INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Italienii pot relua antrenamentele de luni » Ce dată înaintează premierul Conte pentru reluarea Serie A

Immobile și colegii de la Lazio s-au antrenat separat
Immobile și colegii de la Lazio s-au antrenat separat

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 mai 2020 22:05

Giuseppe Conte, premierul Italiei, a confirmat că formațiile din Serie A vor putea relua antrenamentele în grup începând de luni, 18 mai. 

Premierul Conte a susținut astăzi o conferință de presă în care a enumerat măsurile care vor dispărea în faza secundă de relaxare. Dacă antrenamentele vor putea fi reluate de luni, cea mai optimistă dată pentru reluarea competiției este 13 iunie. „Înainte să începem sezonul avem nevoie de mai multe garanții. Am vorbit cu Ministrul Sportului și încă nu le avem”, a spus Conte.

Ce măsuri dispar de pe 18 mai 

„Am aprobat noul decret, unul care va intra în vigoare începând cu data de 18 mai. Curba pandemică e într-o continuă scădere, numerele sunt în marja în care ne așteptam. Condițiile pentru a intra în faza secundă a relaxării sunt îndeplinite. Este un risc calculat și pe care îl acceptăm, altfel ar însemna să rămânem în izolare până la apariția unui vaccin. De luni, oamenii vor putea circula fără restricții în regiunea din care fac parte. Tot pe 18 mai se vor redeschide saloanele, frizeriile, restaurantele, localurile, muzeele, iar antrenamentele echipelor de fotbal pot fi reluate, dar cu respectarea unui set de reguli. Sălile de gimnastică, bazinele de înot și sălile de sport vor fi deschise pe 25 mai”, a spus premierul Italiei.

Italienii pot relua antrenamentele de luni » Ce dată înaintează premierul Conte pentru reluarea Serie A
Giuseppe Conte

Reluarea campionatului e contestată

Nu toți fotbaliștii din Serie A sunt de acord cu reluarea competiției. Damiano Tommasi, președintele Asociației Jucătorilor din Italia, a declarat: „Vocea jucătorilor nu e luată suficient în considerare. Dacă revenim la antrenamente și la meciuri, nu vom putea respecta protocolul sanitar. Nu toate cluburile au infrastructura necesară. Nu are nici un sens să riscăm acum să începem când totul se poate opri imediat. Ce se întâmplă dacă un jucător e testat pozitiv?!”.

VIDEO / Portughezul Ricardinho a fost depistat pozitiv cu COVID-19 la primul test efectuat, cel rapid

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Marcello Lippi: „Situația asta îmi provoacă o senzație de vomă. Trimitem rachete pe Marte și nu găsim vaccinul pentru coronavirus?”

Jefferson Farfan a fost testat pozitiv cu COVID-19 » Anunțul făcut de club

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează