INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Dependent de pariuri! Unul dintre golgheterii Premier League a mizat de 13 ori pe eșecul echipei sale

Ivan Toney a mizat de 13 ori pe eșecul echipei sale. Foto: Instagram
Ivan Toney a mizat de 13 ori pe eșecul echipei sale. Foto: Instagram

Articol de - Publicat vineri, 26 mai 2023 15:29 / Actualizat vineri, 26 mai 2023 15:52

Ivan Toney (27 de ani), golgheterul lui Brentford și al treilea cel mai prolific jucător din Premier League, suspendat 8 luni de federație, a admis că a mințit în ceea ce privește pariurile puse de el pe meciuri de fotbal și astfel sancțiunea i-a fost redusă de la 15 luni.

Unul dintre atacanții importanți din Premier League a fost diagnosticat cu dependență de pariuri și suspendat de federația engleză numai 8 luni, în loc de 15, cât se estimase inițial. 

Ivan Toney, golgheterul lui Brentford și al treilea cel mai prolific jucător al campionatului englez, a admis până la urmă problema pe care o are cu pariurile și că a mizat pe jocuri de fotbal ale echipei lui. 

Iordănescu a anunțat lista preliminară a stranierilor » Ce se întâmplă cu Ianis Hagi
ROMÂNIA
Iordănescu a anunțat lista preliminară a stranierilor » Ce se întâmplă cu Ianis Hagi

Ivan Toney a mizat de 13 ori pe eșecul echipei sale

FA a dezvăluit acum motivația sancțiunii, aplicate internaționalului, pe care Southgate l-a folosit acum două luni în meciul cu Ucraina în preliminariile CE 2014.

  • A plasat 13 pariuri pe echipa sa, între august 2017 și martie 2018, cu 11 dintre acestea împotriva lui Newcastle, clubul de la care fusese împrumutat la Wigan;
  • A informat un prieten că va juca titular în următorul meci al clubului său în martie 2018;
  • A folosit conturile altor persoane pentru a plasa pariuri, în ciuda faptului că inițial a negat acuzațiile;
  • A recunoscut că a mințit, în timpul primelor audieri ale federației, când a fost chestionat despre pariurile puse între 25 februarie 2017 și 23 ianuarie 2021, perioadă în care a evoluat la patru cluburi: Scunthorpe, Wigan, Peterborough și Brentford.

Ivan Toney, dependent de pariuri

Tot din ancheta FA a reieșit că Toney n-a jucat niciodată în meciurile în care a pariat împotriva clubului de care aparținea: „Din cele 29 de pariuri cercetate 13 erau pe eșecul echipei de care aparținea în 7 partide diferite, între 22 august 2017 și 3 martie 2018. Din cele 13, 11 au fost contra lui Newcastle, iar două se refereau la partida Wigan - Aston Villa, în care Ivan nu a făcut parte din lotul lui Wigan.

Alte 15 dintr-un total de 126 de pariuri puse de acuzat se refereau la faptul că Toney va marca în 9 meciuri diferite în care a evoluat, în toate situațiile neexistând la timpul respectiv informații oficiale că va juca sau va fi titular". 

Toney, care a încălcat regulile antipariuri de 232 de ori, a fost sfătuit de FA să ceară ajutor profesionist pentru a se vindeca de adicție.

20 de goluria marcat Ivan Toney în acest campionat la Brentford, al treilea în topul Premier, după Haaland (36) și Kane (27), dar înaintea lui Salah (19)

Ivan Toney a fost suspendat pentru opt luni din toate activitățile legate de fotbal până pe 16 ianuarie 2024 și amendat cu 50.000 de lire sterline. I se va permite să se antreneze alături de echipa sa în ultimele patru luni ale suspendării, din 17 septembrie 2023. 

- Federația engleză

Citește și:

Zinedine Zidane a refuzat o ofertă halucinantă, de 150 de milioane de euro

Harry Kane, oferit lui Real Madrid » Tottenham vrea să-l împiedice să plece în vară la o rivală din Premier League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
EdsonArantes
EdsonArantes  •  26 Mai 2023, 17:19

Ce oameni răutăcioși! Băiatul are feeling.....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează