INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FINALA CONFERENCE LEAGUE

Pericol pentru Istvan Kovacs » O provocare „Specială” în AS Roma - Feyenoord

Istvan Kovacs , Foto: Imago Images
Istvan Kovacs , Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 24 mai 2022 13:11 / Actualizat marti, 24 mai 2022 15:16

Prima finală europeană condusă după 27 de ani de un român va fi o provocare. Istvan Kovacs (37 de ani) va trebui să-l țină în frâu pe Mourinho „The Special One”, antrenor care pune presiune pe arbitri și protestează frecvent.

  • AS Roma - Feyenoord, finala UEFA Conference League, este programată miercuri, 25 mai, ora 22:00. Meciul va fi în format liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe PRO Arena.

Prima finală a noii competiții europene Conference League va fi condusă de o brigadă românească. După 27 de ani de la duelul Ajax - Milan 1-0, fluierat de Ion Crăciunescu, „centralul” din Carei va împărți mâine seară dreptatea în Tirana, la capătul celui mai bun sezon al carierei. 

AS Roma - Feyenoord e al 11-lea meci oficiat de Istvan Kovacs în această ediție a cupelor continentale, în care „vârful” a fost Manchester City - Real Madrid 4-3 din Ligă, și al doilea al giallorossilor în UEC, după partida cu Zoria Lugansk (4-0), din faza grupelor.

Mbappé nu mai visează. Că e om mare
EDITORIAL
Mbappé nu mai visează. Că e om mare

AS Roma nu a cucerit nicio cupă europeană

Va fi o reîntâlnire a lui Kovacs cu Jose Mourinho și o provocare „specială”. Pentru că antrenorul portughez e obișnuit să critice, să gesticuleze și să protesteze frecvent, contestând teatral deciziile arbitrilor. Și nu de puține ori s-a ales cu cartonașe galbene sau chiar a fost expulzat în tribună. 

41 de cartonașe galbene și niciun roșua acordat Kovács în 10 partide conduse din acest sezon al cupelor europene. A dictat și opt penaltyuri

Mai ales că și adrenalina va fi la maximum: Roma nu a cucerit nicio cupă europeană (a pierdut o finală CCE în 1984 și una UEFA în 1991)! „Emoțiile vor fi mari și trebuie să uităm cât de minunat ar fi pentru oraș și pentru un club uriaș cu mult loc în vitrina cu trofee, concentrându-ne pe adversar”, a avertizat Mourinho, care-și poate întregi colecția cu Conference League, având deja două Ligi și două UEFA/Europa League câștigate. 

De altfel, lusitanul de 59 de ani n-a pierdut nicio finală majoră în carieră, singurele trofee internaționale care îi lipsesc din palmares fiind Supercupa Europei și Mondialul Cluburilor.

Pericol pentru Istvan Kovacs » O provocare „Specială” în AS Roma - Feyenoord
Jose Mourinho Foto: Imago

Feyenoord vrea „tripla”

Dincolo, echipa la care este rezervă de portar Valentin Cojocaru vine după un maraton de 18 meciuri, în care n-a pierdut decât la Elfsborg (1-3), în returul play-off-ului. 

Gruparea din Rotterdam așteaptă de 20 de ani un trofeu, de la a doua Cupă UEFA cucerită în 2002 (prima în 1974), care ar fi al patrulea în total, adăugând și CCE din 1970. Totodată, ar deveni prima echipă ce își adjudecă toate cele trei cupe continentale existente în prezent!

Abraham vs Dessers: duelul dintre cei mai buni marcatori din Conference League

Finala de pe „Arena Kombetare” va fi și confruntarea dintre cele mai prolifice atacuri începând cu faza grupelor: Feyenoord a marcat 28 de goluri în 12 meciuri, în timp ce Roma are 27. 

Cifre foarte apropiate au însă și cei mai buni doi marcatori ai Conference League, nigerianul Cyriel Dessers, cu zece reușite, împotriva englezului Tammy Abraham, cu nouă.

Conference e Liga Campionilor pentru noi, acesta este nivelul la care ne aflăm. Sunt un manager cu istorie și cu responsabilitate, iar Roma e un club mare, care merită un trofeu. - Jose Mourinho, antrenor Roma

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Scene uluitoare în Bulgaria » Patronul a intrat pe teren, a numit jucătorul care să execute penalty-ul salvării, însă echipa a retrogradat

Erik ten Hag a fost prezentat oficial la United » Planurile olandezului + Ce a spus despre Cristiano Ronaldo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close