INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Vești bune pentru naționala României » UEFA plănuiește să mărească numărul de echipe la Campionatul European din 2028

Trofeul Euro/foto: Guliver/GettyImages
Trofeul Euro/foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 martie 2022 13:07 / Actualizat miercuri, 09 martie 2022 13:07

UEFA vrea să mărească numărul de echipe de la Campionatul European, de la 24 la 32. Potrivit Daily Mail, forul european își dorește ca Turneul Final din 2028, să fie primul care se desfășoară în acest format.

Astfel, din totalul celor 55 de țări care joacă în preliminariile europene, ar urma să se califice 32. Conform jurnaliștilor britanici, în cazul în care planul celor de la UEFA se va concretiza, nivelul și intensitatea meciurilor din preliminarii ar scădea considerabil.

CFR Cluj, 4 transferuri dintr-o lovitură » Pe cine a adus trupa lui Dan Petrescu
CFR CLUJ
CFR Cluj, 4 transferuri dintr-o lovitură » Pe cine a adus trupa lui Dan Petrescu

UEFA vrea un Campionat European cu 32 de echipe

Ultima modificare a formatului Campionatului European a survenit în 2016, când la Turneul Final din Franța au participat 24 de echipe, nu 16 ca în edițiile precedente. România a profitat atunci de acest lucru și s-a calificat direct de pe locul 2 din grupa de preliminarii, terminând în spatele Irlandei de Nord.

Planul UEFA a stârnit mânia Asociației Fotbaliștilor Profesioniști, care consideră că nivelul competiției ar scădea considerabil în cazul în care Campionatul European s-ar juca cu 32 de echipe.

„Acest lucru va afecta calitatea competiției. Copiii nu vor vedea cea mai bună versiune a idolilor lor. Aceasta este realitatea. S-ar putea să exise un beneficiu financiar pe termen scurt, dar pe termen lung produsul va suferi.

Suntem îngrijorați că jucătorii sunt mereu puși pe ultimul plan. Mereu află de aceste schimbări când este deja totul stabilit și nu au un cuvânt de spus”, a spus Maheta Molongo, președintele Asociației Fotbaliștilor Profesioniști.

Citește și:

Ce joc ciudat face Bayern cu Robert Lewandowski? Se pregătește un „cutremur” în Bundesliga

Interviu de senzație cu Gheorghe Hagi, înainte de Barcelona - Galatasaray » Care a fost eroarea carierei și ce spune despre Mbappe sau Moruțan

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
983732924972315
Soos Vilmos  •  09 Martie 2022, 17:01

Probabil ca uefa s-a inspirat din modul de actiune a frf versus dinamo.

1198649370199221
Dumitru Florin  •  09 Martie 2022, 14:20

De ce sa se opreasca la 32 de echipe? Ce, 48 ar da rau? Adica Burleanu sa nu-si treaca in CV nicio calificare???

Vezi toate comentariile (2)
Comentează