INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

GALERIE FOTO Italia s-a despărțit de Il Presidente » Ce au strigat miile de oameni veniți să-și ia adio de la Silvio Berlusconi, la Domul din Milano

Oamenii adunați în piața Domului din Milano urmărind înmormântarea lui Silvio Berlusconi pe un ecran uriaș // Foto: Imago +16   FOTO
Oamenii adunați în piața Domului din Milano urmărind înmormântarea lui Silvio Berlusconi pe un ecran uriaș // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 14 iunie 2023 18:13 / Actualizat miercuri, 14 iunie 2023 19:05

La ceremonia de înmormântare a fostului premier Silvio Berlusconi au fost acreditați peste 700 de ziariști și au fost prezenți numeroși conducători din Guvernul italian și alte persoane publice, și din afara țării, dar și mari nume din fotbal. Miile de oameni strânși în piața Domului l-au aplaudat pe „Il Cavaliere” și au strigat „Există doar un președinte!”.

Italia și-a luat adio de la una dintre cele mai emblematice figuri politice ale Italiei și, probabil, cel mai mare conducător de club din ultimele trei decenii din fotbalul peninsular. 

+12 FOTO

Silvio Berlusconi, care s-a stins din viață luni dimineață, la vârsta de 86 de ani, a fost înmormântat astăzi cu onoruri de stat și ca un reprezentativ fost premier, în trei mandate. A fost zi de doliu național, în care italienii l-au plâns pe fostul lider al Forzei Italia și au onorat cu respect și compasiune memoria unui om ce a marcat o epocă în fotbalul italian și nu numai.

Familia lui Silvio Berlusconi i-a fost alături, la catafalc

2.000 de persoane au fost în Domul din Milano la slujba fastuoasă și impresionantă și alte zece mii au ascultat-o din piață, de unde nu au lipsit ultrașii lui AC Milan, care au scandat „Există doar un singur președinte!” și au venit cu steaguri mari în memoria fostul patron al clubului rossonero, transformând piața într-o peluză.

În interior, atmosfera a fost solemnă, iar slujba ținută de arhiepiscopul de Milano, Mario Delpini, a impresionat asistența, care l-a aplaudat în mai multe rânduri pe cel ce a fost un simbol al Italiei acestui secol. Aproape de sicriul lui „Il Cavaliere” au stat rudele acestuia, fratele Paolo, cei cinci copii, Pier Silvio, Luigi, Marina, Barbara și Eleonora, și ultima parteneră de viață a fostului premier, Marta Fascina.

+12 FOTO

„Dorință de viață, de iubire și bucurie”

„A fost un om: o dorință de viață, o dorință de iubire, o dorință de bucurie. Sărbătorim misterul împlinirii. Este un om și acum Îl întâlnește pe Dumnezeu”, a spus monseniorul Mario Delpini, în cadrul predicii rostite. 

N-au lipsit de la funeralii președintele Republicii, Sergio Mattarella, prim-ministrul Giorgia Meloni, primarul orașului, Giuseppe Sala, și guvernatorul Lombardiei, Attilio Fontana, dar au fost prezenți și oficialități din afara Italiei, printre aceștia premierul maghiar Viktor Orban.

Berlusconi a apucat să vândă Monza înainte să moară! » Noul proprietar, anchetat pentru blaturi
MONZA
Berlusconi a apucat să vândă Monza înainte să moară! » Noul proprietar, anchetat pentru blaturi

N-au lipsit Sacchi, Allegri și Capello

Din lumea fotbalului, au ținut să-și ia rămas bun de la Don Silvio antrenori care au lucrat cu acesta, Arrigo Sacchi, Fabio Capello și Massimiliano Allegri, dar și președinți de cluburi, Aurelio De Laurentiis, Steven Zhang, Urbano Cairo și Claudio Lotito și alți oficiali care l-au omagiat pe defunctul politician. 

Președintele FIFA, Gianni Infantino, nu a mai ajuns în Milano la timp, din cauza unei defecțiuni a avionului cu care zbura de la Miami. Alți conducători sau politicieni ce n-au putut fi prezenți au trimis coroane. îmbrăcând Domul cu flori.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Real Madrid i-a stabilit deja salariul lui Kylian Mbappe: de trei ori mai mic decât la PSG! Ce bonus uriaș ratează la Paris!

Un lider din vestiarul Realului nu e convins că Bellingham face 100 de milioane » Comparație brutală: „Și el a fost scump și a fost un transfer prost!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  14 Iunie 2023, 21:10
Postat de GeorgePhoenix59 pe 14 Iunie 2023, 21:00

Infractori sunt cei ce au facut o nulitate ça tine !

"Silvio Berlusconi a fost condamnat în dosarul Mediaset, în primă instanţă, la patru ani de închisoare şi cinci de excludere din funcţiile publice. Fostul premier a fost acuzat că a mărit artificial preţul drepturilor de difuzare a unor filme, prin intermediul unor societăţi fictive, în cadrul imperiului său media. Statul italian a fost astfel păgubit cu aproape 200 de milioane de euro." Doare adevarul?

GeorgePhoenix59
GeorgePhoenix59  •  14 Iunie 2023, 21:00
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 14 Iunie 2023, 19:54

Un infractor.

Infractori sunt cei ce au facut o nulitate ça tine !

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  14 Iunie 2023, 19:54

Un infractor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează