INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  BARCELONA - GALATASARAY

Interviu de senzație cu Gheorghe Hagi, înainte de Barcelona - Galatasaray » Care a fost eroarea carierei și ce spune despre Mbappe sau Moruțan

Fost jucător la Barcelona și Galatasaray, Gheorghe Hagi a comentat meciul de joi
Fost jucător la Barcelona și Galatasaray, Gheorghe Hagi a comentat meciul de joi

Articol de - Publicat miercuri, 09 martie 2022 10:35 / Actualizat miercuri, 09 martie 2022 10:35

Antrenor al Farului, fost jucător la Barcelona și Galatasaray, Gheorghe Hagi a comentat meciul de joi din Europa League pentru Marca, dar a vorbit și despre perioada în care el a jucat în Spania, despre filosofia lui, ce a făcut pentru a învinge cu 2-0 împotriva lui FCSB și despre prezentul fotbalului, duelul Haaland vs Mbappé.

Cine putea prezenta mai bine Barcelona - Galatasaray, meciul de mâine seară din Europa League, decât Gheorghe Hagi? A jucat la ambele echipe, încheindu-și cariera la „Cim-Bom-Bom", clubul la care a rămas cinci ani (1996-2001), cel mai mult. 

Dinamo are un nou acționar majoritar » Cine a preluat acțiunile lui Pablo Cortacero
DINAMO
Dinamo are un nou acționar majoritar » Cine a preluat acțiunile lui Pablo Cortacero

Gheorghe Hagi: „Sunt și doi români buni, Cicâldău și Moruțan" 

Actualul antrenor al Farului a vorbit despre acest meci, „Barcelona e clar mai bună și favorită, deși amândouă sunt în reconstrucție", observă că „a suferit după plecarea lui Messi și trebuie să-i oferi timp lui Xavi pentru a crea un grup învingător. Eu am încredere în el". 

Și îi plac trei jucători ai Galatei: „Marcao, Mohamed și, deasupra tuturor, Kerem Aktürkoglu". Precizând și că „sunt și doi români buni, Cicâldău și Moruțan". 

Gheorghe Hagi: „Barcelona m-a învățat să câștig jucând bine" 

Înapoi în timp, pe „Camp Nou", alături de Cruyff: „Cel mai bun lucru a fost că Johan m-a transferat. Am devenit fotbalist datorită lui și urmărind Ajaxul anilor '70. Era deja incredibil". 

Acea perioadă a fost cea care i-a deschis mintea: „Am învățat filosofia Barçei, o aplic și astăzi, ca antrenor. Fotbal total, în sistem 4-3-3. 

„Barcelona m-a învățat să câștig jucând bine, nu să câștig doar ca să câștig. Întreg conceptul tehnic pe care-l am acum pleacă din acel moment". 

Interviu de senzație cu Gheorghe Hagi, înainte de Barcelona - Galatasaray » Care a fost eroarea carierei și ce spune despre Mbappe sau Moruțan
Gheorghe Hagi în tricoul celor de la Barcelona, foto: Imago

Gheroghe Hagi: „Am fost agresivi cu vechea Steaua

Întrebat cum ar pregăti o confruntare împotriva unei Barcelone evident superioare, Hagi a dat un exemplu din Liga 1: 

Cum am făcut și cu vechea Steaua, în țara mea. Și am învins. Nu i-am dat adversarului nici spațiu, nici timp de gândire. Am fost agresivi și am atacat, pentru că, dacă nu marchezi, nu câștigi. Și trebuie să știi să joci când ai mingea. În acea zi, am câștigat cu 2-0
- Gică Hagi

Din perspectiva lui, „calitatea și efortul jucătorului sunt la fel de importante". Chiar și pentru un fost decar, „apărarea e esențială". Știe că „pe teren, depinzi și de echipa din fața ta". Cum este fotbalul azi? „La fel de intens ca înainte, dar mai rapid".

Jucătorii valoroși reușesc întotdeauna. Calitatea e eternă. Dacă ești bun, te impui. Dacă aș evolua acum, tot la fel de mult timp mi-ar lua pentru a-mi dezvolta jocul. Nu e nicio diferență. Trebuie să ai calitate, personalitate 
- Gheorghe Hagi

Hagi: „Cea mai proastă decizie a vieții mele a fost să plec de la Real Madrid" 

Altă întoarcere în timp, la Real Madrid. „Să plec de la Madrid la Brescia a fost cea mai proastă decizie a vieții mele. O greșeală". Totuși, o eroare care l-a ajutat să crească: „În Italia, am învățat multe despre tactică, era o Serie A puternică. Spania era mai creativă, avea mai multă fantezie. O greșeală să părăsesc Realul, însă m-a făcut mai bun".

Ce și-a amintit din anii „blancos"? „Mă întâlneam mai mult cu Chendo și Buyo, pentru că locuiam aproape de ei. Chendo era căpitanul, m-a sprijinit, a avut grijă de mine", a povestit el, lăsându-l la urmă pe mexicanul Hugo Sánchez: „Am fost colegi de cameră. Nu uit că, de fiecare dată înainte de culcare, îmi punea să ascult o cântăreață mexicană. Ana Gabriel. În fiecare noapte". 

„Mbappé e reîncarnarea lui Pelé" 

Și tot legat de Real, Realul anului 2022, i-a comparat pe Haaland și Mbappé: „Primul e un golgeter, un clasic număr 9. Se trezește de dimineață și are deja două goluri. Dar Mbappé e un fenomen. Pentru mine, el e reîncarnarea lui Pelé. Un 10 care înscrie mult și care face totul". 

Ca antrenor, remarci calitățile băieților și le folosești spre binele echipei. Trebuie să alegi piesele corect
- Gheorghe Hagi 

Ianis e un număr 10, ca mine, cu ultimă pasă sau gol. Face diferența prin creativitatea sa, dar nu e un golgeter. Păcat că e acum accidentat, a avut un an mare la Rangers. Cred că e un jucător cu multă personalitate
- Gheorghe Hagi

22 de goluria marcat Gică Hagi în 99 de meciuri în Spania, la Real (15 în 64 de partide, în perioada 1990-1992) și Barcelona (7 în 35 de jocuri, între 1994 și 1996)

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Robert Lewandowski, omul recordurilor în Liga Campionilor » Bornele uluitoare atinse după hattrick-ul cu Salzburg

Învinsă pe Anfield, Liverpool merge în sferturile Ligii! Alexis Sanchez a îngropat-o pe Inter

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  09 Martie 2022, 13:40

...ce stii tu despre Pele ?...nici nu stii cum il cheama daca nu te uiti pe googal ...l ai vazut vreodata jucand in realitate ?...te ai uitat la filmuletele cu el si gata ...poti sa faci comparatii ...fi tu nu seamana cu Papin?

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  09 Martie 2022, 13:36

...cum adica Barcelona m a invatat sa castig jucand bine , nu sa castig doar ca sa castig ...adica tragand de timp si dandu mi arbitrii pomana 11 m ...tu pierzi mai gicuta ...tu esti pierzator ...pierzator ...nu ai castigat nimik fara ajutor ...

dakesis
dakesis  •  09 Martie 2022, 12:49

'dacă nu marchezi, nu câștigi' genial! imprimati tricouri cu asta:))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează