INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Isterie în Corsica. Pumni pe teren, arbitru bruscat, 4 cartonașe roșii și penaltyuri cu fani pe teren. Ajaccio joacă barajul pentru Ligue 1

FOTO: AC Ajaccio Twitter
FOTO: AC Ajaccio Twitter

Articol de - Publicat luni, 21 mai 2018 12:44

Ajaccio a egalat în al 6-lea minut de prelungire din extratime și a câștigat, calificându-se pentru finala turneului de baraj: tur-retur cu Toulouse, pe 23 și 27 mai.

Dacă ai intrat în Corsica și joci împotriva unei echipe locale, ți-ai asumat un mare risc! Nu doar rezultatul e în pericol.

Semifinala barajului pentru promovare Ajaccio - Le Havre (locurile 3 și 4 din Ligue 2) ar fi trebuit să se joace vineri. Nu s-a putut, pentru că fanaticii susținători ai "piraților" au blocat autocarul oaspeților în fața arenei "François-Coty", atacându-l cu torțe și pietre, iar normanzii s-au întors acasă.

Duminică, meciul s-a disputat, dar într-un haos total. În prelungiri, la 1-1, Coutadeur, jucătorul roș-albilor, l-a bruscat în propriul careu pe arbitrul Franck Schneider, care l-a eliminat și a dictat penalty pentru Le Havre.

După gol, Mateta și-a pus mâinile la urechi, provocându-și adversarii. Și corsicanii i-au răspuns cu pumni. Din grămada deschisă, trei au plecat la vestiare: Sainati (Ajaccio), Mateta și Bain.

Când "centralul" se pregătea să fluiere finalul prelungirilor, în minutul 120+6, Mady Camara a egalat. Fanii au invadat o parte din teren, dar penaltyurile s-au putut executa. Și Ajaccio a câștigat cu 5-3. Barajul pentru Ligue 1, cu Toulouse, pe 23 și 27 mai.

"Sunt dezgustat de fotbal. Și trist, pentru că echipa care trebuia să se califice a fost eliminată. Sezonul se termină crud pentru noi"
Oswald Tanchot, antrenor Le Havre
"E cel mai frumos moment al carierei mele. Cu un asemenea scenariu, ne-am regăsit energia pentru a întoarce vaporul și a câștiga"
Olivier Pantaloni, antrenor Ajaccio

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  22 Mai 2018, 00:38

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează