai pentru antrenamente!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
875360749272795
Costi Corabu  •  16 Martie 2022, 12:06
Postat de amicu pe 15 Martie 2022, 20:38

De ce îl tot puneți pe împiedicatul ăla de Vlad in top 3? Sunt cel puțin 5 portari in liga 1 peste acest penibil.

Te rog sa nu te iei de ''Messi" al portarilor. Pana aici.

torque07
torque07  •  16 Martie 2022, 10:00

Cand vad Liga 1 ma bufneste rasul. E unu prin liga a 3a din Germania. Mai bine l-ar lua pe ala. Sigur e mai pregatit si nivelul competitional e cam acelasi :)))) Tatarusanu si la 45 de ani cati are e peste orice joaca in liga mamaliga. Radu cu 1 meci in 2 ani la fel..Nu mai dati exemple de amatori din liga1 .

kensan.gmm
kensan.gmm  •  16 Martie 2022, 00:56

Il chemam si pe asta cand face 35 ani .

Vezi toate comentariile (21)
Comentează