INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

„Război” în Italia pentru numirea noului selecționer » Federația forțează, șeful lui Napoli nu face niciun pas înapoi!

De Laurentiis și Spalletti strângându-și mâinile după ce Napoli a devenit campioană // foto: Guliver/gettyimages
De Laurentiis și Spalletti strângându-și mâinile după ce Napoli a devenit campioană // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 15 august 2023 11:00 / Actualizat marti, 15 august 2023 11:24

Cotidianul Gazzetta dello Sport scrie astăzi despre un „duel al Italiei pentru Luciano Spalletti”. Președintele Federației vrea să-l pună pe Spalletti selecționer, dar o clauză pe care antrenorul a convenit-o cu Aurelio De Laurentiis, președintele lui Napoli, reprezintă un obstacol în calea mutării.

Cu Roberto Mancini plecat de la cârma Italiei pentru a prelua naționala Arabiei Saudite, contract care îi va aduce 40 de milioane de euro anual, Federația din Peninsulă îi caută acestuia un înlocuitor.

Gabriele Gravina, președintele Federației, s-a orientat către Luciano Spalletti, antrenorul care a făcut-o campioană pe Napoli anul trecut. Însă o clauză convenită de acesta cu președintele lui Napoli pune mutarea sub semnul întrebării.

Gestul care l-a determinat pe Șumudică să anunțe în direct: „Refuz să preiau Rapidul, dacă voi fi ofertat. Uitați-mă!”
RAPID
Gestul care l-a determinat pe Șumudică să anunțe în direct: „Refuz să preiau Rapidul, dacă voi fi ofertat. Uitați-mă!”

Clauza problematică convenită de Luciano Spalletti cu președintele lui Napoli

Câștigarea Serie A i-a prelungit automat contractul lui Spalletti cu un sezon, însă antrenorul în vârstă de 64 de ani nu a dorit să rămână pe banca napolitanilor.

Aurelio De Laurentiis a fost de acord să-l lase să plece pe Spalletti, cu o condiție: în caz că acesta nu-și va respecta promisiunea că va sta un an pe bară, va fi nevoit să plătească până la 3 milioane de euro. Suma integrală dacă preia altă echipă până la 30 iunie, apoi cu 250.000 de euro în minus cu fiecare lună care trece.

Dacă Spalletti ar prelua o echipă în prezent, ar trebui să plătească 2.625.000 de euro către Napoli, conform cotidianului roz. Aici apare conflictul Federație - Napoli.

„Război” în Italia pentru angajarea lui Spalletti la națională

Gabriele Gravina, președintele Federației, nu ia în calcul să achite vreun ban pentru a-l angaja pe Spalletti. Iar De Laurentiis nu este dispus să renunțe la niciun cent!

Mattia Grassani, un avocat specializat în sport pe care Gazzetta dello Sport l-a contactat, a explicat: „Clauza a fost inclusă în ideea în care Spalletti nu și-ar fi respectat promisiunea de a lua pauză un an și ar fi semnat cu o competitoare a lui Napoli. Dar nimeni nu se gândea că ar semna cu o Federație... Este o situație atipică”.

Gravina vrea să dea înainte și să-l angajeze pe Spalletti indiferent de riscuri. El se bazează că instanța i-ar da dreptate în cazul unui eventual proces, din două considerente: nu există competiție directă între o echipă națională și Napoli, plus faptul că napolitanii ar fi încălcat o clauză de confidențialitate din contractul cu Spalletti.

Chiar și așa, De Laurentiis nu face niciun pas în spate. În ciuda încercărilor oamenilor de fotbal de a-l îndupleca, președintele lui Napoli nu este dispus să renunțe nici măcar la un cent.

Antonio Conte așteaptă în umbră, dar Spalletti este favorit

Conform sursei citate, Federația va încerca și astăzi să ajungă la un acord cu De Laurentiis. În caz că nu reușește, situația va fi descâlcită la Tribunal.

Dacă varianta Spalletti pică, Federația are o soluție de rezervă. Antonio Conte, liber de contract, este dispus să o preia pe Squadra Azzurra. Însă prioritatea rămâne angajarea campionului Italiei.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Nici vorbă de prelungire cu PSG! Kylian Mbappe renunță la o avere ca să poată juca

Decizie INEXPLICABILĂ în prelungiri la United - Wolves » Rio Ferdinand, scuze în numele clubului după un penalty evident ignorat în camera VAR

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
steaua.libera
steaua.libera  •  15 August 2023, 12:36

Cel mai bun antrenor italian al momentului este, de departe, Roberto De Zerbi. Dar nu va veni la nationala, e antrenor de Premier League. Un antrenor care n-a impresionat doar prin rezultate, ci si prin joc cam la toate echipele la care fost. Sassuolo, Shakhtar, Brighton.. In 5-10 ani il vad la Barca.

steaua.libera
steaua.libera  •  15 August 2023, 12:34

S-au cam terminat antrenorii si la italieni. Aceeasi oameni, rotatie continua si cam atat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează