INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JAPONIA - QATAR 1-3

Japonia - Qatar 1-3 // Surpriză URIAȘĂ în Cupa Asiei! A câștigat în premieră competiția, cu un golaveraj de 19-1

FOTO: Guliver/GettyImages +10   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 01 februarie 2019 18:07

Qatar a trecut de Japonia, scor 3-1, și este noua campioană a Asiei. Echipa catalanului Félix Sánchez, care nu se calificase niciodată în semifinale, a cucerit Cupa Asiei cu un golaveraj incredibil: 19-1

Nici în cele mai frumoase vise nu își imagina Qatarul că va cuceri Cupa Asiei. Nu ajunsese niciodată în semifinale. Și acum a câștigat competiția. Pare pregătită pentru viitorul Mondial, pe care îl va organiza în 2022.
Cu un selecționer catalan, Félix Sánchez Bas, 43 de ani, crescut ca antrenor la academia Barcelonei, jocul s-a schimbat radical. Mai combinativ și mai eficient.

A făcut ravagii într-o grupă cu Arabia Saudită, Liban și Coreea de Nord. Trei victorii, golaveraj 10-0. Și succesele s-au legat unul după altul: 1-0 cu Irak în "optimi", 1-0 cu Coreea de Sud în "sferturi", 4-0 cu Emiratele (gazdele competiției) în semifinale. Iar vineri, 3-1 în ultimul act cu Japonia.

gettyimages 1126719789 +11 FOTO

Numai surprize

A avut cel mai prolific atac și cea mai solidă apărare. La final, un golaveraj incredibil: 19-1. Golgeterul nu putea fi decât al Qatarului. Ali Almoez, cu nouă reușite.

Totuși, planează o umbră. După semifinale, federația din Emirate a depus o plângere, acuzând Qatarul că a folosit doi fotbaliști ineligibili. Almoez (născut în Sudan) și Al Rawi (Irak) n-ar fi avut drept de joc din cauza originii lor. Ar fi încălcat regulamentul FIFA pentru naturalizare (n-au zis nimic de fundașul dreapta, lusitanul Pedro Miguel). Și confederația asiatică anchetează cazul. 

7.750.000 €este cota totală a jucătorilor din lotul Qatarului, potrivit transfermarkt.de

Vezi și: 

Nasser Al-Khelaifi, ales în Comitetul Executiv al UEFA, deși e anchetat penal » Revoltă în presă după ce PSG a încălcat în mod repetat fair-play-ul financiar!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  02 Februarie 2019, 09:37

"A făcut ravagii într-o grupă..." Si tu cam faci "ravagii" cu articolele tale

Vezi toate comentariile (1)
Comentează